4 råd for å unngå nyresykdommer

  • Robert Patterson
  • 0
  • 2879
  • 218

Nyresykdommer er et medisinsk problem som kan påvirke hvem som helst. Gitt det nyrene er ansvarlige for å rense giftstoffene som kommer inn i kroppen med mat; God ernæring kan hjelpe deg med å unngå denne typen problemer..

Hvilke tiltak bør vi ta for å forhindre nyresykdom? Rens nyrene ofte? Er du sikker på at du følger et balansert kosthold eller spiser ubalansert?

Kompleksiteten av nyreproblemer oppstår fordi de har en tendens til å være stille sykdommer til de er avanserte; å være vanskelig å behandle da.

Det mest normale er å føle smerter bare når nyresteinene er veldig store.

Hva er nyresykdommer?

Nyresykdommer (også kjent som nyresykdommer) er komplikasjoner som reduserer nyrenes kapasitet og forhindrer at de fungerer korrekt.

Disse fortsetter gradvis til nyren ikke er i stand til å utføre arbeidet sitt. Den gode nyheten er det Når problemet er oppdaget, kan en del av eller den tapte funksjonen gjenopprettes..

Legen din vil gi deg en liste over anbefalinger du kan følge med på brevet. I tillegg kan du følge følgende råd.

1. Ta vare på maten

Du har sikkert lest mange steder viktigheten av å følge et variert kosthold. Dette lar deg ikke bare skape sunnere og deiligere alternativer, men det hjelper også kroppen med å få mange næringsstoffer; som vil være ansvarlig for å forebygge nyresykdom.

Mat som ikke bør gå glipp av i kostholdet er for eksempel:

blåbær

Blåbær er et utmerket valg for å unngå nyresykdom eller takle dem hvis du allerede har dem. Ikke bare smaker den deilig og forfriskende, men de har også mye antioksidanter.

Selv om de noen steder kan være relativt dyre, må du være oppmerksom på det trenger bare 25 bær for å få 800 til 1000 mg fosfor.

selleri

Det antas at man ikke bør konsumere selleri når man lider av nyresykdom. Imidlertid har denne maten store fordeler for å forhindre alle slags nefrologi..

Dine organiske kjemiske forbindelser nivå stresshormon og forbedre immunforsvarets funksjon. Disse to faktorene endres når en hvilken som helst type nyresykdom dukker opp..

Å miste vekt er også enklere når du spiser selleri. Dette fordi hver selleristamme bare har 10 kalorier, og kroppen bruker mye mer på absorpsjonsprosessen..

Lær mer: Selleri for å gå ned i vekt: lære mer

aubergine

Pasienter som allerede lever med nyresykdom har en tendens til å ha et veldig begrenset kosthold. En av matvarene som alltid anbefales er auberginer..

Disse grønnsakene er rik på kostfiber, som letter arbeidet med fordøyelsessystemet. 

I tillegg er auberginer rike på vitamin B, C og folsyre, basale næringsstoffer for kroppen..

Unngå overspising av protein

Selv om du trenger å spise protein, disse næringsstoffene skal bare dekke 10 til 35% av kostholdet ditt for å unngå nyresykdom. Det er bedre å velge vegetabilske proteiner enn kjøtt og animalske derivater.

2. Begrens saltinntaket

Vi er så vant til å konsumere store mengder salt at vi ikke engang er klar over det. Salt er tilgjengelig i alle typer bearbeidede matvarer, og hvis vi ikke er forsiktige, kan det forårsake nyresykdom..

En god start er å redusere mengden salt. i kostholdet. Salater kan for eksempel spises uten å tilsette salt, selv om det i oppskriften anbefales å legge en klype.

Krydderene vi pleier å bruke inneholder mye salt og konserveringsmidler.. 

Når det gjelder matvarer som tilberedes kan man velge grovt salt. Selv om det er salterstatninger, anbefales det å unngå dem. Disse produktene er vanligvis tilberedt med kjemikalier som kan påvirke nyrene..

Grunnen til at vi bør unngå fint salt er at det kan øke blodtrykket, skape komplikasjoner som diabetes og andre sykdommer.

3. Se på ditt blodtrykk og blodsukkernivået

Visste du at personer med blodtrykksproblemer og diabetes er mer sannsynlig å ha nyresykdom? Dette er fordi disse to problemene påvirker riktig funksjon av nyrene..

Når blodtrykksnivået ditt er langt over det normale nyrer har problemer med å filtrere blod, urin og giftstoffer. 

Derfor, hvis denne situasjonen ikke blir overvåket og kontrollert, blir nyrene over tid irreversibelt skadet..

Ved diabetes forårsaker glukosenivået også proteintap i urinen. Hvis du lever med denne tilstanden, må du sørge for at glukosen din holder seg på passende nivåer..

dessuten, Legen din bør gjennomgå nyrefunksjonen minst to ganger i året..

Les mer: 7 matvarer som hjelper til med å stabilisere glukose

4. Tren som vanlig

Fysisk inaktivitet er en av nyrenes viktigste fiender. Når du bruker mye tid på å sitte eller ikke beveger deg, blir nyrene late og deres funksjon blir vanskelig.

På denne måten er det mulig å unngå nyresykdom med litt trening hver dag. derfor, gjør minst 30 minutter fysisk aktivitet tre ganger i uken. 

Nyresykdommer kan påvirke livet ditt alvorlig. Det er derfor viktig å ta skritt for å forhindre at de oppstår..

Uansett, hvis du allerede har å gjøre med dette problemet, må du være oppmerksom på at du kan snu det med disse små endringene..

Gi nytt liv til nyrene dine med 6 veldig enkle tips



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.