8 tips for å bekjempe forstoppelse av kvinner

  • Henry Lester
  • 0
  • 1462
  • 291

Hvorfor snakke om kvinnelig forstoppelse? Som aldri led med henne? Mer enn 20% av mennesker presenterer det, særlig kvinner. Forstoppelse forårsaker oppblåsthet i magen, magesmerter, gass, etc.

Problemer med tarmoverføring er utvilsomt en av de vanligste realitetene i befolkningen..

I denne artikkelen vil vi vise deg 8 tips for å bekjempe denne dysfunksjonen..

I følge statistikk er det nettopp kvinner som lider mest av forstoppelse. Derfor ønsker vi å gi deg noen forklaringer og noen målbevisste råd, slik at du kan møte denne veldig vanlige virkeligheten, som er kvinnelig forstoppelse.. Skriv ned.

Hvorfor kvinnelig forstoppelse?

Påvirkningen av hormoner

Nok en gang gir hormonene våre en viss disposisjon for forstoppelse.. Dette skyldes de sykliske endringene som oppstår med menstruasjonen, variasjoner som påvirker tarmen og forårsaker treg avføring., misnår avgangen fra avføringen.

Les også: 6 hormoner som forstyrrer eggløsningssyklusen

Påvirkning av visse dietter

Vi starter ofte noen dietter er veldig restriktive, og vi setter fiber til side, vi bruker ikke nok næringsrikt utvalg som på en eller annen måte ender med å påvirke tarmenes helse. Vi må være forsiktige med den typen diett vi følger hvis vi skal unngå kvinnelig forstoppelse..

Regler for å bekjempe forstoppelse

1. Full frokost

Noen spesifikke daglige regler må følges. Frokost er uten tvil viktig, det er fra ham at vi får en god tilførsel av fiber.

Det er viktig å inkludere for eksempel fullkorn, havre, kli, naturlig appelsinjuice, grønnsaksmelk som fuglefrø. Frukt som plomme i tillegg til litt infusjon som kamille eller mynte te som også kan hjelpe.

2. Enkel middag

Noen ganger gjør vi feilen ved å spise middag sent og rikelig. Enten det er fordi arbeidet vårt eller pliktene våre bestemmer dette, eller fordi vi kommer sent og sultne hjem, vil vi gjøre andre ting og ende opp med å spise middag veldig sent. Det er en feil.

Vi må vite at om natten tømmes magen, noe som gjør tarmovergangen også langsom.. Dette forårsaker litt etter litt, beholder mer enn vanlig, og favoriserer dermed forstoppelse.

I følge leger skal det siste måltidet være raskt og tidlig, og to timer før du legger deg.

3. Velg grønnsakene godt

Vi vet alle at grønnsaker er utmerket for å regulere forstoppelsen vår. Men vi må se hvordan disse grønnsakene reagerer i kroppen vår..

Husk at for eksempel brokkoli, blomkål eller artisjokker forårsaker flatulens og noen ganger ikke er like gode..

Noen ganger er salater om natten ikke så anbefalt, da salat og mange grønne bladgrønnsaker også forårsaker bensin. Imidlertid handler grønnsakene på hver person på en annen måte, så du bør legge merke til reaksjonene. Auberginer, for eksempel, anbefales alltid.

4. Skrellede frukter

Hver gang du kan spise den skrellede frukten såvel som massen. For eksempel anbefales det at hvis du er sulten på middag, kan du spise et eple med skall.

Når du lager en naturlig appelsinjuice, må du ikke fjerne massen ved frokosten. De er utmerkede for å fremme avføring. Pærer, kiwifrukt, jordbær, druer og plommer vil også servere.

Og husk å lese: Sjekk ut listen over mest anbefalte frukt til kostholdet ditt

5. Pass på dietter

Husk å gjøre det variert og hver gang du vil starte en diett alle grunnleggende næringsstoffer er inkludert: mineraler, vitaminer, proteiner og fiber. Fiber er viktig, og det er nødvendig med væsketilførsel. Glem aldri å drikke minst 2 liter vann om dagen og naturlige juice..

6. Ja til olivenolje

I små mengder, men krydre måltider. Det er kanskje det eneste anbefalte fettinntaket. Inkludering - i moderate mengder - olivenolje i måltidene våre vil favorisere avføring uten å unngå forstoppelse. Så ikke vær redd for å inkludere det.

7. Pass på forbudte matvarer

For å bekjempe effekten av forstoppelse må vi unngå å konsumere alle matvarene som er vanskelige å behandle og skadelige: raffinert mel, stekt mat, industriprodukter, søtsaker.

Alt dette ekstra inntaket av sukker og fett får krakken til å stivne, noe som gjør det vanskelig å eliminere. Spekede oster og ris har en lignende effekt, så moderat konsum for å unngå forstoppelse er ideelt..

8. Litt trening

Det er ikke så vanskelig. Forsøk å gå ut minst en halv time hver dag for å gå, sykle, svømme. Gjør noe innenfor dine midler, vil bidra til å øke hastigheten på tarmen.

Ingen tvil om at det er bra for helsen og for å forhindre ikke bare kvinnelig forstoppelse, men mange andre sykdommer også. Hva venter du på å komme i gang?

Faktorer som forårsaker forstoppelse



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.