11 Kreftsymptomer De fleste ignorerer

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 3989
  • 946

Hver dag får hundrevis av mennesker over hele verden diagnosen forskjellige typer kreft eller ondartede svulster. Mest når de allerede er på et avansert stadium. Men, kjenner du de første symptomene som kan varsle oss om kreft??

Ofte er ondartede svulster lydløse. Dette får dem til å bli oppdaget når de allerede er i et veldig vanskelig stadie å behandle..

I de fleste tilfeller er rettidig diagnose kritisk. Fordi jo mindre avansert sykdommen er, desto større er sjansene for å overvinne den..

Det er derfor veldig viktig å huske på noen symptomer som kan virke vanlige, men som faktisk kan indikere en eller annen form for kreft..

Så i denne artikkelen vil vi snakke om de 11 kreftsymptomene som folk flest ignorerer. Disse kan være nøkkelen til å oppdage sykdommen i tide..

Vedvarende hoste eller heshet kan være kreftsymptomer

Hoste kan virke som et veldig vanlig symptom på et lungeproblem, da det vanligvis vises når det er en slags lungetetthet eller infeksjon..

men, Når hoste vedvarer og med en slags blødning, er det veldig viktig å oppsøke lege, som det kan være en tidlig advarsel om mulig kreft i luftveiene.

Les også: Hva WHO sier om kjøtt i forhold til kreft?

Pustebesvær

Mange som fikk diagnosen lungekreft sa at de følte at de hadde pustebesvær på et tidspunkt før de oppdaget at de hadde sykdommen. Men, de savnet dette symptomet fordi de trodde det var flyktig eller at det var astma.

Unormale endringer i tarmvaner

Alle er forskjellige når det gjelder tarmvaner. Det er de som har veldig god fordøyelse og ofte kan evakuere, akkurat som det er mennesker som lider av forstoppelse og har problemer med å gjøre det..

Men, vi bør alle være bekymret hvis vi merker svart eller blodig avføring, vedvarende diaré eller kronisk forstoppelse, ukontrollerbare trang til å gå på do eller magesmerter, blant andre..

Hyppige infeksjoner

Å lide ofte av infeksjoner kan indikere at en person har leukemi.. Leukemi er en sykdom forårsaket av unormal produksjon av hvite celler (leukocytter)., der kroppen mister forsvaret sitt for å bekjempe infeksjoner.

Hos voksne er det vanlig å finne leukemi takket være symptomer som konstant feber eller andre influensalignende symptomer..

Urinendringer

Er fargen på urinen mørkere enn normalt? Hun har en sterk lukt? Uansett hva urinvanene dine endrer, kan det indikere at noe går galt.

Nesten alltid vises denne typen symptomer med svulster assosiert med urinveiene. Det er et veldig påfallende symptom, i så fall bør du oppsøke lege umiddelbart..

Uforklarlige smerter kan også være kreftsymptomer

Hvis du lider av vedvarende rygg, nakke, ben og andre smerter, bør du oppsøke lege.. I så fall kan disse smertene være assosiert med andre symptomer vi allerede har nevnt..

Forandringer i hud eller flekker

Eventuelle endringer i huden som flekker, nye flekker eller endringer i utseendet til en eksisterende flekk, bør være en grunn til å oppsøke lege og utelukke risikoen for hudkreft..

Du kan også være interessert i: Vitenskapelige fremskritt øker kreftkarsinomvaksine

Uvanlig blødning

Uvanlig blødning utenfor menstruasjonen er et vanlig symptom på livmorhalskreft.. Hvis blødningen er fra endetarmen, kan det tyde på tykktarmskreft..

Hyppige smerter i bekkenet

Bekkensmerter er veldig vanskelige å ignorere, da de ofte er veldig ubehagelige og nesten alltid kommer med betennelse. Dette symptomet er karakteristisk for mange sykdommer., som cyster på eggstokkene og kreftformer relatert til kvinnelige reproduktive kanaler.

Vekttap

Selv om det å miste mange kilo uforklarlig for mange mennesker kan være en gave, er faktum at å miste vekt for plutselig også er et av symptomene på kreft..

Hvis du ikke er på noe kosthold og mister 5 pund eller mer snart, dette kan være et advarseltegn på kreft i bukspyttkjertelen, mage, spiserør eller lungekreft.

Problemer med å svelge

Hvis du opplever ubehag eller problemer med å svelge, er det veldig viktig at du oppsøker lege, da dette er et symptom på kreft i spiserøret, mage eller hals.

Tegn på hudkreft som du ikke bør ignorere



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.