9 regler for å oppdra sterke barn

  • David Snow
  • 0
  • 2648
  • 539

Å oppdra sterke barn er en vanskelig oppgave for foreldrene, da det ikke er noen manual eller guide for å gjøre det. Utdanne dem til å være sterke, glade og vellykkede mennesker..

Hva er regler?

De er et sett med regler eller retningslinjer som er etablert for gjennomføring av en aktivitet eller prosedyre. Et eksempel på regler er stavemåter, som bestemmer at stavemåten er riktig.

Regler for å oppdra sterke barn

Når du snakker om regler for å oppdra sterke barn, er det noen standarder du kan utføre i praksis med barna dine..

1. Lær barna dine at det er grenser.

Forklar barna dine at det er grenser, og at handlinger får konsekvenser.. Når de ikke overholder instruksjonene, vil de ikke kunne utføre de aktivitetene de ønsker. Å oppdra sterke barn oppnås ved å gratulere med god oppførsel og korrigere de dårlige..

2. Å forsterke gode ting hjelper med å oppdra sterke barn

Når barnet ditt løser et problem uten din hjelp, demonstrer med en snill eller omsorgsfull gest at du er stolt av ham.. Omfavn barnet ditt og fortell ham hvor fantastisk, intelligent og dyktig han er, og øker selvtilliten sin..

Les også: 8 ting en far må gjøre for å gjøre datteren til en sterk kvinne

3. Vær eksemplet med barna dine

Barn etterligner ofte foreldrenes atferd, enten det er bra eller dårlig. Derfor er det viktig at vi alltid forsterker gode vaner og gode skikker..

Du bør øve på dem hver dag, og gradvis vil barna dine være sterkere, følge reglene og lære de riktige vanene..

4. La dem ta risiko

Noen foreldre er ofte overbeskyttende med barna dine, til og med å beskytte dem mot situasjoner de må oppleve for å vokse. Følgelig vil barnet klage på alt som skjer med ham, og vil alltid ønske trøst..

Vi må absolutt støtte dem fysisk og følelsesmessig, men til en viss grad siden barn bør best ta opp situasjonene som blir presentert for dem, på denne måten blir sterke barn oppdratt.

5. Kommuniser med barn

Med et ord, et blikk eller en enkel gest uttrykker vi hvordan vi føler oss for barna. Det er derfor vi bør alltid ha tid til å snakke med dem.

La barna forklare hvordan de har det, frykten og frykten deres. Spør dem hva de synes om et emne, dette vil vise at du hører dem, og at deres mening er viktig..

6. Bekreft deg feil

Det er viktig at du innrømmer og beklager når du gjør feil med barna dine.. Å be om unnskyldning til barn for en feil som er gjort, betyr ikke at du viser svakhet.

I stedet vil du vise dem at du vet hvordan du gjenkjenner feilene deres. Du kan også lære ham at mennesker kan gjøre feil, og viktigheten av å gjenkjenne og rette dem..

7. Å unngå sammenligninger oppdrar sterke barn

Det er situasjoner der foreldre ubevisst sammenligner barna sine med søsken, slektninger eller venner. Unngå setninger som: søsteren din er smartere enn deg, kusinen din kan, og det gjør du ikke.

Si ting som "Du kan danse som søsteren din, du er like sterk som vennen din." Dette vil reversere barnets følelser av frustrasjon og oppmuntre ham til å prøve igjen.. Husk at hvert barn er unikt, ikke alle oppfører seg på samme måte..

8. Du er faren din, ikke en venn

Det er sant at det må være tillit mellom foreldre og barn, men likevel trenger barn å vite det ditt forhold til foreldrene dine skal være forskjellig fra forholdet til vennene dine.

De skal vite at du er på et høyere nivå, vil ta vare på dem og beskytte dem når de følger reglene.. Å være en god forelder godkjenner ikke kontinuerlig barnas handlinger, er å lære og gi råd når de trenger det.

Du vil være interessert i å lese: Hva er en dysfunksjonell familie og hvordan den kan påvirke barn?

9. Støtt barnet ditt til å gjenkjenne følelsene sine.

Som foreldre tenker vi alltid at barn hele tiden skal være lykkelige., fordi de er barn og ikke trenger å bekymre seg for noe. De er som voksne, de føler forskjellige følelser. Av denne grunn bør sterke barn bli utdannet slik at de kan skille følelser og takle dem..

Med det stadig skiftende samfunnet må sterke barn oppdras slik at de tåler de forskjellige situasjonene som blir presentert for dem i løpet av livet..

For å oppnå dette, i tillegg til å gi dem en god akademisk utdanning, må de lære å håndtere følelser i løpet av barndommen slik at de kan være vellykkede mennesker..

7 feil foreldre fra det 21. århundre




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.