10 Fordeler med kaldt bading

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 2487
  • 330

Vann er en livskilde som spiller en stor rolle i organismen vår både internt og eksternt.. Av denne grunn vil vi i dag snakke om fordelene ved å ta en kald dusj.

Når vi bruker vann, holder vi kroppene våre fuktige, vi har en penere hud og mange av kroppsfunksjonene våre blir lettere oppnådd. Fordelene med vann går imidlertid utover det innenlandske forbruket..

Bading er en vane med hygiene og helse som alle utfører hver dag. Generelt sett foretrekker vi å ta et bad med varmt eller varmt vann da det er mer avslappende, men det er ikke det mest anbefalte siden Det er bevist at å ta en kald dusj er mest fordelaktig for huden vår og for noen funksjoner i kroppen vår.. Vil du vite fordelene ved å ta en kald dusj?

1. Å ta en kald dusj øker immunforsvaret.

Ved å ta en kald dusj, reagerer kroppen vår umiddelbart, stimulerer immunforsvaret og gjør det sterkere.. Ved å motta denne fordelen, vil kroppen vår reagere bedre mot virus og infeksjoner..

2. Huden ser sunnere ut

Kaldt vann er veldig gunstig for huden for både internt og eksternt forbruk.. Når vi tar en kald dusj, har huden en tendens til å beholde fastheten og elastisiteten., På den annen side gjør varmt vann huden slapp og kan tørke ut og favoriserer utseendet til tidligere rynker..

3. Forbedrer sirkulasjonen

For mennesker med sirkulasjonsproblemer, Kaldt vann er en veldig effektiv terapi da det favoriserer god blodsirkulasjon og hjelper bedre med å distribuere oksygen og næringsstoffer i hele kroppen.

Les også: Prøv disse naturlige midlene for å forbedre sirkulasjonen

4. Unngå åreknuter

Ved å forbedre sirkulasjonen og forårsake vaskulær sammentrekning, hjelper kaldt vann med å forhindre utseendet av åreknuter og reduserer dem synlig..

5. Dekongesterer indre organer

Ved å forårsake vaskulær sammentrekning, å ta en kald dusj blir veldig bra for å decongesting de indre organer, da det hjelper giftstoffer og urenheter til å strømme inn i porene og bryte fri.

6. Lindrer stress

Å ta en kald dusj kan bidra til å redusere stress og angst, men vær forsiktig da det kan ha motsatt effekt..

7. Vekker kroppen opp

Kaldt vann stimulerer kroppene våre, aktiverer systemer og setter kroppene våre på våken.. Det anbefales å ta en kald dusj for å starte dagen og bli kvitt den følelsen trett.. Anbefales også til etter trening..

Les denne artikkelen: 5 øvelser du bør trene hvis du vil ta vare på bein

8. Har en vanndrivende effekt

Kaldt vann forbedrer kroppens rensende egenskaper ytterligere., lave temperaturer har en vanndrivende effekt på kroppen, og forhindrer dermed dannelse av fettknuter.

9. Forebygger depresjon

En studie fra University of Virginia fant at bading i kaldt vann stimulerer en del av hjernen som hjelper oss til å føle oss lykkelige og fri for depresjon..

10. Holder håret sunt

Kaldt vann er veldig gunstig for håret, da det forhindrer tørrhet. Høye temperaturer tømmer håret, noe som gjør det stygt og usunt. Kaldt vann er ideelt for å forhindre flass og håravfall..

Anbefalinger for kald dusjtid

Hvis du ikke er vant til å ta en kald dusj, kan det være litt vanskelig å begynne å ha denne gode vanen.. For å begynne å glede deg over fordelene kan du gradvis tilpasse deg kaldt vann.

  • Den første anbefalingen vil være å begynne å bade med varmt vann og senke vanntemperaturen slik at endringen ikke blir plutselig.
  • Etter hvert som dagene går, kan vi gå fra en varm til en kjøligere temperatur og begynne å ta i bruk denne sunne vanen..
  • Om vinteren anbefales det også å opprettholde den gode kaldtvannsvanen. Det kan være litt mer kostbart på dette tidspunktet å opprettholde skikken, men det er veldig forsvarlig å komme videre. Imidlertid skal man ikke kuldre eller kjenne ekstrem kulde, i så fall er det best å velge varmt vann om vinteren..
Iskaldt vann for føttene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.