10 matvarer vi bør spise med en sår hals

  • David Cobb
  • 0
  • 2704
  • 539

Sår hals kan når som helst vises som et symptom på en virusinfeksjon som forkjølelse, influensa og mononukleose. Det kan skyldes bakterielle infeksjoner som strep hals. Det kan også være konsekvensen av røyking, pust i munnen om natten, puste forurenset luft og på grunn av forskjellige typer allergier..

Uansett årsak til sår hals, er det veldig viktig å ta visse forholdsregler for å bekjempe infeksjonen og forhindre at den blir et større problem. Generelt sett, når vi føler denne smerten, er det siste vi ønsker å spise, men sannheten er det noen matvarer kan bidra til å øke bedring.

Deretter deler vi de 10 beste matvarene som gir kroppen næringsstoffene den trenger for å bekjempe infeksjon og lindre sår hals..

bananer

Banan inneholder næringsstoffer som vitamin B6, kalium og selvfølgelig C-vitamin. Det er en mild mat i halsen fordi den ikke er sur og ikke forårsaker ubehag når den inntas fordi den er veldig enkel å svelge..

Sitron og honning

Dette er et av bestemødremidlene, bra for å lindre sår hals og bekjempe infeksjon som blant annet også kan gi plagsomme symptomer som hoste og lunger..

For å tilberede det, legger du bare to ss sitronsaft til en spiseskje honning. Denne blandingen kan konsumeres alene eller fortynnes i en kopp varmt vann..

Ingefær eller honningte for sår hals

For å lindre sår hals og irritasjon, kan du drikke ingefærte te eller honningste..

Ingefærte er preget av sin sterke betennelsesdempende virkning som lindrer irritasjon i halsen.. I tillegg er honning en antibiotisk mat som kan bekjempe infeksjon mens du myker opp halsen..

havregrøt

Det er en veldig mild mat i halsen og kan kombineres med bihonning eller bananer for å gjøre den enda mer fordelaktig. Den inneholder løselig fiber som hjelper til med å redusere dårlig kolesterolnivå, og inneholder også en betydelig mengde protein, noe som forbedrer fysisk ytelse og gir en metthetsfølelse lenger..

Les også: Hvor effektiv er havregryn for å kontrollere kolesterolet

Hele hvete nudler

Denne maten gir kroppen næringsstoffer som fiber, jern, sink og vitamin B1, B2, B3 og E. Det kan lindre sår hals, siden det er en mild mat, lett å spise og med viktige egenskaper som styrker immunforsvaret for å bekjempe infeksjon. Det ideelle er å konsumere den varm og med en fettsaus saus.

Kokte gulrøtter

Denne grønnsaken inneholder næringsstoffer som vitamin A, vitamin C, vitamin K, fiber og kalium.. Det er en mat som styrker immunforsvaret og hjelper til å bekjempe sår hals når og når det tilberedes. Å spise rå gulrøtter kan være litt aggressivt mot sår halsen din og gjøre problemet verre.

Kyllingbuljong

Denne klassiske oppskriften fra besteforeldrene våre er ypperlig til å øke forsvaret, bekjempe virusinfeksjoner og lindre symptomer som sår hals og lunger.. Det har milde betennelsesdempende egenskaper og forhindrer virus i å komme i kontakt med slimhinner.. God kyllingbestand kan inneholde gulrøtter, løk, selleri, poteter og hvitløk..

Eggerøre eller eggehviter

Egg er en lett fordøyelig mat som gir protein og andre viktige næringsstoffer.. Eggerøre eller eggehviter kan bidra til å redusere betennelse og sår hals når krydder unngås.

salvie

Denne planten har en høy medisinsk kraft som har blitt brukt siden antikken for å lindre symptomer som sår hals.. Inneholder en betydelig mengde oksygenhåndterende enzymer, flavonoider og fenolsyre.. Du kan lage te eller tilsette salvie i supper.

Hvitløk og løk

Både hvitløk og løk inneholder svovelforbindelser som ha en slimløsende og mukolytisk virkning, det vil si forenkle utvisning av slim fra luftveiene. De regnes som to kraftige naturlige antibiotika, som er i stand til å bekjempe virus- og bakterieinfeksjoner, og lindre symptomer som sår hals..

Nyttige tips for å bekjempe sår hals naturlig



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.