Alert! Zika Virus Ti ting du burde vite

  • Thomas Davis
  • 0
  • 1258
  • 83

Verdens helseorganisasjon (WHO) har advart verden over Zika-viruset, overført av myggen Aedes aegypti, som allerede rammer 15 land på det amerikanske kontinentet..

Det mest bekymringsfulle er at det frem til i dag ikke er noen spesifikk behandling som gjør at vi kan kurere effekten av sykdommen. Men gjennom riktig forebygging og riktig informasjon, kan vi bedre beskytte oss mot dette viruset..

Ifølge leger generelt, Zika-virus forårsaker rødhet, smerter i kroppen og feber. Bare personer med et veldig svakt immunsystem er i fare for død..

Det nåværende problemet er mye mer bekymringsfullt: viruset påvirker fostre og forårsaker alvorlige misdannelser som mikrocefali.

Hva er Zika-viruset?

Zika-viruset ligner veldig på dengue eller gul feber. Det har sin opprinnelse i en region i Uganda kalt Zika, hvor navnet på viruset kom fra, ble det først oppdaget å påvirke aper.

Viruset ble oppdaget i 1947, men i 2007 ble de første tilfellene av menneskelig forurensning avslørt, da rundt 8000 mennesker ble smittet på Mikronesia-øya i Oceania..

Inntil da var symptomene på sykdommen utslett, leddsmerter eller tretthet..

Imidlertid, hvis Zika-viruset i 2007 gikk fra Afrika til Mikronesia; I 2015 var forandringen mer bekymringsfull: Den ankom Amerika, hvor den begynte å forårsake mikrocefali hos nyfødte..

Les også: 4 blodplater boostermidler

Det nåværende Zika-viruset er forskjellig

Forskning på Zika-viruset forskes på Guyanas Pasteur Institute, hvor patogenet blir analysert..

Generelt, til tross for at de påvirker millioner av mennesker hvert år, forårsaker dette viruset bare død i følgende tilfeller: når folk har andre luftveis-, infeksjonssykdommer, alvorlige hjertesykdommer, eller når immunforsvaret deres er alvorlig svekket. Det som forårsaket alarmen, er at det nåværende Zika-viruset påvirker fostre og forårsaker mikrocefali.

I følge det europeiske senteret for forebygging av sykdommer, Mellom 2010 og 2014 hadde Brasil mellom 150 og 200 tilfeller av mikrocefali. De alarmerende dataene kommer i 2015, med 3.893 tilfeller.

Den nåværende stammen av Zika-virus tilhører den asiatiske genotypen og har ingenting å gjøre med det som først dukket opp i Zika i det afrikanske landet Uganda..

Forskere har nå sporet hele fylogenetreet av viruset som plager Amerika. Så vi håper at en effektiv vaksine og behandling snart dukker opp..

Hvordan overføres Zika-virus??

Den største formen for overføring er gjennom bite av Aedes aegypti-myggen..

men For å unngå overføring helt, er det ikke nok å påføre avstøtningsmidler eller å unngå stående vann, der myggen avler. Vær oppmerksom på at det nåværende Zika-viruset også kan overføres på følgende måter:

- Seksuelt (viruset forblir i sæd i lang tid).
- Infeksjonen kan overføres perinatalt, dvs. fra mor til fosteret, gjennom blodet. Viruset skal også overføres gjennom morsmelk.

Zika-virusinfeksjonssymptomer

Etter myggstikk tar det mellom to dager til en uke før de første symptomene dukker opp. men, Det er viktig å vite at bare en av fire smittede mennesker vil ha symptomene.

Dette er tegn på infeksjon:

- Brennende og utslett.

En viktig ting som vil hjelpe oss å skille Zikas brennende følelse fra mulige allergier, er den Infeksjonen kommer også med konjunktivitt, alvorlige muskelsmerter og ubehag..

Nevrologiske eller autoimmune komplikasjoner er ikke vanlige, men tilfeller av denne typen har dukket opp i Brasil de siste månedene..

Zika forårsaker misdannelser hos fostre, så forebyggingsmetoder er veldig viktige mens det ikke er noen kur ennå.

Zika-virus og gravide

Som du kanskje vet, er den viktigste årsaken til alarm i dag på grunn av Zika-viruset det bekymringsfulle antall babyer som er født med mikrocefali..

Dermed er den høyeste risikoen for kvinner som for tiden er gravide, eller ønsker å bli gravide, og som også bor i land som lider av epidemien..

Dette er i dag de mest berørte landene:

Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Haiti, Puerto Rico, Saint Martin Island, Guadeloupe, Martinique, Barbados, Panama, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam, Fransk Guyana, Brasil, Bolivia og Paraguay.

Brasil er det landet med det største antallet bekreftede saker, og regjeringen undersøker dødsfallene til 46 babyer i år for å finne ut om de også forårsaker zika-viruset.

I begynnelsen av januar ble dødsfallet til en baby i USA rapportert på grunn av sykdommen, så problemet fortsetter å avansere.

Jeg er gravid, hva kan jeg gjøre?

Anbefalingen er veldig klar: gravide skal ikke reise til landene nevnt over..

Men hva med alle gravide som bor i de berørte landene? Legene indikerer at de bør ta følgende forholdsregler:

- Bruk langermede klær og bukser for å forhindre myggstikk.
- Bruk insektmiddel.
- Unngå å ha steder der det er stillestående vann hjemme, da de kan bli mygg yngleområder.
- Sov med en musketer for å beskytte sengen din.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at enhver gravid kvinne som ønsker å bli gravid, til enhver tid skal gå til medisinske sentre for pleie, informasjon og oppfølging..

Hvorfor Zika-virus forårsaker misdannelser i fosteret?

Som vi nevnte tidligere, er Brasil det landet med flest tilfeller av mikrocefali. Brasilianske myndigheter forsker for å forstå årsakene og definere en mulig behandling.

- Risikoen for mikrocefali og misdannelse hos fosteret er assosiert med tilstedeværelsen av en Zika-virusinfeksjon i første trimester av svangerskapet..
- Microcephaly er en sjelden misdannelse som kan ha genetiske eller miljømessige årsaker (giftige eller smittestoffer)..
- Berørte barn har mye mindre hodeskalleomkrets enn normalt., noe som hindrer utviklingen. Generelt har også anfall, matingsvansker og til og med risiko for død noen få dager etter fødselen.
- Så langt er det ingen spesifikk behandling for mikrocephaly..

Les også: Slik bruker du vitamin B1 som myggmiddel

Jeg er gravid, hvordan kan jeg si om babyen min har mikrocefalie?

Mikrocefali kan diagnostiseres før fødsel ved prenatal ultralyd. Men du må vente til slutten av tredje trimester for å se om det går bra med babyen..

I de fleste tilfeller stilles diagnosen ved fødselen. Mikrocephaly har forskjellige alvorlighetsnivåer, og det berørte barnet trenger oppfølging så raskt som mulig for å utvikle seg så fullstendig som mulig..

Imidlertid er mikrocefali nesten alltid assosiert med psykisk utviklingshemming..

konklusjon

Den nåværende advarselen angående Zika-viruset påvirker 18 land og øyer i Latin-Amerika, og kan utvide til 20..

De siste nyhetene forteller oss at Zika-viruset kommer nærmere Jamaica og Karibia. Medisinske institusjoner råder kvinner til å utsette graviditet så lenge som mulig og beskytte seg mot myggstikk.

Det er viktig å konsultere legen hvis du har spørsmål om forebygging. i dag, forskere blir mer og mer bevisste på viruset, dets opprinnelse og hvordan det fungerer, så vaksinen forventes å komme snart.

Med informasjon, forsiktighet og støtte fra profesjonelle kan vi overvinne Zika-viruset..

WHO erklærer global helsehjelp på grunn av Zika-virus



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.