Råd for å lindre forstoppelse

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 1209
  • 57

Forstoppelsen Det kan påvirke deg når som helst i livet ditt og i alle aldre, og det er derfor du først skal identifisere deg når du lider av det. Tenker på det, i dag vil vi snakke om hvordan du kan lindre forstoppelse.

Hvis du går på do mindre enn tre ganger i uken, eller hvis det er vondt å evakuere, lider du av forstoppelse.. Ikke desto mindre kommer disse uleilighetene med oppblåsthet og magesmerter..

For å oppsummere ting litt mer, skyldes det hovedsakelig at avføring noen ganger holder seg i tykktarmen i lang tid, noe som gjør det vanskelig å eliminere, og hovedårsakene til at dette skjer er:

  • Stillesittende liv: For at kroppen din og hvert organ skal fungere perfekt, må du ha et aktivt liv og trening.
  • Lavt fiberforbruk: Dette er den vanligste årsaken til forstoppelse. Fiberforbruk er ekstremt viktig for å fungere tykktarmen..
  • Endring av vaner: Det er veldig normalt at forstoppelse oppstår når du flytter hjem eller på reise, og også når du spiser mat som kroppen din ikke er vant til å motta daglig.

Her er noen tips vi har for å hjelpe deg med å lindre forstoppelse enkelt og trygt:

Øvelser for å lindre forstoppelse

Som vi sa tidligere, kroppen trenger å være i konstant bevegelse for å stimulere forskjellige organfunksjoner, så prøv å gå, løpe eller svømme i minst 30 minutter om dagen..

Les også: Oppdag de store fordelene som en daglig tur gir livet ditt

Ikke vent

Forstoppelse kan også skje fordi vi ofte holder tilbake trangen til å gå på do. Ikke vent lenge etter at du føler behov for å evakuere.

Unngå bearbeidet mat for å lindre forstoppelse

Forsøk å unngå 100% pølsene, hurtigmat, chips og annen mat med lite næring. Disse matvarene kan være deilige, men dessverre forårsake irritasjon i tykktarmen, noe som gjør at den ikke fungerer perfekt.

Unngå ost for å lindre forstoppelse

Meieriprodukter som is, ost og melk inneholder et protein som heter kasein, det gjør forstoppelse verre, irriterer tykktarmen.

Ikke bruk avføringsmidler.

Selv om vi kan gjøre det laxatives I ethvert apotek er det best å gå til legen, og la ham anbefale et spesielt i henhold til behovet til kroppen vår og avansert som er forstoppelse..

Spis mye frukt for å lindre forstoppelse

De fleste frukt tjener til å avslutte forstoppelse, Det anbefales imidlertid at hvis du spiser hele frukten, ikke skrell den slik at du ikke mister fiberen.

  • For eksempel inneholder papaya enzymer som hjelper til med å forbedre fordøyelsen, så det er bra at du konsumerer et stykke daglig og faste.
  • Appelsinjuice anbefales også for å fremskynde fordøyelsens funksjon; ta daglig og faste.

Oppdag: Hvordan lage deilig appelsinjuice for å komme i form og gi energi

Eple cider eddik

Tanken med denne blandingen er å oppnå en effekt naturlig avføringsmiddel, bland en skje med eplecidereddik med litt honning og vann. Ikke overskrid forbruket, vil være nok hvis du tar det en gang i uken.

oljefrø

Som frukt, tilbyr oljefrø kroppen en god mengde fiber; Bær, plommer og rosiner er noen av fruktene som kan være fordelaktig..

Olivenolje

Økende bruk av olivenolje for å lindre forskjellige ubehag i kroppen. Prøv å faste en kopp varmt vann med litt sitron og en skje med olivenolje., Dette vil forbedre fordøyelsen og kan til og med hjelpe deg å gå ned i vekt.

bønne

Som du allerede vet, kroppen trenger fiber for at fordøyelsessystemet skal fungere ordentlig, og bønner kan gi fiber, men ikke bare det; Det er en rik kilde til proteiner og vitaminer, gir jern, kobber, sink, fosfor, kalium, magnesium og kalsium..

eple

Å spise et eple om dagen kan hjelpe deg med å gå på do regelmessig. epleskall fungerer som antioksidant, inneholder fiber og renser tarmene på det tidspunktet den konsumeres, så det anbefales at du vanligvis bruker det.

Barnets forstoppelse: Hva det er og hvordan du kan bekjempe det



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.