Matvarer for sunn hud

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 972
  • 25

Du kan bruke kremer og følge de dyreste behandlingene i verden, men Kosthold er også nøkkelen til å opprettholde godt hudutseende. Her er noen av de beste matvarene for sunn hud som får deg til å føle deg bra på innsiden..

Hva er de beste matvarene for sunn hud??

God ernæring er grunnleggende for helsen vår. Ikke bare for forebygging eller behandling av sykdommer, men også for estetikk og skjønnhet. Hudene trenger forskjellige næringsstoffer for å produsere kollagen og utøve sin beskyttende handling..

Med et balansert kosthold kan du ha yngre og strålende hud. Selvfølgelig bør dette være forbundet med fysisk trening og noen periodiske behandlinger som peeling og dyp hudrensing..

1. Sjokolade

For noen mennesker er dette deilige godteriet "forbudt" på grunn av kosthold eller fordi de har hørt at det er dårlig for helsen deres. Vi bør imidlertid gjøre en avklaring: det kommer an på hvor mye fett og melk oppskriften din har. Det er derfor, vi anbefaler forbruk av mørk sjokolade (med høyere prosentandel kakao).

kakao Inneholder flavonoider, antioksidanter og fettsyrers som hjelper med å fukte huden, har mer elastisitet og gir den dypt næring. I tillegg forsinker komponentene for tidlig aldring og beskytter dermis mot virkningen av ultrafiolette stråler..

2. Olivenolje

Det er en av de mest fordelaktige oljene som er tilgjengelige, og den gode nyheten er at den er til stede i "Middelhavsdietten", slik at den lett kan bli funnet.. Tilbyr en god dose omega 3 og 6 fettsyrer og vitamin E og K. Disse næringsstoffene fungerer som antioksidanter ved å eliminere giftstoffer fra kroppen og få huden til å se bedre ut..

Vi anbefaler at den brukes rå til å krydre salater eller andre retter. Velg alltid ekstra virgin olivenolje fordi den inneholder flere polyfenoler som hjelper til med å bekjempe cellulær oksidasjon.

3. Brokkoli

Faktisk, hele cruciferous grønnsaker er en del av maten til sunn hud. Dette skyldes mengden antioksidanter og vitaminer de inneholder. Når det gjelder brokkoli gir det høye C-innholdet mulighet for høyere kollagenproduksjon, noe som gjør dermis mer fleksibel..

Den har også E-vitamin, som beskytter cellemembraner mot UV-stråling. Den kan spises på mange forskjellige måter, for eksempel i salater, kakefyllinger, kremer eller sideretter..

4. fet fisk

Innenfor denne gruppen kan vi trekke frem laks, tunfisk, sardiner og sild. alt er en god kilde til omega 3-fettsyrer, et uunnværlig næringsstoff for å reparere skadede hudceller.. I tillegg til å gi elastisitet og fleksibilitet mens du reduserer rynker.

5. Oljefrø

Hvis du vil ha feilfri og glatt hud, er det ingenting bedre enn oljefrø, som mandel, hasselnøtt og valnøtter.. De har en god mengde vitamin E som nøytraliserer skadelige handlinger fra frie radikaler (ansvarlig for å gjøre huden vår tynnere).

I det spesielle tilfellet av mandler, må vi fremheve at de tilbyr vitamin A, E og F som reduserer for tidlig aldring. De inneholder også folsyre, ideell for fet og kvis utsatt hud. Og det er ikke alt: Sink reduserer degenerasjon av elastisk fiber og øker vannretensjonen ved å forhindre cellehydratisering.

6. Gulrøtter

En av hovedfunksjonene i denne populære grønnsaken er at den inneholder en god dose betakaroten. Denne antioksidanten blir til A-vitamin i kroppen og hjelper i vevsreparasjon og beskyttelse av celler i kontakt med solen.

7. Red Chili

Som gulrøtter har rød paprika mye betakaroten (så de er røde i fargen). Det tilbyr også vitamin B6 og C som favoriserer blodstrøm til dermis.. Forhindre utseendet på rynker og kviser, og fungere som gode antioksidanter.. Den er ideell for sunn, glatt og ungdommelig hud. En annen grønnsak med lignende egenskaper er tomat.

8. Frukt

Blant matvarene for å ha en sunn hud, skiller frukt seg alltid ut. Dette fordi de tilbyr en god mengde vann, fiber og fytokjemikalier for å opprettholde hydrering mens de fjerner giftstoffer. Blant de mest anbefalte er eple, vannmelon, pære og melon.

Det beste av alt er det nesten kalorifri, sluk appetitten og sluk tørsten. Derfor kan de ikke gå glipp av kostholdet sitt. Vi anbefaler deg også å konsumere mer sitrus som sitron (spesielt faste) fordi det lar deg kvitte deg med porestopprester og hjelpe oss med å få en strålende dermis..

9. Hele korn og frø

For å ha sunn hud trenger vi en god dose selen. Dette mineralet finnes i fullkorn, dvs. uforedlede mel. Selen beskytter dermis mot miljøforurensning og sollys. Det fremmer også hudens elastisitet og fleksibilitet..

Angående frø, bedre hvis de er gresskar, fordi de tilbyr betakaroten og sink. Begge næringsstoffene beskytter cellemembraner og øker kollagenproduksjonen..

Forbruker du allerede disse matvarene for sunn hud? Sørg for å inkludere dem i ditt vanlige kosthold når det er mulig.!

6 lette å tilberede juice som hjelper deg å ha sunn hud



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.