5 mindfulness øvelser for angst

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 3896
  • 22

Man kan forstå mindfulness som "mindfulness" eller "mindfulness". I tillegg kan det defineres som menneskets evne til å være i nuet og å "huske" det faktum å være i nåtiden..

Det vil si evnen til å vende tilbake til "her og nå" når sinnet har reist til fortiden eller fremtiden. Takket være evnen til å holde seg i øyeblikket, du kan virkelig være klar over hvor du vil hen, hva er målene.

Hvis du ikke liker noe som skjer akkurat nå, kan du bestemme deg for å ikke gjenta det. Imidlertid problemet er at vi for det meste går tapt i en strøm av tanker som tilsvarer en fortid som ikke lenger eksisterer.

Dessuten begraver vi oss selv i fremtidstanker som tar sikte på å kontrollere det som ennå ikke har skjedd. Med det, ta enda mer kompliserte beslutninger om mål eller kjerneverdier.

den mindfulness, derfor hjelper det oss å innse at den eneste virkeligheten er nå. De andre øyeblikkene eksisterer bare i vår fantasi. De er ikke ekte. Unnlatelse av å føle den umiddelbare opplevelsen uten å tenke for mye, ganske enkelt å akseptere den med alle fem sanser, frigjør oss fra noen ganger unødvendige følelser som skyld eller fremtidig bekymring..

Flat oppmerksomhet er derfor med på å fokusere på det som er ekte: nå. Det er i denne sammenhengen vi vil ha handlingsrom. Resten slipper unna vår kontroll fordi det er en kontekst som ennå ikke har kommet - fremtiden - eller som ikke lenger eksisterer - fortiden.

Noen øvelser av mindfulness for angst

Å øve på mindfulness du trenger å gjøre noen spesifikke øvelser daglig litt etter litt for å gjøre dem til en vane. Enda mer er det en mengde øvelser fra mindfulness, I denne artikkelen har vi imidlertid valgt ut fem av dem som vil være svært nyttige i å håndtere angst..

Angst er nemlig en følelse som forbereder oss på en trussel.. Det er en forsvarsmekanisme som hjelper å overleve., ta beslutninger raskt og effektivt i møte med mulig skade vi kan lide.

Du kan også være interessert i: 5 mindfulnessøvelser for bedre søvn

Derfor er det første du må gjøre å innse at angsten ikke er dårlig. Vi skal ikke bedømme det på den måten, men kjenne dens funksjon og prøve å bruke den til vår fordel. De fem mindfulnessøvelsene som foreslås for å håndtere angst er:

1. Ta en dusj

Det intime øyeblikket på badet er ideelt for å oppnå oppmerksomhet. Bare konsentrer deg og nyt følelsene som vann, såpe og andre elementer gir.

En god øvelse å begynne å øve mindfulness kan ta en dusj med oppmerksomhet på hva du gjør. Tankene skal fokusere utelukkende på bading.

Fokuser på alt badet innebærer: å ta såpen, spre den over kroppen din, føle huden din, lukte såpen, føle vannet, se hvordan vannet glir såpen og begge går seg vill ned i avløpet ...

Kort sagt, det handler om å internalisere "nybegynnerens sinn" som om du aldri har dusjet før, la deg forføre av alle elementene i en dusj, uvillig til å skynde deg å fullføre det, uten å tenke på hva du må gjøre deretter, bare nyt og nyt badet.

2. Plasticine dukker

Denne øvelsen frakter oss til barndommen igjen. Barn er de beste mestere av mindfulness. Siden de lever kontinuerlig i samtiden, overrasker alt dem og ser fantastisk ut..

Så prøv å være barn, ta litt fargedeig og begynn lag attraktive dukker eller hva du måtte ønske deg. Tenk på hva du vil skape og gjør det med omhu, tålmodighet, legg all din krefter og oppmerksomhet.

Ikke gå opp for å gjøre noe annet før det er over. Vie deg til plasticine dukken, la tankene flyte bare over ham.

3. Såpebobler er en av aktivitetene til mindfulness

I tillegg til å være avslappende, øker såpebobler muligheten til å fokusere oppmerksomhet på en aktivitet..

Med denne øvelsen, i tillegg til å øve på en alternativ form for pustebasert avslapning, øker du også din evne til å rette oppmerksomheten mot en nåværende aktivitet..

Så skaff deg en såpebobleprodusent og begynn å lage dem. Fokuser på hvordan de ser ut: noen mindre, noen mye rundere. Føl hvordan lys reflekteres på dem og skaper dyrebare farger..

Prøv også hvordan de sprenger når de kommer til et bestemt tidspunkt, og hvordan andre derimot avanserer mer.

4. Tøm harddisken

Når du føler deg engstelig, kan du ta penn og papir og "tømme harddisken". med andre ord, stemple alle tankene dine på papir. Skriv dem som om de var telegrammer. Ikke evaluer dem, avvis dem og ikke døm dem. Bare tanker.

Les også: Positive tanker forbedrer helsen

5. Vask oppvasken

Å vaske oppvasken er en fin øvelse å trene. mindfulness. Det ser ut som badekaret. Kort sagt, det handler om å koble til alle sensasjonene som gnis innebærer: det kalde eller varme vannet, såpen og strukturen, mens du ser på mens skitten kommer ut og parabolen blir renere ...

Kort sagt er nøkkelen å fokusere sinnet på sin egen aktivitet, se resten av tankene som enkel "støy".

Fordeler med mindfulness

Mange studier evaluerer fordelene ved å trene enkle treningsøvelser. mindfulness. Det er en holdning som hjelper deg å fokusere på nåtiden og være mer bevisste på alt rundt oss her og nå.

Det har også den store fordelen av å distansere oss fra våre drøvtygginger og negative følelser. Det hjelper også å ikke blande dem med personligheten vår, slik at vi kan fortsette å utføre de aktivitetene vi har markert som verdifulle mål..

På den annen side, mindfulness tar oss bort fra dommer og fordommer basert på vår dypeste tro og gi oss store doser av ro og ro.

Å bevege seg bort fra fordommer gir større trivsel, både med oss ​​selv og våre sosiale omgivelser. derfor, ikke bare forbedrer selvtilliten, men også våre sosiale forhold.

Hvordan blir tanker til sykdommer?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.