Dette er de beste triksene for å mate forsvaret ditt.

  • Henry Lester
  • 0
  • 3483
  • 614

Vi kaller det matimmunisering, og det er et av triksene for å mate forsvaret ditt. Gjennom kosthold kan vi bekjempe all forkjølelse, slim og infeksjoner som kan påvirke oss på grunn av skiftende årstider eller når vi er i kaldt vær, som vinter..

Fortsett å lese for å finne ut mer ...

Spis vitamin rik mat

Det første trikset for å mate forsvaret ditt er at du inkluderer vitaminrik mat i kostholdet ditt. Imidlertid må du være fokusert på tre viktige vitaminer:

  • C-vitamin: Du finner den i sitrusfrukter, kål, papaya, kiwifrukt eller grønne blader. Dette vitaminet stimulerer immunforsvarets funksjoner..
  • E-vitamin: Den finnes i mandler, hasselnøtter, peanøtter, frø, solsikkeolje, hvetekimolje eller brokkoli. Dette vitaminet øker immunresponsen mot infeksjoner..
  • Vitamin A: Du finner den i melk, gulrot, gresskar, søtpotet, aprikos, kål, kalkun eller tomat. Dette vitaminet hjelper til med å forhindre smittsomme sykdommer..

Et variert kosthold bør inneholde det bredeste mangfoldet av mat og vitaminer som er mulig. Dette vil være til nytte for helsen vår.. Hvis vi får tilbakevendende forkjølelse, vil introduksjonen av disse matvarene tillate oss å forhindre dem i tide.. Hvis vi allerede lider av disse lidelsene, vil de hjelpe oss med å komme oss så snart som mulig..

Ikke gå glipp av: Næringsstoffer kroppen din trenger å motta daglig

Forbruk jern, kobber og sink for å mate forsvaret ditt

Mange mennesker lider av jernmangelanemi. Hvis dette er tilfelle, er det sikkert ikke kosthold i kostholdet ditt grønnsaker, nøtter, rødt kjøtt, lever, spinat eller eggeplomme. Dette er veldig nødvendig for å mate forsvaret ditt..

Jern favoriserer spredning av celler for å reagere på mulig virus eller infeksjoner som kommer inn i kroppen vår. om har vi jernmangel i kroppen vår, vil immunresponsen avta, så vi blir mer utsatt for sykdommer.

På den annen side kan kobber finnes i rosiner, plommer, fjærkre eller østers. Det er viktig fordi det er et betennelsesdempende og smittestillende middel. Vi bør ikke prioritere denne typen mat, fordi kroppen trenger en veldig liten mengde kobber for å hjelpe med forsvar..

endelig, sink spiller en veldig viktig rolle i enzymatisk aktivitet. Vi kan finne den i vannmelon, zucchini eller gresskarfrø, også i kikerter, peanøtter eller sesammel..

Introduser Omega 3 i kostholdet ditt

Omega 3 er en type flerumettet fett som kroppen ikke kan produsere på egen hånd. Så vi må konsumere det gjennom visse matvarer..

De rikeste omega 3-matvarene er chia- og hampfrø, valnøtter, linfrøolje eller laks. Som vi ser er noen veldig nyttige matvarer som følger med all yoghurt, salat eller mat.

Omega 3 bidrar til å redusere dårlig kolesterol (LDL) har en betennelsesdempende effekt. Forresten, hvis du lider av sykdommer som lupus eller revmatoid artritt sikkert at stoffet kommer deg til gode.

Oppdag: Kosthold for å kontrollere dårlig kolesterol (LDL)

Ikke glem selen for å mate forsvaret ditt

Selen er et stort ukjent, men mangelen kan imidlertid favorisere risikoen for å få hjerte- og karsykdommer. Av denne grunn, det er viktig å konsumere den i riktig grad.

Selen kan finnes i mat som er like gunstig som havre eller brun ris. Imidlertid er den også til stede i Brasil nøtter og gresskarfrø..

Som vi ser, er ikke triksene for å mate forsvaret så vanskelige å utføre. Vi må bare gjøre en endring i kostholdet vårt ved å introdusere denne typen vitaminrike matvarer på en variert og balansert måte..

I tillegg vil kroppen vår absolutt være takknemlig, da vi kanskje ikke spiste så sunt som vi burde. Så hvis du har en tendens til å bli forkjølt eller en gjentatt influensa, kan du prøve disse triksene.

Er du spent på å mate forsvaret ditt fra i dag for å hjelpe kroppen din å bekjempe sykdom??

Hvordan lage et sitrusmiddel for å øke forsvaret



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.