Les og skriv en journal for sunn kognitiv aldring

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 2266
  • 533

Å lese og skrive en dagbok er ikke bare en måte å passere tid på, å lære, å glede seg. Det betyr også å søke personlige øyeblikk slik at vi kan glede oss, uttrykke og løslate oss og på sin side senke hverdagens stress. Det kan også sikre sunnere kognitiv aldring..

Vi vet at dette ikke er noe nytt. Vi vet alle fordelene ved å lese og finne disse intimitetens øyeblikk gjennom en god bok. Det er en skikk at vi prøver å gi videre til barn.

Å lese og praktisere terapeutisk skriving hjelper oss å ha en mer smidig hjerne og med større kognitiv reserve.

På denne måten møter vi kognitiv aldring og mulige demens.

Det betyr overhode ikke at vi vil unngå å lide av noen nevrodegenerativ sykdom i fremtiden. Det som vil skje er at det vil ta lengre tid å vises, og virkningen vil ikke være så alvorlig.

På sin side er gleden ved daglig journalføring mer enn bare en privat uttrykkskanal. Det er en verden av muligheter som våre kognitive prosesser vil legge merke til..

Så hvis du ennå ikke har kombinert disse to sunne øvelsene, er det på tide å starte. Vi vil forklare nedenfor.

Å lese og journalføre er bra for hjernen din

Vi drømmer alle om å leve mange år. Å nå 80 eller 90 år er imidlertid ikke bra hvis vi ikke har livskvalitet. Hvorfor går tiår etter tiår for å oppleve underskudd gjør så vondt.

Vi anbefaler også å lese 8 ting du kan gjøre for å holde hjernen i form

Kronisk smerte eller hjerte- og karsykdom gir uten tvil den tristeste tingen: å miste hukommelsen. men, Om virkningen av tid er gunstig og til og med tilfredsstillende avhenger ofte av vår nåværende livsstil..

Aktiviteter som å lese, skrive eller spille kort eller andre spill med venner lar oss holde en mer smidig hjerne..

Denne konklusjonen var basert på en studie utført i 2012 ved Rush University Medical Center i Chicago (USA)..

Direktøren for dette papiret, Dr. Konstantinos Arfanakis, ekspert på demens og hukommelsesproblemer, validerer forholdet mellom lesing og skriving med den hensikt å bevare en fyldigere hjerne..

Vi vil se flere data senere i denne artikkelen..

Den hvite substansen i hjernen

Hvit materie er et hvitaktig farget vev som er en del av sentralnervesystemet. Det er mellom hjernen og ryggmargen og blir igjen dannet gjennom et delikat nettverk av aksoner..

Disse aksonene er utvidelser av nevroner og har et veldig konkret formål: å sikre en god sirkulasjon av informasjon i nervesystemet..

  • Sykdommer som Alzheimers eller multippel sklerose har en tendens til å gjøre denne oppgaven vanskelig. Dessuten bryter tidenes tid denne perfekte kommunikasjonen vi har på 20 eller 30 år.
  • Vel, en så berikende skikk som lesing og skriving styrker vidunderlig aktivitet i det hvite området av hjernen.
  • Det nevrologer kaller "anisotropi" produseres. Det er en egenskap som på hjernenivå forbedrer tilkoblingsmuligheter, elastisitet og forbedret informasjon..
  • Denne typen aktiviteter genererer ikke bare nye nevrale forbindelser. I tillegg må vi legge til den emosjonelle komponenten.
  • Det mentale forholdet som gir dyp lesing eller katarsis ved å skrive i en dagbok, genererer også fantastiske metabolske forandringer i hjernen: hippocampus øker i forbindelser, øker endorfiner ...

Å skrive en journal hjelper sunn kognitiv aldring

I følge flere studier om mental helse, slik som den som er publisert i tidsskriftet BJPsych, Å bruke noen minutter hver dag for å skrive våre egne tanker og følelser hjelper oss også å opprettholde en yngre hjerne. Derfor vil kognitiv aldring utvilsomt være sunnere..

Vi snakker om ekspressiv skriving, denne private kanalen der vi organiserer ideer, "putter" følelser, frykt, prosjekter eller konfidens. Det er en terapeutisk teknikk som mange mennesker har gjort i mange år..

  • Hvis vi gjør denne øvelsen hver dag, vil våre kognitive prosesser vises. Derfor vil de øke vår kapasitet for analyse, emosjonell styring, stressmestring, etc. ...
  • De er alle, uten tvil, positive dimensjoner for å sikre tidens gang i hjernen vår.. Lesing og skriving utfyller hverandre.
  • Hvis vi tenker på det, liker alle leseavhengige sinn å skrive fra tid til annen. Du har også lyst til å "fortelle ting" og uttrykke deg selv.
  • Vi må ikke glemme at ubrukte hjerner forverrer. Hjernen som bare lagrer bekymringsfulle og tvangstanker, blir treg. Mister reaksjonskapasitet.

Les også: Å gå forandrer hjernen din når du lider av depresjon

Det er i oss selv å unngå det: les en bok, ta en notisbok med forførende hvite ark, slik at du kan fylle dem med skjønnheten i tankene dine. Så kognitiv aldring vil være mye sunnere..

Gjør det for deg selv og de rundt deg.

Så, likte du denne artikkelen? Fortsett derfor på siden vår. Vi har flere tips for din helse og velvære.

Årsgangen er uunngåelig, men aldring er valgfri



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.