6 fordeler med lesing du vil glede deg over

  • David Cobb
  • 0
  • 951
  • 19

Å lese en god bok er noe som mange liker og gjør som en normal aktivitet. Dette hjelper oss med å komme vekk fra den daglige belastningen som samler seg i løpet av dagen. I denne artikkelen skal vi snakke om 6 fordeler ved å lese du vil glede deg over å kjenne.

Vi vet ofte ikke de fulle fordelene med å lese for kroppen. Tro det eller ei, å lese litt daglig gir utmerkede helsemessige fordeler..

Den engelske poeten Joseph Addison hadde rett da han sa: "Lesing er for tankene hva fysisk trening er for kroppen". Med denne listen over fordeler som lesing gir, vil du ikke ønske å slippe mer enn en dag uten å lese.

1. Fordelene med å lese: senker stressnivået

Lesingen, som hobby og ikke som oppgave, Hjelper effektivt å redusere stressoppbygging i kroppen. Ved å slappe av reduseres nivåene av hormonet kortisol, den viktigste årsaken til stress..

  • Med bare 6 minutter avslappet lesing om dagen, kan du redusere stressnivået sterkt..
  • Denne aktiviteten reduserer muskelspenningen og hjelper deg med å holde pulsen på et normalt nivå..

En stor fordel, siden stress er en viktig årsak til fremveksten av forskjellige typer sykdommer..

2. Forbedre søvnkvaliteten

En annen fordel med å lese er at når den utføres om natten før sengetid, hjelper den hjernen til å slappe av og glemme spenningene som er akkumulert i løpet av dagen. så, kroppen og sinnet vårt kan hvile bedre om natten.

Det er viktig for deg å vite at hvis du skal lese før sengetid, må du ha en fysisk bok. uten tabletter heller ikke datamaskiner, da dette er de verste fiendene til hvile.

Vi anbefaler at du leser: Søvn er bra for helsen din? 

Det er bevist gjennom forskning at tabletter eller telefoner produserer et blått lys som forhindrer oss i å sove ordentlig. Dette senker melatoninnivået, et viktig hormon for kroppen å vite når det er tid for sengetid..

3. Lesing forsinker kognitiv svikt

Lesing er en god måte å holde hjernefunksjonene aktive på. Hjelper i høy grad når alderdom nærmer seg og hjernen vår begynner å bli påvirket.

  • Å lese litt hver dag gjør nevronale forbindelser større, fungerer minnet høyt og hjerneskaden bremses.

Det har faktisk blitt bevist av forskjellige vitenskapelige undersøkelser at Å holde hjernen aktiv hjelper med å bremse senil demens og forhindre utbrudd av sykdommer som Alzheimers sykdom.

Vi kan jobbe minne med opplesninger eller andre aktiviteter som kryssord eller sjakk.

4. Lesing forbedrer ordforrådet

Å lese forskjellige bøker hjelper oss å kjenne til temaer og ord vi ikke en gang visste at eksisterte. Og dette vil stimulere oss til å undersøke nærmere, og dermed øke leksikonet vårt, som er direkte relatert til god intellektuell ytelse..

Derfor er det lurt å begynne å lese vaner tidlig. for barn å adoptere dem som normalt og som hobby.

5. Forbedre sosiale relasjoner

En person som har en vane med å lese, har sannsynligvis lest et stort antall bøker om forskjellige temaer i hele sitt liv. I tillegg til et omfattende ordforråd, vil samtaleemnene dine være mange..

Sjekk også ut 6 feil som ødelegger familieforhold

dessuten, din evne til å uttrykke deg og kommunisere vil bli bedre og bedre.

6. Øker konsentrasjonen

Ved å lese, blir en person i stand til å fokusere fullstendig på aktiviteten de gjør uten å være klar over alt som skjer rundt dem..

På denne måten hun fungerer konsentrasjonen din ved å utvikle deg muligheten til å fullføre hver aktivitet som begynner. Dette igjen aktiverer objektiviteten din og lar deg ta bedre beslutninger..

Hvis du ikke har for vane å lese ennå, anbefaler vi at du starter og forsterker denne vanen hver dag for barna dine. Dette vil forbedre livskvaliteten din og din betydelig. Forsikre deg om at du liker fordelene ved å lese.

Oppdag fordelene ved hjernen ved å lese om natten



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.