Lek med modellering av deigfordeler for barna

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4623
  • 1190

Å spille med modellering av leire har store fordeler. under barnas vekst- og utdanningsprosess. Med lekedeigen blir husets små til virkelighet alle figurene eller figurene de har i fantasien..

Barn etter det første alderen kan begynne å leke med modellering av leire. På denne måten begynner de å gjenkjenne strukturene og øve på noen håndbevegelser. Hvordan lære å plukke opp eller sende et objekt fra den ene hånden til den andre.

modelleire

Plasticine er en fleksibel plast som alle barn elsker å manipulere., Siden det kan endre seg på forskjellige måter, kan det skille seg og komme sammen igjen uten å endre den opprinnelige komposisjonen..

Du kan få det fra forskjellige fargebutikker, men du kan også lage det hjemmelaget med olje, mel, salt, vann, fargestoff veldig raskt. Dette materialet ble laget for å erstatte leire, fordi den ikke tørker ut og komprimerer veldig raskt.

Selv om det for noen mødre er en bekymring, fordi det å spille med dette skuespillet betyr å bli skitten eller holde seg til klær, for andre mødre er det en viktig del av læringen..

Fordeler med å spille med modellering av leire

Nedenfor finner du noen fordeler for barn som leker med denne morsomme lekedeigen..

1. Fremmer avslapning hos barn

Å lage figurer med modelleringsleire bidrar til avslapning av barn når de er veldig rastløse, for for å jobbe med dette materialet må de sitte, konsentrert og rolig.

2. Utvikler finmotorikk

Elting, separering og deretter tilsetning av deigen er bevegelser som bidrar til læring av skriving.. Forbedre styrken, behendighet og smidighet i hendene, og spesielt i fingrene.

3. Identifiser fargene

For noen barn er prosessen med fargeidentifikasjon litt vanskelig, å spille med modellering av leire er en ideell aktivitet for dem å kjenne til de forskjellige nyanser, som primærene: blå, rød og gul.

4. Differensiere mengder

I tillegg til å lære fargene barn kjenner igjen forskjellen mellom store eller små porsjoner, lite eller mye, forbedrer sammenlignbarhet og numerisk.

5. Utvikler sansene

Noen ganger utvikler barn som leker med modelleringsleire flere sanser samtidig. Lukt fordi deigen vanligvis lukter fin, berør fordi den skaper forskjellige strukturer når den trykker på deigen, og syn når den former og identifiserer figurene den danner..

Vi anbefaler at du leser: 15 leker for å stimulere til læring hos barna dine.

6. Fremmer kreativitet

Barn kan lage alle formene de har i hodet. Oftest bringer kreasjonene sine liv.

7. Oppfordrer til teamarbeid

Barn når de driver med gruppeaktiviteter kan leke med modellering av leire. Dette i tillegg til å lære dem å dele materialene, hjelpe andre medlemmer til å delta i opprettelsen av nye figurer.

8. Styrker barns selvtillit

Utvilsomt øker barns selvtillit fordi å lage plasticinefigurer de føler seg tilfredse når de er ferdige og ser at arbeidet deres er godt utført. Og også når noen andre gratulerer dem med opprettelsen.

9. Øker konsentrasjonsevnen

Når barn lager figurer eller figurer i modelleringsleiren prøver de å gjøre det perfekt, hold deg derfor fokusert i lang tid, det er også gunstig for foreldre, da de ikke trenger å endre aktivitet på kort tid for å distrahere dem.

10. Forsikre deg om autonomi

Når barn lager figurene sine i denne lekedeigen, bestemmer de hvordan de vil se ut eller hvilken farge de vil være, denne handlingen forsterker beslutningen og deres autonomi..

11. Forbedrer barns språk

Plasticine-lek utvider språk barn, fordi de trenger å lære nye begreper for å uttrykke betydningen av figurene de lager.

Andre bruksområder du kan gi til modellering leire

Når barn begynner på skoletrinnet, kan de i tillegg til å manipulere leken deigen bruke den til å:

  • modellering.
  • Utstillingsmateriell.
  • Bytt ut malerier.
  • Skoleaktiviteter, gjenskaper et øyeblikk av dagen med karakterene.

Du bør lese: 8 tips som hjelper barnet ditt å overvinne skolefobi

Endelig bør barn leke med modelleringsleire fordi det har mange fordeler., som nevnt i denne artikkelen. Det hjelper også med å utvikle alle sansene på en enkel og morsom måte..

Avslutningsvis, legg barna til å leke med modelleringsleire, men husk at dette alltid skal være under tilsyn av voksne. Siden de risikerer å putte dette materialet i munnen, bør de ikke innta det..

Doctor Toys: Hva du kan lære barnet ditt?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.