4 typer hodepine og behandlinger

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 1219
  • 262

I denne artikkelen vil vi dekke fire typer hodepine og deres respektive behandlinger. De vil sikkert være av interesse for de som har alvorlig og funksjonshemmende hodepine..

Den effektive behandlingen av hver type hodepine vi vil behandle vil avhenge av dens presise diagnose, og av visse vaner og tiltak pasienten kan ta for å redusere episoder..

Vet utvilsomt hvordan man kan skille mellom hodepine. vil tillate oss å ha en bedre forståelse av det vi vet som "alvorlig hodepine". Les videre for å lære mer om de forskjellige typer hodepine..

1. Typer hodepine: migrene

Migrene er en av de første 5 typene hodepine. Det er vanligvis ganske deaktiverende. For det første må vi understreke at denne smerten har et arvelig grunnlag. Hvis vi lider, er det veldig sannsynlig at noen i familien vår også har lidd.

Det er den vanligste hodepinen, etterfulgt av spenningshodepine, som indikert av Yusta Izquierdo i sin artikkel. Hodepine (II). migrene. Funksjonene er som følger:

  • Smertene vises i den ene delen av hodet, og varer i omtrent 3 dager..
  • Smerte presenterer seg ofte som latenstid, som øker med visse bevegelser. For eksempel å huke eller stå opp etter å ha sittet.
  • Kvalme og oppkast kan også forekomme..
  • Det er ekstrem følsomhet for lys eller støy, så hvile, mørke og stillhet bidrar til å lindre ubehag..

En episode av migrene kan vises på grunn av menstruasjon, stress, visse matvarer, visse medisiner eller klimaendringer..

Dessverre er dette en helbredelig sykdom, men med riktig behandling, trening og å holde stress under kontroll kan reduseres frekvensen av utseendet.

2. Spenningshodepine

Denne andre typen hodepine er også kjent som primær hodepine. I motsetning til migrene, smerter vises vanligvis i den okkipitale regionen av hodet, livmorhalsregionen eller pannen. Intensiteten er moderat, og det er ingen kvalme eller oppkast..

Det er absolutt ikke så lammende hodepine som migrene, fordi den lidende personen kan fortsette å utføre sine daglige oppgaver normalt, Du kan til og med trene. Imidlertid er manifestasjonen mye hyppigere, og varer vanligvis mellom en og syv dager..

Årsakene til spenningshodepine er assosiert med overforbruk av medisiner uten medisin.. Imidlertid kan stress, koffeinuttak eller bruxisme også favorisere utbruddet. I mange tilfeller hjelper ibuprofen betydelig med å redusere smerter..

Du kan være interessert i å lese: Når er en hodepine bekymringsfull?

3. Kronisk hodepine

Som den forrige er det en type primær hodepine vanligvis forårsaket av ukontrollert overforbruk av reseptbelagte medisiner. Den eneste forskjellen fra forrige hodepine er at den er til stede nesten daglig. Faktisk, personen med hodepine har gjennomsnittlig 15 dager i måneden.

Det anbefales å stoppe misbruk av medisiner og å starte et antidepressiv behandling og muskelavslappende midler, blant andre.

Oppdag det: Ingefærvann for å lindre migrene, fordøyelsessykdommer og smerter

4. Cluster hodepine

Til slutt finner vi klyngehodepine. Selv om noen symptomer kan forvirre oss med migrene, har de i virkeligheten noen av sine egne:

  • Uutholdelig smerte som ligger i rundt det ene øyet, og på siden av hodet.
  • Stoppet nese og av og til med tilstedeværelse av rennende nese som faller sammen med den delen der smertene startet.
  • Øyelokk som henger, og hevelse rundt det berørte øyet.
  • Blek hud eller rødhet.

Cluster hodepine varer vanligvis bare noen få minutter, men flere episoder oppstår vanligvis samme dag. Vanligvis vises hodepinen om natten og til samme tidspunkter. Utbrudd av klyngehodepine varer vanligvis flere uker.

Som med tidligere typer hodepine, vil det bli betraktet som et spesielt behandlingsalternativ for å holde utbrudd under kontroll. Imidlertid vil du ved mange anledninger med ibuprofen eller acetaminophen kunne motstå.

Til slutt, ikke glem at behandlinger og midler alltid skal foreskrives av en profesjonell.!

Når er en hodepine bekymringsfull??



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.