8 store fordeler med kokosvann

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 1301
  • 200

Vet du hva som er fordelene med kokosnøttvann? Først av alt, vite at det er kjent som premium drink for idrettsutøvere med høy ytelse..Dette skyldes alle fordelaktige egenskaper som vi vil kommentere nedenfor..

Kokosnøttvann er en klar væske som er naturlig produsert i grønne kokosnøtter.. Den består av 94% vann pluss en stor mengde mineraler, vitaminer og ernæringselementer..

Hva er fordelene med kokosnøtt vann?

1. Utmerket kilde til næringsstoffer

Den første av fordelene med kokosvann er at a godt, enkelt og effektivt alternativ å få mineraler og vitaminer. En kopp kokosnøtt vann inneholder omtrent:

  • 9 gram karbohydrater
  • 3 gram fiber.
  • 2 gram protein.
  • 46 kalorier.
  • C-vitamin.
  • magnesium.
  • kalium.
  • natrium.
  • kalsium.

2. Hjelper med å kontrollere vekten

En annen av fordelene med kokosnøttvann er det det er lite kalorier, selv om det er søtt. Av denne grunn er den perfekt for å erstatte brus, kommersiell juice og andre industrialiserte drikker..

I tillegg favoriserer det høye antioksidantinnholdet å opprettholde et ungdommelig utseende. Imidlertid som kokosnøtt vann inneholder høye nivåer av sukker og natrium, vi anbefaler å ikke ta det for mye.

Drikk en ideell kopp (250 ml) per dag. Hvis du vil glede deg over den søte smaken, bland denne koppen kokosnøtt vann med en liter vann.

3. Har antioksidantegenskaper

Frie radikaler er ustabile molekyler som produserer i celler under metabolismen. Når det er for mange frie radikaler, sies kroppen å være i en tilstand av oksidativt stress..

Denne tilstanden kan skade cellene og øke risikoen for sykdom. Heldigvis er en annen fordel med kokosvann at det inneholder antioksidanter som bekjemper frie radikaler.

4. Kokosnøtt vann fukter kroppen

Blant fordelene med kokosnøtvann er det høyt elektrolyttinnhold. Dette er mineraler som kroppen trenger for å opprettholde en væskebalanse. Disse er perfekte for fuktighet rett etter anstrengende sportsrutiner. Elektrolytter som kokosvann bringer er:

  • magnesium
  • natrium
  • kalsium
  • kalium

5. Hjelper med å senke blodtrykknivået

Høyt kaliuminnhold i kokosnøt vann favoriserer pleie av blodtrykk. Bare en kopp av denne væsken bringer 600 mg av dette mineralet. Husk at i tillegg til å konsumere kokosnøt vann, er det viktig å trene og ta vare på maten..

6. Kontrollerer glukosenivået

Er du diabetiker? I så fall vil du være glad for å vite at en annen fordel med kokosvann er dens evne til kontrollere blodsukkernivået. Som en god kilde til magnesium forbedrer det kroppens følsomhet for insulin..

En god idé å unngå glukosespikes er å bruke kokosnøtt vann som basis for grønne juice. I dette tilfellet inkluderer to deler av grønnsaker, og ikke glem fruktene.

7. Forhindrer hodepine og bakrus

Når vi drikker alkohol, mister kroppen vann og elektrolytter. Dette får oss til å føle oss tørste, slitne, med hodepine og kvalme dagen etter. Et glass kokosnøttvann kan få oss til å føle oss bedre..

Hvis vi har en hodepine som ikke var forårsaket av alkohol, er kokosnøttvann fremdeles veldig nyttig. Elektrolyttene dine er de som vil redusere ubehaget.

8. Forhindrer nyrestein

Nok drikke er viktig for forebygging av nyrestein. Selv om rent vann er et flott alternativ, er det ikke alle som liker det. I dette tilfellet er du heldig.

Nyrestein dannes når kalsium, oksalat og andre forbindelser akkumuleres i overkant. Kokosnøtt vann forhindrer at krystaller dannet av disse restene fester seg til nyrene. Det reduserer også mengden krystaller eller steiner som elimineres i urinen..

Vi får de samme fordelene ved å konsumere kommersielt kokosnøttvann.?

Det er flere varemerker som tilbyr veldig sunne alternativer. Vi anbefaler å gå gjennom emballasjemerker før du kjøper.. Ingredienser skal bare inneholde kokosnøtt vann, og kanskje mineralvann.. Hvis du finner andre elementer som konserveringsmidler eller sukker, kan du unngå dette merket og se etter andre alternativer..

Fordelene med naturlig kokosnøtt vannforbruk



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.