4 feil en ny mor skal unngå

  • Thomas Davis
  • 0
  • 5218
  • 820

Hva skremmer en første gang mamma? Å være mor er en uforglemmelig opplevelse. Graviditet er en fase full av unike sensasjoner. Imidlertid, hvis du er en første gangs mor, kan hodet ditt være fullt av tvil, og det er helt normalt..

Det er første gang du er mamma, og så mye du forbereder deg, kan noen detaljer gli bort.. "Blir babyen sulten?" "Når skal jeg bade?", "Hvor ofte skal han spise?". Dette er de vanligste spørsmålene for første gang mødre. Vær rolig og fortsett å lese.

Hvis du er en første gangs mor, kan du hvile lett; det er et læringsfase for deg og din familie. Du vil lære å forstå babyen din gjennom handling, prøving og feiling..

Feil En ny mor skal unngå

I morskapens verden er det flere myter som ikke er testet fullt ut. Dette kan føre til at førstegangsmoren gjør feil som hindrer prosessen med å tilpasse baby- og familiegruppen..

En veldig vanlig feil er å sette en tid til å amme babyen.. Før du velger denne modusen, bør du vite at du skal mate den når den spør. Ja, det kan være kjedelig, men du vil være sikker på at han er komfortabel i den forbindelse.

Nyfødte babyer er veldig delikate og følsomme for omtrent alt.. Unngå å behandle babyen din hardt. Dette vil forhindre ham i å gråte og holde deg trygg fra skader. Ja, en nyfødt baby trenger beskyttelse. Men som førstegangsmamma kan du ikke utmerke deg i det. Unngå å legge for mye klær på det, det kan få babyen til å føle seg ukomfortabel, gråte og bli dehydrert.

Du kan fortelle om babyen din er kald eller varm. Det gjelder bare å se på og føle det. Hvis hendene og føttene er kalde eller syriner, er det kaldt, og du bør dekke det bedre. Hvis du merker at det er vått i nakken, nakken og ryggen, er det varmt og det er best å ta av noen klær for å unngå å kvele det..

1. Lytt til alle meningene til menneskene rundt deg

Som førstegangsmamma vil du ha mange mennesker i nærheten av deg som liker graviditeten din og prøver å hjelpe deg. Det er flott å ha familie og venner på dette spesielle øyeblikket i livet ditt.. Å ha selskap i svangerskapet er kritisk. Men du kan føle deg overveldet, og dette er normalt.

“Ikke la ham være uten sokker”, “klipp håret på tre måneder”, “steriliser alt”Unngå å legge så stor vekt på slike meninger.. Ikke stress med alle disse tipsene; Selv om noen er sanne, er andre ikke det.

Hvis du tror du trenger hjelp, kan du snakke med profesjonelle eksperter på området.. Det er for øyeblikket utallige alternativer for tjenester og veiledere som kan hjelpe deg, for eksempel doula. Finn ut og få råd fra mennesker som virkelig tilfører verdi til dette unike stadiet i livet ditt..

Husk å lese denne tilleggsinformasjonen: Jeg er mor, ikke slave for husarbeid

2. Tviler på intuisjonen din

Fra første dag blir du klar over at du bærer en baby inni deg, hjernen din utvikler mors egen intuisjon og karakteristikk. Motherhood gjør kvinner i deres reneste, mest naturlige tilstand, så ikke vær redd for å ta noen avgjørelser uten noen andres støtte..

Kom deg ut av ordningene. Hvis intuisjonen din forteller deg, har du rett eller i det minste veldig nær den..

3. Forsømmelse av partneren din

Babyen som nettopp har kommet, er et resultat av forening med partneren, noe som burde være en kilde til glede for begge. Kjemien, empati og god behandling må opprettholdes mellom de to, noe som gir et hyggelig miljø. Babyen din vil merke og føle seg komfortabel.

Når du allerede er tilpasset babyens rutine og det har gått noen måneder, planlegg utflukter og stunder med partneren din. Hold liv i flammen som fikk deg til å bli forelsket og skape et hyggelig forhold basert på respekt, toleranse og ærlighet..

4. Ekskluder foreldrene fra babyens rutiner

De første dagene av barnets liv kan være en titanisk oppgave. Hvis du er en første gang mamma, vil stresset øke. Mens du kan stole på støtten fra den eksperten som passer deg best, må du huske at partneren din kjenner deg bedre enn noen. I tillegg vil han være spent på å delta i sin nye rolle som foreldre..

Les mer om morsrollen i denne artikkelen: Den intime emosjonelle arven mellom mødre og døtre

Fortell ham veldig tålmodig hvordan noen babyoppgaver blir utført. Lær ham hvordan han skal bære babyen, hvordan skifte bleie osv.. Dette er minneverdige øyeblikk, men husk alltid at du vil være der for å støtte deg.. Begge lærer.

konklusjoner

To nøkkelord en førstegangsmamma bør vurdere: vær tålmodig. Det må være mantraet ditt. Lær hver dag, husk tingene som fungerte for deg, og inkluder partneren din i hvert øyeblikk.. Unngå stressende eller ubehagelige situasjoner slik at de ikke påvirker babyens humør. Å ha øyeblikk for deg, partneren og vennene dine vil være verdifull for alle, spesielt humøret ditt..

Første gang mamma: overlevelsesguide



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.