8 fordeler du ikke visste om olivenolje

  • Peter Douglas
  • 0
  • 3441
  • 1026

Olivenolje er en av de mest kjente matvarene. og brukt i verdensmat. Den milde smaken og å bli ansett som sunn, gjorde at millioner av mennesker velger det for konsum..

Den kommer fra olivenfrukten, gjennom en naturlig presseprosess som opprettholder alle egenskapene og næringsstoffene..

Av alle dens varianter, den mest anbefalte er ekstra jomfru, fordi den har mest renhet og kvalitet.

Fra ernæringsmessig synspunkt er dette en betydelig kilde til enumettede fettsyrer, vitamin E, vitamin K og andre antioksidantstoffer som gir olivenolje utrolige fordeler.

Det er best at den behagelige smaken letter det rå forbruket, for selv om du kan tilberede det, kan de høye temperaturene skade mange av dens egenskaper..

Det er mange grunner til at folk bør begynne å inkludere det i dietten. I denne artikkelen ønsker vi å fremheve din viktige helsemessige fordeler. Kjenner dem!

Olivenolje er bra for kardiovaskulær helse

Daglig inntak av en liten mengde ekstra virgin olivenolje er en ideell vane å forhindre hjerte- og karsykdommer.. 

For sitt høye innhold av enumettede fettsyrer og flerumettede fettsyrer, Det har evnen til å heve godt kolesterolnivå (HDL), mens det reduserer tilstedeværelsen av LDL, også kalt dårlig kolesterol.

Det skiller seg også ut for sitt betydelige vitamin E-innhold, hvis antioksidantvirkning beskytter kroppen mot de negative effektene av kolesteroloksidasjon, som kan tette arteriene.

Kort sagt, det er en ideell mat for å bevare hjerte- og sirkulasjonssystemets helse..

Ikke glem å lese: Deilig hjemmelaget vitamin med druer og havre for hjertet 

Det er bra for leveren og galleblæren

Denne sunne fettvarianten er et flott supplement til lever og galleblæren dietter..

  • Ved å inkludere olivenolje i den daglige spiseplanen, kan redusere risikoen for fet lever og andre lidelser som påvirker dens funksjon.
  • Dens betennelsesdempende forbindelser og evnen til å heve godt kolesterol bidrar til å opprettholde en balanse i funksjonene til dette viktige organet..

Denne kvaliteten nytes videre når olivenolje konsumeres rå og faste, blandet med litt sitronsaft..

Forbedrer fordøyelseshelsen

Fordi det er en lett fordøyelig fettype, Denne oljen er også bra for å opprettholde helsen til hele fordøyelsessystemet..

  • Det høye innholdet av viktige næringsstoffer og mild avføringseffekt er effektive mot vanlige ubehageligheter som betennelse, magesyre og forstoppelse..
  • Inntaket forbedrer absorpsjonen av næringsstoffer i tarmen, og stimulerer, som det var lite, clearance av dette organet..

Olivenolje er inkludert i listen over matvarer med alkaliske kvaliteter., ideell for å regulere kroppens pH og magesekresjoner. 

Reduserer risikoen for diabetes

En av grunnene til at denne fettkilden ikke mangler i det populære middelhavsdietten, er fordi det minimerer risikoen for diabetes..

Det ser ut til at næringsstoffene forbedrer insulinresistensen og regulerer blodsukkernivået..

Reduserer betennelse

Dets omega 3-fettsyrer, oljesyre og oleocanthal har en kraftig betennelsesdempende virkning som reduserer symptomer på sykdommer som påvirker muskler og ledd. 

Les også: Mandel, papaya og bananmelk for svake ledd

Faktisk ble de beroligende effektene sammenlignet med effektene av populært ibuprofen..

Forhindrer slag

Fordi det er så sunt for hjerte- og blodsystemet, reduserer olivenolje også risikoen for slag. Dette skyldes det faktum at forhindrer koagulasjonsdannelse og forhindrer blødning. 

Det er antibakteriell

Forbruk rå olivenolje bidrar til eliminering av infeksjoner forårsaket av Helicobacter pylori, et patogen som er til stede i magen og hvis aktivering fører til magesår, magesmerter og infeksjoner.

Hjelper med å forhindre osteoporose

Olivenolje bør også betraktes som en alliert for kvinners helse i overgangsalderen eller for de med osteoporosefaktorer..

  • Forbedrer opptaket av kalsium, magnesium og sink, Tre essensielle mineraler for å opprettholde bentetthet.
  • Den deltar også i riktig absorpsjon av fettløselige mikronæringsstoffer som vitamin A og D..

Som du nettopp oppdaget, olivenolje er en av de mest kvalifiserte matvarene som naturen tilbyr oss. Bare integrer det i kostholdet ditt, enten det er salater, supper, kremer eller andre oppskrifter..

Selvfølgelig kan du også konsumere det rent, og unngå å overskride tre skjeer daglig.

Ingefær og olivenolje blandes for å berolige smerter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.