15 leker for å stimulere barnas læring

  • David Cobb
  • 0
  • 3503
  • 320

Leken er barnas livsstil. Spiller de har det gøy, de forholder seg til sine jevnaldrende, utforske verden, følger regler, lærer og til og med blir sinte. Lekene selv vekker de enorme potensielle barna har, men dette skjer enda mer hvis de er leker for å stimulere barnas læring.

Selv om spill og tabletter spill er veldig populære, og det er til og med pedagogiske sider og spill som er veldig morsomme og tilpasset forskjellige aldre, Bruken av disse enhetene bør kontrolleres da oppmerksomhet rundt skjermen kan ha uønskede konsekvenser..

Forslaget vi gir i denne artikkelen er å gå tilbake til tradisjonelle leker for å stimulere læring hos barn gjennom observasjon, hukommelse, logikk, kreativitet, mellommenneskelige forhold og utvikling av motoriske ferdigheter..

Leker for å stimulere barnas læring

Når du velger et leketøy til barnet vårt, Det er alltid godt å være klar over særegenheter og evner i hver alder.. Alder bør imidlertid ikke være en så streng begrensning.

Fordi mange av lekene vi gir barna våre når de er babyer, sannsynligvis vil fortsette å glede seg til de er 4 eller 5 år gamle; andre vil tydeligvis ikke være interessante lenger. dessuten, en baby som ikke er 6 måneder gammel, trenger ikke mange leker, da stimuleringsformler har mer å gjøre med kontakt med foreldre.

Leker for barn fra 6 måneder til 1 år

  • Stabelbare leker. Kuber som stabler oppå hverandre er det perfekte eksemplet på stabelbare leker. De jobber med den fine motorikken til den lille, samt koordineringen mellom øyet og hånden..
  • Sett på leker. Vanligvis er de av geometriske former eller andre figurer. Foruten å jobbe koordinasjonen mellom øyet og hånden, stimulerer de observasjonen og hukommelsen..
  • Flytting av leker. Både dyr og leker som kryper eller beveger seg etter babyens handling, fanger oppmerksomheten og oppmuntrer deres deltagelse til å oppnå bevegelse..
  • dukketeater. De stimulerer syn, hørsel og berøring på en morsom måte. De stimulerer også utviklingen av språk og kommunikasjon mellom foreldre og babyen..

Leker for barn fra 1 til 3 år

  • Baller eller ballonger. De kan ha forskjellige strukturer, farger og størrelser. De arbeider med de motoriske ferdighetene til barnet. De følger også instruksjoner og lærer hvordan de kan dele med andre..
  • Kle og kle av dukker. Dette hjelper deg med å jobbe med barnets fine motoriske ferdigheter, så vel som å bidra til å kultivere tålmodighet..
  • Plastdyr. Med disse lekene lærer barna å identifisere forskjellige typer dyr og etterligne lydene de lager. Tilsvarende er de nyttige for å innføre verdier.
  • Musikalske leker. Imitasjoner av trommer, maracas, tamburiner, xylofoner, blant andre, stimulerer de små ikke bare for lyden de lager, men for de slående fargene som vekker oppmerksomhet. Med disse lekene oppdager de lyder og fremfører sine egne rytmer..

Leker for barn fra 3 til 6 år

  • Minnespill eller kort for logiske assosiasjoner. De stimulerer til observasjon, hukommelse og logiske deduksjoner..
  • Matte leker. Abakus, klokker, dominoer av geometriske figurer eller addisjon og subtraksjon lotus stimulerer å lære det grunnleggende i matematikk.
  • Magnetiske eller skrivebrett. De favoriserer tilnærmingen til alfabetet og konstruksjon av ord..
  • Spill av situasjon. En leges instrumenter, kjøkkenet, verktøyene, matbutikken; Alt dette bringer barnet nærmere virkeligheten. Tilsvarende letter de forhold til andre barn og fremmer selvtillit..

Leker for alle

  • Bygge spill. Siden de var små, elsker de å bygge (og ødelegge) tårn. Dette oppmuntrer til å vekke kreativitet og språkutvikling for å fortelle hva som skjedde med det kollapsende tårnet (om og om igjen).
  • Gåter eller gåter. Disse spillene interesserer alltid barn. Når de er flere babyer, må vi hjelpe dem med å passe bitene sammen; inntil de en dag gjør det alene. Disse lekene vokser med barn. Først skal delene være begrenset. Da kan du øke den med alderen..
  • Plasticine eller Kinetic Sand. De lekene fengsler alle. De jobber med barnets motoriske ferdigheter og stimulerer kreativiteten. Vær forsiktig med babyer slik at de ikke legger dem i munnen.

anbefalinger

Leker for å stimulere læring må være morsomme. Hovedmålet er at barn skal leke; Læring er en del av prosessen, men ikke sluttmålet. DLa barna leke med det de liker best, uten sexistiske fordommer. Det er på tide å glemme at dukker er for jenter og barnevogner for gutter.

Tilsvarende, når de leker med andre barn, er det ekstra sosial læring. De må lære seg å forhandle og bli enige: hva de vil spille, hvordan de vil spille, hva de vil leke med. De kan til og med kjempe, men du må la dem avgjøre forskjellene.. Vi må gripe inn bare for å miste kontrollen uforholdsmessig.

Advarsel: Disse egenskapene indikerer at barnet ditt har læringsproblemer.



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.