Lag en aloe vera og lavendel håndrenser

  • David Cobb
  • 0
  • 4201
  • 807

Bruken av håndrensere for å bekjempe patogener blir stadig mer vanlig. Imidlertid inneholder de fleste av dem mye alkohol, som tørker hendene dine, i tillegg til andre kjemikalier. Av denne grunn anbefaler vi å lage vår egen aloe vera og lavendel sanitizer..

I denne artikkelen deler vi en enkel oppskrift for å gjøre det hjemme. Både aloe vera og lavendel er medisinske ingredienser som, i tillegg til å forhindre infeksjoner, også gir andre hudhelseegenskaper..

Aloe vera

Aloe vera, eller aloe vera, er en medisinplante som vi alltid bør ha fingertuppene takket være dens mange egenskaper for å behandle forskjellige problemer. Det er faktisk veldig gunstig i den interne behandlingen av noen lidelser, og er også et effektivt middel for å påføre huden..

Fordelene som denne planten presenterer er oppsummert i dens helbredende, beroligende, fuktighetsgivende, antioksidant og regenerative dyder. På denne måten er det veldig effektivt i behandling av sår, brannskader, eksem, stikk, rynker, kviser, etc..

For å gjøre denne desinfiseringsmidlet naturlig, er aloe vera den beste hovedingrediensen, takket være den smørende og forfriskende strukturen uten å være fet. Dessuten smelter den veldig godt sammen med hvilken som helst ingrediens. I denne forstand, aloe vera bekjemper virus- og soppinfeksjoner takket være dens antiseptiske kraft.

Les også: Bekjemp hårtap med denne aloe vera- og kokosmelkbehandlingen

Lavendelen

Lavendel er en veldig populær medisinsk og aromatisk plante i hjemme- og naturlig kosmetikk, takket være dens terapeutiske egenskaper, og den deilige og avslappende aromaen. Fra den karakteristiske fiolette blomsten trekkes en essensiell olje, som er essensiell i de fleste naturlige behandlinger. også Det brukes i mange hygiene og rengjøringsprodukter..

Lavendel essensiell olje kan brukes eksternt, kombinert med andre ingredienser, og også på egen hånd. Den viktigste dyden er å forhindre og bekjempe hudinfeksjoner..

Imidlertid er det også en stor avslappende middel, ideell for tilfeller av nervøsitet og stress. Samtidig, revitaliserer huden, letter sårheling og lindrer betennelse og smertene.

Aloe Vera og Lavender Sanitizer

ingredienser

For å lage denne aloe vera og lavendelrenseren må vi bruke følgende ingredienser:

  • 1 kopp aloe vera gel (aloe vera) (250 ml)
  • 30 dråper lavendel essensiell olje
  • 3 ss vegetabilsk olje (kokosnøtt, oliven eller mandel) (45 ml)

Viktig informasjon

Vi kan kjøpe aloe vera gel, i så fall anbefaler vi at du har minst 95% av denne ingrediensen. Hvis vi trekker ut gelatin fra planten, må vi huske det vi må oppbevare den i kjøleskapet. Vi kan også tjene halvparten av beløpet hvis vi ikke bruker det daglig.

Vegetabilsk olje er ikke essensiell, siden hoved ingrediensene i denne lotion er aloe vera gel og lavendel. Hvis vi imidlertid tilsetter en olje, vil vi også få en nærende krem ​​for å holde hendene våre fuktige og rene samtidig..

I tillegg vil kokosnøttolje også tilsette sine antibakterielle egenskaper. På denne måten får vi et mer komplett og helbredende produkt..

forberedelse

  • Hvis vi skal bruke aloe vera gel utvunnet fra planten, vi må skrelle løvet og eliminere den gule saften som skiller det fra gelatinen. Denne væsken er veldig sterk og kan være irriterende, så la oss vaske gelen godt. Så la oss slå ham og klø på ham.
  • Like etter, bland aloe vera gel med lavendel essensiell olje og kokosnøttolje. Emulgerer godt slik at komponenter er integrert.
  • Oppbevar til slutt i en tett forseglet krukke. Hvis aloe vera er naturlig, la oss holde den i kjøleskapet.

Les også: Hvordan lage natron tabletter for å desinfisere toalettet

Hvordan bruke den?

  • Vi kan bruke denne aloe vera og lavendelrenseren når vi vil ha rene hender. For eksempel når vi kommer hjem, etter å ha klappet kjæledyrene våre, før vi leker med små barn, etc..
  • Vi kan også bruke dette produktet til å rengjøre delikate overflater..
  • Takket være lavendelens avslappende egenskaper er også denne lotion avslappende. Så det er en godt valg for en massasje før sengetid, og også for barn.
  • Samtidig, og takket være den antiinflammatoriske kraften til aloe vera gel, er den veldig passende. som skal påføres etter a svie eller brenne.
10 bruk av lavendel: kosmetikk, hjemmelaget og medisinsk



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.