Vaner som skader tarmene

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 1237
  • 177

Betennelse, gass, magetrykk ... tarmen spiller en viktig rolle i kroppen vår og forholder seg på en eller annen måte også til tilstandene våre angst og stress..

Det er mange faktorer som påvirker helsen din, problemer som noen ganger til og med kan kulminere i den kjente irritable tarmen. Hva kan vi gjøre? Hvilke vaner bør vi endre for å opprettholde vår gode tarmhelse?.

1. Høyt stressnivå kan skade tarmene.

Vi bør ta dette på alvor. Tempoet i livet vi lever for øyeblikket, hastverk, bekymringer, angst og stress, påvirker helsen til magen og tarmen direkte..

Det er teorier som snakker om dem som "den andre hjernen", faktisk er de der de syntetiserer noen nevrotransmittere, derav viktigheten av å gi litt balanse og ro i livet vårt..

For mye angst kan ifølge eksperter stamme fra irritabel tarm. Derfor bør vi merke oss følgende punkter:

  • Endrer det autonome nervesystemet. Påvirker riktig tarmmobilitet, akselererer eller bremser.
  • Endrer det endokrine systemet. Økninger i produksjonen av noen stressrelaterte hormoner, som adrenalin og kortisol, gir problemer med fordøyelsen av mat..
  • Overflødig svelging. Det er velkjent at noen mennesker overspiser for å lindre nervene og angsten, og dermed fører til at opphopningen av mat blir fordøyd, noe tarmen ikke kan utføre så raskt. Problemer med fordøyelse og matopptak.

Husk at livsstilsvaner og følelser påvirker kroppene våre, spesielt tarmene. Se på livet lettere, tregere og nyt livet ditt og dine kjære med ro i sjelen.

Les også: Oppdag viktigheten av å uttrykke følelser

2. Mangelfull og feil mat

2.1. Unngå stekt, bearbeidet mat, hurtigmat og høy i fett

Burgere, frites, stekt kylling med høy olje, pizza, løkringer; vi alle vet kjenner igjen hurtigmat, I mange tilfeller henvender vi oss imidlertid til dem på grunn av mangel på tid eller bare fordi vi vil.

Men hvor mange ganger har det dukket opp for deg at etter å ha spist det, følte du for eksempel magesmerter eller tarmkramper?

Disse matvarene har bare løselig fiber., derfor når de konsumeres i overkant, stimulerer de tarmsystemet og kan forårsake både diaré og forstoppelse..

  • råd: bruk stekeovnen til matlaging, da denne vil bruke mindre olje. Når du forbereder grønnsaker, for eksempel, er det ideelt å dampe dem. Og med hensyn til den sunneste oljen vi kan bruke, husk at det alltid er ekstra jomfru olivenolje.

2.2. Unngå rødt kjøtt

Hvorfor skal vi unngå rødt kjøtt? Hovedsakelig fordi de er vanskelige å spise, har mye fett og ofte ikke vet dens opprinnelse.

Vi anbefaler å lese: Se opp for rødt kjøtt!

Det er vanlig at dyr blir genetisk endret slik at de vokser raskt, noe som resulterer i kjøtt fullt av giftstoffer som ikke anbefales i det hele tatt..

Råd for helsen din: Det mest anbefalte kjøttet er magert kjøtt, for eksempel kylling eller kalkunkjøtt. Når du kjøper den, kan du prøve å undersøke dens opprinnelse, hvor dyrene ble oppdrettet. Og når du koker dem, unngå å steke dem. Det er bedre å tilberede kjøttet med enkle oppskrifter på grillen eller i ovnen..

2.3 Unngå meieriprodukter

Meieri-matvarer forårsaker irritabel tarm-syndrom. Generelt er det mange meieriprodukter som skader oss, blir ikke lett fordøyd og mangler fiber..

De har også fett og laktose, som forårsaker alvorlige fordøyelsesproblemer som kan forårsake oss både diaré og forstoppelse. Best å unngå meieri når det er mulig.

  • Råd for helsen din: Det er enkelt, bare bytt ut kumelk med naturlig, sunne grønnsaksmelk som havremel, ris, mandel, valnøtt og til og med pistasjmelk. De er enkle å finne i helsekostbutikker, og vi kan tilberede dem selv. Verdt et forsøk.

3. Bruk av noen medisiner skader tarmen.

Det er mange studier som forklarer oss at forskjellige helseproblemer som er tilstede i tarmene våre, for eksempel tilfellet med irritabelt tarmsyndrom, er relatert til bruk av antibiotika..

Mange mennesker har begynt å utvikle denne sykdommen like etter å ha lidd en alvorlig infeksjon. Overforbruk av denne typen medisiner skader tarmene våre direkte.

Men hvordan oppstår dette? Antibiotika skiller ikke mellom gode og dårlige bakterier; Dens funksjon er i utgangspunktet å stoppe enhver mikroorganisme som er foran den, så alvorlige ubalanser i tarmfloraen vår.

Men vi må være forsiktige, fordi det samme kan skje med andre medisiner som de vi bruker, for eksempel for forstoppelse eller diaré. I disse tilfellene er det alltid bedre å ty til naturlige midler i stedet for konvensjonelle medikamenter..

Uansett, og for å være roligere, trenger du alltid konsulter lege for å gi ham en mening og rapporter om bivirkningene av medisinene vi tar.

Fantastisk kosthold anbefalt for å rense tarmene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.