7 faktorer som kan påvirke begynnelsen av tidlig overgangsalder

  • Joseph Barber
  • 0
  • 2793
  • 219

Har du hørt om tidlig overgangsalder? Overgangsalder er definert som stadiet hvor en kvinne slutter å ha menstruasjonsperioder, og ikke lenger er i stand til å bli gravid. Det innebærer mye hormonelle forandringer som vanligvis forekommer mellom 45 og 55 år gammel.

Imidlertid er det mange faktorer som kan forstyrre den normale syklusen i det kvinnelige reproduktive systemet. Dette forårsaker det vi vet som tidlig overgangsalder.

det en tilstand som begynner å manifestere seg før fylte 40 år. Det er preget av uregelmessigheter i menstruasjonen til den forsvinner helt.

På grunn av endringen involvert, er relatert til den økte risikoen for å lide av noen kroniske sykdommer, emosjonelle lidelser, og en rekke andre symptomer som kan redusere livskvaliteten.

Selv om det kan være forårsaket av en genetisk forstyrrelse, er mange tilfeller resultatet av effekten av noen faktorer på hormonaktiviteten..

Oppdag dem!

Faktorer som kan øke risikoen for tidlig overgangsalder

1. Røyking

Kvinner som røyker eller blir utsatt for sigarettrøyk, har større sannsynlighet for å få tidlig overgangsalder sammenlignet med de som er langt fra å røyke..

Sigaretten inneholder kjemiske forbindelser som fører til egg og embryo av dårlig kvalitet, og en økning i kromosomavvik.

Disse konsekvensene endrer aktiviteten til østrogen og progesteron, noe som påvirker utviklingen av overgangsalderen..

2. Skjoldbruskkjertelsykdommer

Skjoldbruskkjertelen griper inn i mange viktige prosesser i kroppen. Blant disse skal det bemerkes at viktig for bedre hormonbruk og distribusjon.

Av denne grunn, når det er en endring, er det en større risiko for å lide av tidlig overgangsalder og reproduktive helseproblemer..

Sykdommer som hypotyreose kan forårsake symptomer på tidlig menopause, som tapte perioder, humørsvingninger og hetetokter.

3. Kirurgiske inngrep

Kvinner som gjennomgår visse typer kirurgiske inngrep, er mer sannsynlig å komme inn i overgangsalderen før normal alder..

Fjerning av en eggstokk eller livmor reduserer østrogen- og progesteronnivået i kroppen, akselererer slutten av det fruktbare stadiet.

Fjerning av begge eggstokkene forårsaker umiddelbar overgangsalder. I tillegg, også kan være en bivirkning av ryggmargskirurgi. livmorhalskreft, eller bekkenoperasjon.

4. Strålebehandling og cellegift

Disse to behandlingene brukes til å bekjempe kreft kan være ansvarlig for for tidlig utbrudd av overgangsalderen.

Selv om de hindrer cellevekst, kan de ødelegge noen sunne celler, ofte føre til tidlig tap av eggstokkene..

5. Forbruk av bearbeidet kjøtt

Blant de mange bivirkningene forårsaket av forbruk av bearbeidet kjøtt, skal det bemerkes at det også påvirker tilfeller av tidlig overgangsalder..

Selv om det friske utseendet er veldig attraktivt, bak det er skjult store mengder kjemikalier som kalles nitrater og nitritter, som kan forårsake hormonell kontroll.

I tillegg har inntaket vist seg å ha skadelige effekter på metabolsk helse, noe som også påvirker akselerasjonen av overgangsalderen..

6. Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer er preget av en unormalitet i produksjon og bruk av antistoffer, noe som fører til et "selvangrep" av sunt vev.

Dets utseende påvirker eggstokkene helsen negativt og forstyrrer østrogenreseptoraktiviteten..

Dette medfører mye ukontrollert reproduksjonshelse for kvinner. og fører ofte til overgangsalder i en tidlig alder.

Noen forhold av denne typen er:

  • vitiligo
  • anemi
  • lupus
  • Sjögrens syndrom
  • Kronisk hepatitt
  • Revmatoid artritt

7. Bruk av kosmetikk og toalettsaker

Mange regulatorer jobber allerede med å unngå bruk av noen skadelige komponenter i produksjonen av kosmetikk- og hygieneprodukter. Imidlertid er det fremdeles noen i markedet som inneholder helsevirkende stoffer..

Dermed konstant absorpsjon eller innånding kan påvirke utbruddet av skjoldbrusk lidelser og hormonelle sykdommer.

Sjampoer, duftende såper og visse kosmetikkvarer inneholder stoffer kjent som ftalater, hvis effekter forårsaker tidlig overgangsalder.

Disse finnes også i kroppsdufter, hårgeler og tøymyknere..

Er du bekymret for effekten av overgangsalderen? Selv om det ideelt forekommer i normale aldre, er det i mange tilfeller uunngåelig at det oppstår for tidlig..

Av denne grunn for å redusere risikoen, idealet er å opprettholde en sunn livsstil og få medisinske kontroller med jevne mellomrom.

8 ting som ikke forteller oss om overgangsalder



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.