7 uvanlige spørsmål å stille gynekologen

  • Richard Robertson
  • 0
  • 3100
  • 370

Når vi har startet sexlivet vårt, er det viktig å gå til gynekologen minst en gang i året. Hvis du merker noen rare problemer eller symptomer, bør du gå så snart som mulig..

Imidlertid være ærlig, disse besøkene er litt ubehagelige for mange kvinner. Derfor er det ikke uvanlig at de som ankommer og prøver å reise så snart som mulig..

Det er imidlertid viktig at Du har tid til å snakke med gynekologen for å stille noen viktige spørsmål. I dag vil vi fortelle deg hva du skal spørre legen din.

1. Det er normalt at min periode er uregelmessig?

Normalt varer menstruasjonssyklusen omtrent 28 dager. Men, noen kvinner kan ha kortere eller lengre sykluser og sporadiske varianter.

  • Det er viktig at du nevner dette emnet med gynekologen din for å finne ut om det er normalt, eller om du vil trenge å gjøre noen tester eller andre tiltak..
  • Hvis du lever med en kronisk sykdom, kan gynekologen din gi deg noen ekstra instruksjoner..

2. Hvilke medisinske tester skal jeg gjøre som et par??

Hvis du er sammen med en ny partner før du har sex, er det viktig at du snakker om deres seksuelle helse..

Dessuten gjør det aldri vondt utføre medisinske undersøkelser for å sikre ingen seksuelt overførbare sykdommer.

  • Selv om du kan gå på et laboratorium og bestille en serie eksamener, bør du først konsultere gynekologen din for å finne ut hvilke eksamener du skal bestille..
  • Så bør du vende tilbake til ham for å forklare resultatene og snakke om spørsmål som måtte være..

Kanskje er du interessert: De 5 verste løgnene du kan ha fortalt legen din

3. Et enkelt spørsmål til gynekologen: kan jeg barbere meg og hvor mye?

Hårfjerning i vaginalområdet er en litt kontroversiell sak. For det første har den en estetisk funksjon og kan være tiltalende for noen mennesker som ønsker å unngå lukter og andre lignende situasjoner..

  • Imidlertid kjønnshår Dets funksjonelle formål er å forhindre at bakterier og rusk kommer inn i skjeden..
  • Så selv om det ser ut for deg at dette er en veldig personlig sak, bør du snakke med gynekologen din fremfor epilatoren din.

Legen vil indikere om det er lurt å barbere hele området eller bare deler av det i henhold til vaginal helse og historie..

Hvis du får infeksjoner regelmessig, kan legen din råde deg til å unngå epilering eller å gjøre det med visse forholdsregler..

4. Bør jeg bruke intimt smøremiddel?

I ethvert supermarked, apotek og sexbutikk du finner smøremidler av alle slag. Derfor er det ikke vanlig å tenke på at før du bruker en, må du spørre gynekologen din om det er noen forholdsregler eller hensyn du bør ta..

  • Det er imidlertid viktig å vite det Ikke alle produktene kan brukes på samme måte og med samme regelmessighet..
  • For eksempel kan smøremidlet som brukes til å lette analsex være helt forskjellig fra det som trengs for å bekjempe tørrhet forårsaket av overgangsalder..

Legen din vil vurdere andre faktorer, som spesifikke allergier og tilstander, når du forteller hvilket produkt du skal bruke..

5. Hva er de beste stillingene for å bli gravid?

Det er vanlig å tenke på å besøke gynekologen når du finner ut at du er gravid. Imidlertid bør du besøke når du og partneren din har begynt å planlegge ankomsten av det nye familiemedlemmet..

  • Selv om det høres rart ut, Gynekologen din kan gi deg noen tips for å gjøre graviditeten enklere.
  • Et godt eksempel er de beste seksuelle stillingene, fordi ikke alle av dem gjør det lettere for sæd å nå egget..

Se også: Graviditetsmat du bør ta med

6. Et annet spørsmål til gynekologen: er min vaginal flyt normal?

Selv om vaginal smøring øker naturlig under eggløsning, Rikelig vaginal flyt kan være et tegn på problemer og infeksjoner.

  • Hvis du merker endringer i farge, tekstur eller mengde, er det viktig at du spør legen din om det er noen problemer eller om de er vanlige..
  • Husk at andre advarseltegn er ubehagelige lukt og uvanlige farger..

Selv om du kan ta noen grep på egen hånd, bare din gynekolog kan bestemme de virkelige årsakene og den beste behandlingen mulig.

7. Det er naturlig å blø etter å ha hatt sex eller under sex?

Avhengig av alder og personlige egenskaper, kan du noen ganger blø mens du har sex..

Dette kan skje hvis det gjøres for hardt, eller hvis det ikke tas noen forsiktighet. Det kan også hende at du ikke har hatt sex på lenge og, etter å ha hatt sex, begynner å blø litt.

I alle fall bør du informere gynekologen din om å utelukke et stort problem.. Vær spesielt oppmerksom på problemet når du gjentar deg ofte.

Ikke undervurder besøket til gynekologen din

Hva synes du om disse spørsmålene? Du har helt klart ignorert noen av dem, men det anbefales ikke å gjenta dette i fremtiden.

Helsen din avhenger i stor grad av hva som skjer med seksualiteten din. Så det er viktig å snakke åpent med denne legen, så ta deg tid til å gjøre det..

5 typer gynekologisk kreft vi bør vite om



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.