5 trinn for å ta farvel med dårlig vane

  • David Snow
  • 0
  • 2869
  • 41

Noen ganger er det ikke lett å bryte dårlige vaner. Hvis du imidlertid følger disse trinnene for å ta farvel med den dårlige vanen, kan det virke lettere. Ikke nøl med å ta hensyn til disse anbefalingene som vil være mest nyttige..

1. Tenk på om det er en dårlig vane eller en avhengighet

Det er viktig å først og fremst deg selv kan se om du opplever en dårlig vane eller en avhengighet. Hovedforskjellen mellom de to er den situasjonelle konteksten der.

For eksempel, hvis det alltid er på en fast tid eller under visse omstendigheter som ikke varierer, har du de samme dårlige vanene..

Tenk hva som ville skje hvis situasjonen endrer seg. Hvis du kunne holde på et par timer uten å pådra deg din dårlige vane, eller hvis du vil holde tankene på det likt.

Du må huske at i tilfelle avhengighet har dette ikke bare en rekke symptomer på fysiologisk nivå, men også på det psykologiske og emosjonelle nivået..

Derfor er det mye mer komplisert å bekjempe en avhengighet selv. I dette tilfellet ville det være bedre hvis du konsulterte en spesialist eller en psykolog. Hvis det er en dårlig vane, kan du fikse det selv..

Se også: De 5 dårlige vanene vi praktiserer når vi vil gå ned i vekt raskt

2. Sett deg målet om å bli kvitt denne vanen.

Du må sette deg et mål for deg å bli kvitt denne vanen. For dette må du definere årsakene til at du må forlate det. Tenk på de negative konsekvensene og hva det innebærer..

Ikke glem å forestille deg hvordan hverdagen blir uten den.. Målet her er å finne fordelene ved å gi opp denne vanen..

Derfor er det viktige å lage en liste over alle de negative tingene denne praksisen kan forårsake. Først da vil du tydelig se hvorfor du bør slutte med den dårlige vanen og situasjonen du befinner deg i..

I tillegg kan det bidra til å utarbeide en annen liste med fremtidige positive endringer. For dette må du beskrive dem veldig godt. På denne måten vil du få motivasjon til å være fruktbar..

3. Sett en frist for å nå målet ditt

Det er viktig å angi sluttdatoen du vil bryte denne vanen.. Dette er et av trinnene for å ta farvel med den viktigste dårlige vanen. Derfor vil det være lurt å sette en realistisk tidsperiode. Det vanligste er å stille en varighet fra en til tre måneder.

Husk at så mye du vil, du ikke kan bli kvitt en vane på en dag. Så å være klar over dette vil hjelpe deg med å forberede deg innover..

Det kan bare hjelpe å dele målet i flere trinn. Dette vil tillate tankene dine å assimilere de mulige gradvise endringene uten å stresse deg. For eksempel dagen etter, slutte å praktisere denne skadelige vanen på ettermiddagen.

Om en uke, gjør dette bare i helgene, og når måneden har gått, la du den for eksempel..

4. Finn mennesker som kan være under samme omstendigheter som deg.

Gjennom sosiale nettverk kan du kanskje finne mennesker som deler samme situasjon. Historiene dine kan være inspirerende.. Du kan fortelle dem om bekymringene dine, be om råd osv..

De er i lignende situasjoner, så de vil sannsynligvis virkelig forstå deg og ikke dømme deg. Husk at jo flere mennesker rundt deg kjenner dine intensjoner, jo mer reduseres muligheten for å mislykkes..

Og det er det, selv om vi ofte ikke vil innrømme det, vi synes alltid andres meninger er viktige, og likevel gir vi ikke for påvirkning fra samfunnet, og det kan hjelpe oss i våre formål å endre dem..

Vi anbefaler at du leser: Er du bekymret for helsen til hjernen din? Oppdag seks dårlige vaner som kan påvirke deg

5. Ikke vær redd for å gå tilbake til vanen.

Noen ganger vil du tenke på å vende tilbake til vanen.. Det er viktig å ikke være redd for ham og ikke klandre deg selv hvis du føler øyeblikk av svakhet.

I så fall, hva du må gjøre er å prøve igjen å forlate det. Noen ganger oppnås ikke ting første gang..

Du kan vurdere vanen din som beseiret hvis 66 dager har gått siden den foreslåtte datoen, og du ikke har kommet tilbake til den. Da vil du ha overvunnet denne dårlige vanen du hadde.

Kjenn de 5 farligste helsevanene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.