Smerter i armer og bein hvorfor?

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 4960
  • 750

Har du noen gang følt det på et tidspunkt? De dagene du kommer hjem med smerter i armer og ben. I tillegg med en følelse av vekt så stor at det holder deg i å bevege deg og tvinger deg til, selv om du ikke vil, til å stoppe og hvile en stund..

Det er viktig å påpeke at dette er ganske vanlig, og at det vanligvis skyldes overbelastning av muskler eller ganske enkelt på grunn av tretthet på dagen. Noen ganger er det imidlertid ikke av stor betydning, vi bør begynne å bekymre oss hvis disse smertene er kontinuerlige eller varer i flere måneder.

Så i dag vil vi snakke om følgende emne: smerter i arm og ben.

Årsaker som kan forårsake smerter i arm og ben

Smerter i ekstremitetene er en type relativt vanlig sykdom, uansett alder. I tillegg kan befolkningen mellom 8 og 17 år lide disse smertene på grunn av vekststadiene. Dette er fordi ekstremitetene varierer når disse strukturene modnes.

Og hva skjer med den voksne befolkningen? Hvorfor smerter i armer og ben vises? La oss svare på disse spørsmålene nedenfor..

1. Forkjølelse og influensa

Smerter i armer og ben kan vises noen dager før influensa eller forkjølelsessymptomer blir tydelige. Smerter er en del av disse sykdommene vi står overfor i visse årstider..

Nå lurer du kanskje på hvorfor det også påvirker ekstremitetene våre, og hvorfor vi lider så alvorlige muskelsmerter..

Alt dette skyldes den virusinfeksjonen som kroppen vår lider av og den forsvarsreaksjonen den gir. Store mengder lymfocytter frigjøres for å bekjempe den indre fienden. Imidlertid utløser denne defensive frigjøringen en temperaturøkning og produksjonen av inflammatoriske molekyler (prostaglandiner). Alt dette utløser smerter i ben, arm, sykdom og feber..

Derfor er det veldig sannsynlig at før forkjølelsessymptomer eller influensasymptomer dukker opp, har du som tidlige symptomer smerter i armer og ben..

2. Ledsmerter

Smertene er veldig vanlige fra 50 år. Du kan ikke glemme at armer og ben er de mest brukte delene av kroppen gjennom dagen. og blir således dannet av komplekse ledd som av forskjellige grunner brenner og slites ut.

Dette medfører en veldig spesiell følelse av tyngde, tretthet og svie i musklene og også skuldrene, for eksempel. med andre ord, smertene fokuserer ikke spesielt på ett ledd, men utstråler vanligvis til alle muskler.

3. Blodsirkulasjonsproblemer

vanligvis, smerter i armer og ben assosiert med dårlig blodsirkulasjon ledsages av andre symptomer som:

  • Nummenhet i armer og ben ledsaget av kramper som når hender og føtter;
  • Utseende av noen leggsår;
  • Tap av styrke i hendene, det vil si at ting begynner å falle fra dem oftere;
  • hodepine;
  • Blåaktig fargetone i neglene;
  • Svimmelhet når vi står opp;
  • Føler tyngde i hovne ben og hender og fingre;
  • Åreknuter i bena.

Det er godt å være klar over tegnene som alltid følger dårlig blodsirkulasjon. Det er veldig viktig, spesielt å oppsøke lege umiddelbart hvis du noen gang føler takykardi eller press på brystet. Tross alt er dette symptomer på hjerteproblemer. Ikke glem det!

4. Mulig fibromyalgi

Når vi snakker om fibromyalgi, må vi vurdere om smertene i armene og bena er kontinuerlige, hvis det vedvarer gjennom måneden, og om det ofte holder deg fra å ha en rytme. normalt arbeid.

Lær mer om fibromyalgi.

Men, Det er også viktig å ta hensyn til en rekke tilknyttede symptomer.:

  • Smertene kommer med stor tretthet;
  • Det er mange virkelig såre flekker på kroppen som hofter, nakke, kragebein, albueledd, kneområdet og rumpedelen;
  • Hvis du også har vanskelig for å sove og en av de vanskeligste timene på dagen er om morgenen når du må våkne;
  • Hvis du lider av migrene, har du mindre hukommelsestap og konsentrasjonsvansker..

For å konkludere, merk at generelt, smertene i armer og ben skyldes rett og slett tretthet og vises vanligvis i de siste timene av dagen.. Men hvis smertene vedvarer i uker eller måneder og hindrer deg i å leve et normalt liv, er det på tide å gå til lege..

Så glem aldri å ha et sunt liv, spise ordentlig og få trening. Riktig kontroll av stress unngår også denne typen overbelastning som alltid har en tendens til å være lokalisert i bevegelsesområder..

Lær å lindre bensmerter naturlig



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.