10 gode matvarer for leveren din

  • Joseph Barber
  • 0
  • 2548
  • 256

Leveren er et av de viktigste organene i kroppen, og dens funksjon er direkte knyttet til maten vi spiser daglig. Vet du hva favorittleverene dine er? De kan hjelpe deg i funksjonene dine og få kroppen vår til å føle seg bedre generelt også..

I det følgende vil vi forklare hvilke som er de ti beste matvarene som hjelper leveren din til å fungere ordentlig. Benytt deg av denne informasjonen, og om mulig inkluder den i kostholdet ditt for å leve mye sunnere og bedre..

1. Hvitløk til leveren din

Hvitløk er rik på allicin og selen, to veldig viktige næringsstoffer for at leveren din skal fungere.. De bidrar til å øke immunitetsnivået og bidrar til kroppens avgiftningsprosess.. Hvitløk er fremdeles i stand til å aktivere noen enzymer som bidrar til å eliminere avfall og giftstoffer lettere, og som også hjelper i fordøyelsesprosessen..

2. Sitron

Sitron er en utmerket mat for å rense kroppen., og så er det en favoritt av leveren din. Den er rik på antioksidanter, vitamin C, og hjelper leveren med å produsere flere enzymer, og bidrar til riktig fordøyelse av mat og får mer energi. Til slutt virker sitron fortsatt ved å øke kroppens alkalitet, og bidra til å nøytralisere giftstoffer og eliminere avfall..

3. Avokado

Avocado er rik på sunt fett og tilbyr et stort utvalg av helsemessige fordeler for kroppen. Næringsstoff lastet, Det hjelper oss å ta vare på leveren hovedsakelig ved å inneholde glutation, en veldig kraftig antioksidant som hjelper oss i kroppens avgiftnings- og renseprosess.

4. Løk

Som hvitløk er løk rik på allicin, veldig viktig for leverfunksjonene hjelp til fordøyelse og eliminering av giftstoffer. I tillegg er det også lastet med mineraler som kalium, fiber, fytosyrer og flavonoider, og fungerer som en alliert for å opprettholde høy immunitet som kan forhindre forkjølelse, influensa og andre sykdommer..

5. Kryssende grønnsaker er bra for leveren din.

Inkludert grønnsaker som brokkoli, blomkål og blomkål, kan disse mørkegrønne “vennene” gjøre underverker for leverfunksjonen.. De er ekstremt rike på antioksidanter og glukosinolater., stoffer som hjelper leveren med å produsere enzymer og dermed forbedre fordøyelsesprosessen og eliminere avfall og giftstoffer.

Les også: 5 drinker for å rense leveren mens du sover

6. Linse

Linse er ekstremt næringsrik og gir mange helsemessige fordeler.. Det hjelper i kroppens renseprosess og er en av de beste vegetabilske proteinkildene.. Overdreven proteininntak kan være skadelig for leveren og forstyrre dens funksjon, men linser gir den ideelle mengden av dette næringsstoffet. Det er også en av de mest fordøyelige grønnsakene..

7. Apple

Epler er rike på pektin, en løselig fiber som hjelper til med å senke kolesterolet og eliminere giftstoffer.. Det er derfor en stor hjelp for leveren.. Den inneholder også eplesyre, et naturlig avgiftende næringsstoff som fjerner kreftfremkallende stoffer og andre skadelige stoffer fra blodomløpet. På toppen av det er epler fylt med antioksidanter..

8. Rødbeter

Å øke forbruket av rødbeter vil bidra til å rense og rense blodet, og bidra til produksjon av næringsstoffer i kroppen og til at leveren fungerer bra. Den er også rik på antioksidanter og inneholder folsyre, fiber, jern og andre næringsstoffer som bidra til å eliminere giftstoffer som er lagret i leveren, slik at de ikke tas opp igjen i blodomløpet.

9. Nøtter

Valnøtter er en utmerket kilde til omega 3-fettsyrer, aminosyre arginin og glutation. Dette siste elementet er uunnværlig for leveren for å utføre sine rensnings- og avgiftningsfunksjoner på riktig måte..

10. Søtpotet

En av dens største fordeler er tilstedeværelsen av betakaroten, en naturlig betennelsesdempende som er grunnleggende for kroppens helse. Etter svelging, Betakaroten omdannes til vitamin A i leveren, slik at kroppen kan benytte seg av dette viktige næringsstoffet. I tillegg inneholder søtpoteter fremdeles fiber og C-vitamin, noe som bidrar til å øke immuniteten. Andre grønnsaker som gulrøtter og squash gir noen av de samme fordelene..

Likte du det? Nå som du kjenner de beste matvarene for leveren din, må du inkludere dem i kostholdet ditt og nyte de mange fordelene de har å tilby for ditt daglige liv..

6 leverskadelige vaner



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.