6 tegn som advarer oss om at noe ikke går bra med nyrene dine

  • Joseph Barber
  • 0
  • 3124
  • 576

Alle har to nyrer, hver på størrelse med en knyttneve. Disse viktige organene har en grunnleggende funksjon da de er ansvarlige for å filtrere bort avfall og giftstoffer fra blodet, samt fjerne overflødig væske for å produsere urin..

I tillegg nyrene spille en viktig rolle i å regulere blodtrykket og har ansvaret for å produsere noen av hormonene som kroppen trenger for å fungere ordentlig.

Når man vet at de trenger å utføre så viktige oppgaver, er det ikke rart at en slags avvik hos dem betydelig kan redusere livskvaliteten vår..

Hovedproblemet er at de fleste av symptomene som varsler oss om et nyreproblem, vanligvis oppstår når det allerede er i et mer avansert og vanskelig å kontrollere stadium..

Les mer: 7 naturlige behandlinger for å lindre nyresmerter

Husk det en tidlig diagnose kan redde livene til de med nyresykdom, Det har gått en stund siden noen viktige signaler for deteksjon er blitt overvåket mer nøye..

Selv om disse tegnene kan oppstå av mange andre grunner, ikke bare nyresykdom, er det avgjørende å betrakte dem som en grunn til å oppsøke spesialistlege. Kjenn dem nedenfor!

6 tegn som advarer oss om at noe ikke går bra med nyrene dine

1. Endringer i urin

Nyrene er ansvarlige for å produsere urinen, så det er ikke rart at endringer i urinen er det første advarselstegnet for noen sykdom..

I første omgang, Urinrelaterte vaner kan endre seg, for eksempel behovet for å gå på do oftere enn vanlig, spesielt om natten..

Det kan også være en følelse av press på å urinere, men når du kommer på do, utviser du bare et minimalt beløp, eller til og med ingenting, mens du føler en tetthet i bekkenområdet..

Urinen kan også gjennomgå noen endringer som:

  • Blek eller mørkere fargelegging
  • Sterk lukt
  • Mer skummende eller sprudlende
  • Tilstedeværelse av blod

2. Væskeretensjon

På grunn av vanskelighetsgraden disse organene må jobbe når de er syke, blir væsker fanget i kroppens vev og forårsaker betennelse i områder som:

  • ankler
  • ben
  • ansikt
  • hender

Les mer: De 10 beste fruktene for å bekjempe væskeretensjon

På grunn av denne lidelsen er det også vanlig å ofte føle en ubehagelig tyngde og oppblåsthet i magen..

3. Kløende følelse

Giftstoffene i blodomløpet elimineres gjennom nyrene..

Når det er ulemper med å opprettholde denne funksjonen normalt, personen kan begynne å få utslett og ha en ubehagelig kløe eller prikkende følelse, strekker seg til muskler og bein.

4. Tretthet

En av nyrefunksjonene er å produsere et hormon som kalles erytropoietin. Det har jobben med å støtte kroppen i produksjonen av røde blodlegemer (eller røde blodlegemer), avgjørende for å transportere oksygen gjennom blodomløpet..

Når det oppstår svikt eller mangel, reduseres også hormonproduksjonen, slik at musklene og sinnet lettere blir slitne..

Ved å senke energinivået føler mennesker med nyreproblemer seg maktesløse til å utføre sine daglige aktiviteter.. Så de sover mer enn vanlig og føler seg svake hele tiden..

Denne tilstanden er også kjent som anemi, og en annen årsak er jernmangel..

5. Endringer i smakoppfatning og dårlig ånde

Akkumulering av rester i blodet gjør at oppfatningen av matsmak endres.

Faktisk, Noen mennesker får en metallisk smak, spesielt når de spiser kjøtt. De fleste har også en viss grad av dårlig ånde, noe som er veldig vanskelig å eliminere.

Mange som opplever dette symptomet slutter å spise fordi smaken på maten de spiser blir veldig ubehagelig..

6. Ryggsmerter

Ryggsmerter er blitt så vanlig at mange mennesker tilskriver det til feil holdninger, overanstrengelse eller stress..

Men, muligheten for et nyreproblem bør ikke utelukkes, spesielt hvis det oppstår smerter i korsryggen eller siden av det samme.

Når skal du være våken?

Alle disse symptomene bør være en grunn til medisinsk konsultasjon, uavhengig av deres opprinnelse..

For å identifisere advarselstegn for et mulig nyreproblem er det viktig å ta hensyn til risikofaktorene. øke risikoen for denne tilstanden så vel som tilbakefall av symptomer.

Hvis to eller flere av dem vises og forsvinner ofte, eller ikke forsvinner selv med behandlinger for å lindre dem, er det best å be om en medisinsk evaluering..

Fantastisk kosthold for å rense nyrene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.