Dekorer med vibrerende fargede tilbehør

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 1402
  • 32

I dekorasjonen bruker vi de livlige fargene for å gi vitalitet til mellomrommene. Med andre ord, antar en form for uttrykk for god humor og glede. I tillegg tilbyr de en viss avslapning som gjør at folk føler seg unge, originale og kreative..

Når vi tenker på livlige farger, føler vi oss ofte skremt når vi forbinder dem direkte med en regnbue eller et karneval. Sannheten er at disse fargene trenger ikke å komme sammen og ikke altfor.

Faktisk kan de tilby et veldig elegant resultat i henhold til hvordan de brukes..

I dyreriket er livlige farger et advarselssignal, da de indikerer at det kan være farlig. På en slik måte at når du ser et lyst dyr, vil du vite at det skjuler en viss fare.

På den annen side hjelper fargen også arten med tanke på reproduksjon: som tilfellet er den mannlige kongelige påfuglen, som viser en mye mer fargerik fjærdrakt enn hunnen for å tiltrekke seg den..

De mest populære livlige fargene

Det er farger som er mye mer populære i dekorering enn andre bare for deres forhold til naturen. Det er derfor, blues og greener er farger som folk har en tendens til å se etter og inkludere i livene sine.

De er prangende, hyggelige, energiske og selvfølgelig enkle å introdusere i et harmonisk miljø..

Selv om primærfarger antas å være de viktigste eksponentene for glede og vitalitet, er det lyse nyanser som har blitt stadig mer populære i både innendørs og utendørs rom over tid..

Dette er tilfelle med turkis, fuchsia, lilla og visse nyanser av gult og oransje..

Du kan også lese: Tilbehør til rommet: Lær hvordan du lager dem med noen få enkle trinn

Dekorer med livlige farger

sikkert, livlige farger gir en bred improvisasjonsmargin. Margenes bredde innebærer imidlertid ikke overdreven bruk av marginen. Vi kan være morsomme og tilby god kontrast selv med små detaljer. Poenget er å ha en strategi og gjøre den tydelig. Vi må være konsistente med det vi vil oppnå et godt resultat..

Monokrom eller polykromatisk?

Når det gjelder dekorasjon med livlige farger, må du komme deg ut av tilknytningsordningen vi nevnte tidligere; fra karneval til regnbuen.

Det første vi bør spørre oss selv er hva slags dekorasjon vi ønsker å oppnå og hvor mange farger vi vil legge til.

Hvis vi vil bruke bare en levende farge, vi må vite at resultatet likevel blir mindre gledelig og originalt.

For eksempel, hvis plassen vi har er veldig enkel (både i strukturen og møblene), kan vi legge til farge for å gi den vitaliteten den trenger..

I bildet nedenfor kan du se hvordan den blå fargen ble brukt for å legge til en attraktiv og munter design mens den var elegant. Likeledes, farge tilbyr struktur og fungerer som et sammenhengende element.

Folkelig eller moderne?

Et annet spørsmål vi bør stille når vi pynter med livlige farger er hvilken stil vi ønsker.

På den ene siden har vi det folkekunst, som bringer farge og kjent til miljøet. Og på den andre har vi den moderne varianten som generelt er orientert mot biter av en farge og geometrisk design.

Dekorasjon i livlige farger i folkestil er veldig vanlig i latinamerikanske land, fra Mexico til Argentina..

Antar ikke bare en tradisjon, men også en måte å frigjøre sinnet fra nåtiden, fra hverdagslige ting.

I karibiske land er tradisjonell polykromatisk dekorasjon veldig tilbakevendende i både hus og "strandhus".

Les også: Ideer til en rustikk dekor

Moderne innredning, derimot, tilbyr en annen type farge og er kjøligere enn folkelig, men er likevel innbydende..

For eksempel, i et minimalistisk utsatt rom med vegger er hvite, kan du legge til flere innslag av farger: en eplegrønn sofa, en fuchsia-gulvlampe og noen turkise inventar..

På denne måten, vi bringer vitalitet til rommet uten å overbelaste det.

Det viktige når du pynter med farger, er å ha en klar strategi og ikke være for begrenset med improvisasjonsmarginen.. Vi skal ikke være redd for å miste elegansen. Alt du trenger å gjøre er å legge til kontrast og energi til et rom.

Cheer opp og audition til du finner ideen som virkelig gleder deg.!




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.