Hjemmesykepleie for fet hud

  • Peter Sherman
  • 0
  • 4910
  • 1003

Det er misvisende å tro at dette er et problem som er spesifikt for ungdomstiden eller personer som tar i bruk dietter som er rike på søt og fet mat: fet hud er en genetisk arv som kan forårsake problemer i forskjellige livsfaser, den viktigste er kviser..

Selv om tenåringer er kjent for å være deres største ofre, lider mange mennesker av problemet til de er nesten 30 år gamle, og mange kvinner lider av det månedlig i den premenstruelle perioden..

I noen tilfeller forekommer det også etter overgangsalderen, da hormonelle forandringer bidrar til fet hud..

Fordelen med alt dette er at fettighet holder huden hydrert og reduserer effekten av tid, noe som gjør mennesker med fet hud mindre rynke..

Men for å nyte denne fordelen uten å lide av problemene som overdreven olje kan forårsake huden, det trengs en viss forsiktighet som bør innarbeides i rutinen din, og som kan gjøres gjennom enkle tiltak og naturlige midler..

Rengjør fet fet hud

Rensing av huden er en grunnleggende grunnleggende omsorg for å opprettholde helsen til enhver hudtype, men dette behovet blir fordoblet når det gjelder fet hud..

Hemmeligheten er å vaske huden minst to ganger om dagen med varmt vann da den løser opp fett bedre enn varmt eller kaldt vann..

Gjennom dagen kan du spraye kaldt vann i ansiktet og tørke lett for å fjerne overflødig olje. Et annet alternativ er å rense ansiktet med vev med samme formål.

I alle fall må du passe på å ikke rense huden for mye, da dette kan gjøre den veldig tørr og skape en rebound-effekt: i mangel av overdreven olje, "forstår" at mer olje må produseres for å kompensere for det..

Vi anbefaler å lese: Forbered disse naturlige tonene og vis et fantastisk ansikt.

Astringent løsning

Når det gjelder fet hud, er det bare å vaske ansiktet vanligvis ikke nok til å holde det rent i lang tid.. For dypere rengjøring og bedre resultater er angripende rengjøringsløsninger som du kan tilberede hjemme indikert..

For å lage hjemmelagde snerpende løsninger, bland i en kopp en spiseskje salvie eller mynte med kokt vann og la stå i 30 minutter.

Sil løsningen og la den avkjøle før du påfører den på ansiktet. Det som er igjen kan lagres i en forseglet beholder i opptil tre dager ved romtemperatur og opptil fem dager i kjøleskapet..

Astringente løsninger skal påføres ansiktet to ganger om dagen etter vask..

Hjemmelaget kratt

Eksfoliering av huden er viktig for å rense den og fjerne døde celler. For normal og tørr hud er prosedyren indikert ukentlig eller hver uke (for mer sensitiv hud), men de med fet hud kan investere i behandling to ganger i uken..

Den gode nyheten er at det er ganske billig å peele huden hjemme effektivt. De beste oppskriftene er honning, et stoff som hjelper med å fukte og helbrede huden. Du kan blande det med sukker eller havregryn og gni huden i lette sirkulære bevegelser..

Les også: Vakreste hud med havre og honning

For best resultat, la blandingen hvile i ansiktet i 5 til 10 minutter etter peeling. Etter det, skyll huden og påfør en blanding av havregryn og vann over den for å lukke porene. La stå i 20 minutter og skyll.

Prøv disse fantastiske ansikts toning øvelsene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.