Verbale aggresjoner skal du ikke tåle

  • Robert Patterson
  • 0
  • 832
  • 50

Vold krever ikke fysisk aggresjon; Mishandling kan også komme i form av ord eller handlinger. Rop, fornærmelser og fornærmelser er måter å skade den andre personen og undergrave deres velvære..

Hva er verbal vold?

Utvilsomt, når vi blir fortalt ordene "vold" eller "aggresjon", forholder vi det automatisk til slag. Imidlertid er det andre måter å skade en person uten å berøre ham. Hvordan? Gjennom ordene.

Fornærmelser, ydmykelse og roping er noen av de vanligste formene for verbal vold.. De blir ofte ikke ansett som alvorlige på grunn av det faktum at de ikke etterlater synlige merker på kroppen, men forårsaker skader på sjelen og selvtilliten..

Selvfølgelig kan verbale aggresjoner til og med være mer smertefulle enn fysiske, og ha ødeleggende konsekvenser for personen som støtter dem på daglig basis. Depresjon, fobier, panikkanfall og mangel på selvtillit er noen av dem..

Det er også mulig at denne volden fører til at familie og venner fjernes; tap av sosialt liv eller mangel på personlig suksess basert på ens lave selvtillit.

Den verbalt voldelige personen tyr heller ikke alltid til fysisk aggresjon, men dette er ikke nødvendig: han har allerede noen avhengige, usikre og redde ved sin side som vil gjøre det han vil. På et tidspunkt vil den skadde “våkne” og innse hva han har tålt. Vil gå bort før det er for sent.

Hvilke typer verbale aggressjoner er det??

Det er faktisk flere måter å angripe en person på uten å berøre dem eller til og med berøre dem. Ikke-fysisk vold er mer vanlig enn vi tror fordi vi ofte ikke identifiserer den.

Vi tror du ropte på oss "fordi du var nervøs" eller "fordi du hadde en forferdelig dag på jobben" ... så beklager du, gir oss en rose og alt er i fortiden.

men, da vi målte hvor dyp var hans aggresjon og hvilke intense sår som forlot oss. Og hvis vi tolererer oppførselen til en aggressiv partner, er det vi som blir skadet.

Så når du mottar en daglig utslipp av sårende eller støtende setninger, undergraves din selvtillit. Du skjønner ikke hvor mye vekt det betyr for deg å samle disse ugrasordene ... og det er veldig vanskelig å stole på deg igjen etter alt de sa. De vanligste verbale aggresjoner er:

1. Nedbryting

Nedverdigende ord er de som subtilt får oss til å tro at vi ikke klarer å gjøre noe. "Du kan ikke vite om penger, fordi du er en kvinne", "du er bare her for å lage mat og vaske", "ta med meg en sandwich, det er derfor du er min kone", "du kan ikke gjøre noe riktig", "det er en ubrukelig ”… er noen av de vanligste setningene.

Nedbryting kan også vises i form av erting eller ydmykelse. i henhold til måten vi kler på, noe vi sier, en drøm vi har eller en idé vi prøver å forklare.

Les: 7 giftige ord du bør slutte å bruke

2. Anklager og skyld

Alt dårlig som skjer hjemme er ditt ansvar: hvis han er sliten, hvis han er sulten, hvis han har gått dårlig på jobb, hvis han ikke kan tjene penger, hvis noe går i stykker, hvis han ikke kan få barn ... uansett hva, inkludert når det ikke var du som gjorde en feil eller gjorde noe, vil han anklage deg.

3. Omtaler

Denne oppførselen er nært beslektet med den første av verbale aggresjoner vi detaljer (degradering), da det alltid ser ut til at du gjør ting dårlig.. Diskvalifiserer deg uansett hvor hardt du prøver, sammenligner du - dårlig - med eksen din eller moren din, markerte alle sine feil og ser ut til å alltid være med å evaluere handlingene hans.

Så lær å skille mellom en skadelig kritikk og en konstruktiv kommentar. Den første bruker ord og toner som gjør vondt, får deg til å føle deg dårlig og fraråder deg fra å bli bedre..

4. Trusler

Den typiske verbale volden før fysiske overgrep og demonstrerer at du er ved siden av en aggressiv person og samtidig er avhengig av deg.. "Hvis du lar meg gå, vil jeg drepe meg selv", "Hvis du forlater hjemmet, glem barna", "Hvis du sier til noen at jeg vil forlate deg uten penger", etc..

Det er utvilsomt en emosjonell manipulasjon som forhindrer deg i å ta handling og holder deg ved din side uansett hvordan de behandler deg. Trusler går ikke alltid i oppfyllelse, men for ikke å betale for å se foretrekker vi å gjøre som vi blir fortalt..

Se også: 7 måter å forbedre parkommunikasjon på

5. Bestillinger

Akkurat som nevnt over, en av de mest nedverdigende typene verbal aggresjon som kan eksistere: den behandler deg som om det var din slave. Og det skjer hvor som helst, inkludert i sengen.

Så vær veldig forsiktig med hva slags ordrer du gir deg, og spesielt måten du krever at de skal gjøre. Er det ikke det samme som å spørre deg "vær så snill, kan du ta meg et glass vann?" Enn å si "gi meg et glass vann akkurat nå, at du er en kvinne for det".

6. Meningsblokker

Det lar deg ikke gi din mening eller si hva du føler eller synes om noe tema.. Eller når du gjør det, avviser du synspunktene dine. "Du vet ikke hva du sier", "Du er ingen som kan si noe om det", "Siden når spesialiserer du deg i å snakke om det?".

7 usynlige effekter av psykologisk overgrep



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.