Hvordan kan du si om du holder væske i kroppen din?

  • David Snow
  • 0
  • 3389
  • 829

Væskeretensjon er en veldig vanlig tilstand blant kvinner. Denne tilstanden har en tendens til å utvikle seg når kroppen begynner å holde på mer væske enn den burde eliminere.

Det er vanlig at symptomene dine vises ved andre forhold: nyre-, hjerte- eller leverproblemer..

Ofte er væskeansamling forårsaket av overvekt, stillesittende livsstil, uregelmessig menstruasjon og et ubalansert diett med høyt natrium.

Det forekommer også under mer spesifikke forhold som overgangsalder og graviditet..

Symptomene vil være mer eller mindre milde avhengig av alvorlighetsgraden av væskeansamling. Hvis du føler deg oppblåst eller har problemer med å gå ned i vekt og til og med har fått noen kilo, lider du sannsynligvis av denne sykdommen..

Hvis du mistenker at du har væsker, avslører vi i dag hvordan du oppdager det og hvordan du kan forhindre det..

Symptomer på væskeansamling

Avhengig av hvor mye væske som er igjen, og i hvilken del av kroppen, kan symptomene variere; Disse er imidlertid de vanligste:

Hovne ben kan indikere at du holder på væsker

  1. Se nøye på føttene og beina. Dette er de første stedene som oppdager væskeansamling.. Hvis du føler det dine hovne, slitne og tyngre enn normale ben er et advarselstegn.
  2. Hovne ankler er et tegn på væskeansamling. De er et område som har en tendens til å være utsatt for denne tilstanden, og det er derfor det er veldig vanlig å se at de blir hovne, og at skoene blir mye strammere, eller gjør det vanskeligere å ta dem på..
  3. Hendene er et annet viktig tegn. Hvis ringene dine er strammere, og det er vanskelig å ta dem på, skyldes det at fingrene dine er hovne, og dette kan være fordi du holder på væske. Det samme gjelder armbånd og klokker.
  4. Hoven ansikt kan være et annet symptom. Hvis konteksten din er tynn, og du begynner å merke at du blir fetere, kan det være et tegn på at noe skjer.

Ledsmerter

Hovedpoenget bør være hevelse i ledd og visse områder som vi kommenterte før. Se om disse områdene eller leddene generelt gjør vondt. Hvis smerten er konstant, eller hvis den genereres ved å stå for lenge eller sitte for lenge, er det et tegn på væskeansamling..

merker

Når vi snakker om merker, mener vi at når du trykker på huden, blir de der. Et eksempel på dette er hvis du bruker sokker. Hvis de vanligvis passer godt på foten din og du merker at det er synlige merker når du tar dem av, er det veldig sannsynlig at bena eller anklene er hovne..

Det hender også at hvis du har et hovent område og trykker det ikke tilbake til sin naturlige tilstand, men etter noen sekunder kan det skyldes væskeansamling. Dette er kjent som foveal ødem..

Les også: 8 matvarer du ikke bør spise når du har betennelse

vekt

Når du holder på for mye væske, kan vekten din bli påvirket. Hvis du holder en daglig rutine og ikke spiser noe uregelmessig og går opp i vekt, er det en advarsel om væskeansamling. Vei deg selv daglig, spesielt om morgenen og ettermiddagen, og se om det er endringer. Hvis du ser mer lubben ut, er det viktig å være oppmerksom.

Forhindre væskeansamling

  • Hold et lite natriumdiett. Mat med høyt salt og mange krydder har en tendens til å gjøre deg mer utsatt for væskeansamling.
  • Ingen hurtigmat. Disse matvarene er rike på salt..
  • Unngå stillesittende livsstil og start en treningsrutine. Fysisk aktivitet gjør at kroppen din kan kvitte seg med giftstoffer. Dette kan være årsaken til at problemet blir verre..
  • Hvis du har en tendens til å bli stresset eller leve under mye press, anbefaler vi at du begynner å jobbe med det. Disse to faktorene er med på å holde væskeretensjon mye mer aggressiv..
  • I arbeidet ditt, spesielt hvis du jobber sittende, anbefales det at du gjør det løft hvert 30. minutt. Dette hjelper til med å forhindre retensjon i bena, føttene og anklene..
  • Hvis du føler at du lider av dette problemet, bør du gå til legen din og undersøke symptomene dine for øyeblikkelig behandling..
5 vanlige symptomer på væskeansamling



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.