7 Indikative symptomer på livmorhalskreft

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 4140
  • 816

Fram til for rundt 40 år siden utgjorde livmorhalskreft en av de største truslene mot kreftdød hos kvinner. I dag, Med fremgangen til medisin og teknologi, reduserte dødsfallene på grunn av denne sykdommen betydelig., selv om det fremdeles var en trussel.

Forskning, medisin og utvikling av teknologi har bestemt viktige symptomer som gjør at vi kan oppdage sykdommen i tide til å behandle den ordentlig. Det er derfor, Det er veldig viktig at alle kvinner er godt informert om tegnene på denne tilstanden. og konsulter lege hvis du tror du er i faresonen.

Hva er risikofaktorene for livmorhalskreft??

Å kjenne til risikofaktorene for denne kreften er også veldig viktig for å forhindre og oppdage den i tide. Takket være denne informasjonen vil kvinner kunne identifisere om de har en mulig risiko for å få sykdommen. Vær derfor oppmerksom på følgende faktorer:

  • Humant papillomavirus (HPV) infeksjon: Dette viruset er en av de viktigste årsakene til livmorhalskreft. Det overføres gjennom samleie og kan vanligvis oppdages med vaginal cytologi eller ved å oppdage vorter i underlivet..
  • effekt: Dårlig kosthold kan føre til at kvinner blir overvektige, og øker risikoen for utvikling av livmorhalskreft..
  • genetikk: Kvinner med en genetisk historie med livmorhalskreft er tre ganger mer sannsynlige for å utvikle denne sykdommen..
  • HIV: Dette viruset svekker immunforsvaret og gjør kroppen mer sårbar for HPV-infeksjon..
  • Tobakkforbruk.
  • Start sexlivet i en tidlig alder.
  • Høyt antall barn.
  • Overgangsalder etter 52 år.
  • diabetes.
  • Høyt blodtrykk.
  • Eksponering for høye østrogennivåer

Les også: 7 faktorer som kan påvirke utbruddet av livmorhalskreft

Hva er advarselen om livmorhalskreft?

En av ulempene med kreft er at det ofte er en stille sykdom i de tidlige stadiene; Dette er en av grunnene til at sykdommen fremdeles fører til mange dødsfall. men, Å være våken for symptomer som kan virke vanlig, er nøkkelen til å oppdage og behandle problemet i tide..

Beinsmerter

Et av symptomene vi kan oppdage i de tidlige stadiene av denne kreften er smerter i bena og hevelse. Dette er fordi livmorhalsen hovner opp og forhindrer normal blodsirkulasjon, noe som forårsaker en smertefull følelse..

Vaginal flyt

Vaginal flyt er normal når det skilles sjelden og uten farge eller lukt. Hvis strømmen øker, skilles oftere, har en dårlig lukt og et uregelmessig utseende, er det best å oppsøke lege, da dette kan være et tydelig symptom på livmorhalskreft..

Unormal blødning

Dette er et av de vanligste symptomene på livmorhalskreft.. Noen kvinner har uregelmessige perioder og bør oppsøke legen sin for mulig årsak til denne uregelmessigheten. Hvis menstruasjonsperioden frem til nå var normal og etter at blødningen begynte å vises mellom periodene eller etter den seksuelle handlingen, er det viktig å være våken og avtale tid..

Ubehagelig vannlating

Hvis du følger nøye med hva som skjer hver gang du uriner, kan du hjelpe deg med å oppdage livmorhalskreft på mange måter.. Det mest åpenbare symptomet er ubehag ved vannlating. som kløe, tetthet og sykdomsfremkallende symptomer. Disse symptomene indikerer i de fleste tilfeller en urinveisinfeksjon, men når de er veldig vanlige og varige, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart..

Uregelmessig vannlating

I tillegg til ubehag kan endringer i vannlating også være et viktig tegn for å oppdage denne sykdommen.. Begynn å lide av inkontinens, vannlating oftere enn vanlig eller merke misfarging er viktige advarselstegn.

Smerter under sex

Hvis du føler ubehag eller smerter under sex, kan dette indikere livmorhalskreft. I dette tilfellet, Det er best å konsultere en lege for å bestemme årsaken til smerter under sex.

Bekkensmerter

Bekken i bekken er ofte veldig vanlig i en menstruasjonssyklus. Når kramper og bekkensmerter varer lenge og er hyppigere eller mer intens, er det imidlertid viktig å være våken og konsultere en spesialist..

5 typer gynekologisk kreft vi bør vite om



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.