Klassifisering av aortaskader, symptomer og behandling

  • Christopher Wilcox
  • 0
  • 2344
  • 363

Aortaskade er en av de alvorligste skadene.. Traumatiske brudd på aorta virker eksepsjonelt isolerte i gjennomtrengende traumer.

I lukkede lesjoner, anses å være direkte ansvarlig for dødsfallene in situ mellom 16% og 40% av dødsfallene, andre bare for å hodet traumer.

Angående etiologien til aortalesjonen, trafikkulykker er blant de hyppigste. Også nedbør, spesielt når påvirkningen er sidelengs.

Bare 15% av aortaskader, ifølge studier, har en gunstig prognose og ubehandlet dødelighet er 90% etter 3 måneder. Sjansene for å overleve vil bli bestemt av alvorlighetsgraden av selve aortaskader, de tilhørende og den anvendte behandlingen..

Klassifisering av aortaskader

I retningslinjer for klinisk praksis foreslås en klassifisering som bare anerkjenner 3 grader av skade etter behandling:

  • Karakter I: er lesjoner som er indikert som kontroll med medisinsk betablokker behandling og oppfølging til lesjonen stabiliserer seg eller forsvinner.
  • Karakter III: Dette er lesjonene som krever øyeblikkelig kirurgi. Også inkludert er de med fritt brudd eller de med pseudoaneurysm-brudd, men som forbinder sekundære tegn på alvorlig skade..

endelig, en mellomgruppe de kaller grad II er LIT-type lesjoner. Behandlingen vil avhenge av andre parametere som skadestabilitet, fravær av disse sekundære tegn på alvorlighetsgrad og andre tilhørende pasientskader..

Forslagene til disse er enkle å reprodusere og samtidige klassifiseringer gjør det mulig å standardisere språket og kommunikasjonen av funn.

Symptomer på aortaskade

Symptomene som pasienten også har påvirke valg av behandling. Vi kan fremheve tilhørende tegn på alvorlig skade og konseptet med skadestabilitet over tid..

Når det gjelder sekundære tegn på alvorlig skade, kan vi således nevne:

  • Pseudocoarctação: er en aorta arterie anomali.
  • Alvorlig blåmerke
  • Massiv venstre hemothorax.
  • Pseudoaneurysm størrelse eller involvering av mer enn 50% av omkretsen.

Dette er faktorer som øker skadegraden. Det er derfor, indikere behovet for akutt reparasjon, mens fraværet tillater valgfri behandling. En annen faktor med samme betydning er prehopsitalar hypotensjon..

Du kan også være interessert i å lese: Deep Vein Thrombosis: Detection and Prevention

Hvordan diagnosen stilles

De siste årene har det skjedd en revolusjon i alternativene for diagnose og behandling av aortaskader. Dermed utviklet det seg parallelt med forbedring multidetektor teknologi og introduksjon av nye endovaskulære reparasjonsteknikker.

På den ene siden var det det små lesjoner gikk ikke upåaktet hen, og derimot en reduksjon i dødeligheten som er direkte relatert til valg av prosedyre og behandlingstid.

Den naturlige utviklingen av aortaskader det avhenger av forskjellige variabler. Graden er en avgjørende faktor, men det er ikke den eneste. Dette vil kondisjonere behovet eller ikke, og det mest passende tidspunktet for konservativ reparasjon eller behandling..

Kort sagt, det skjedde en revolusjon i diagnosen aortisk lesjon, fra mistanke om indirekte tegn på bærbar radiografi til identifisering av minimale intime lesjoner som tidligere forble skjult, da de ikke alltid var ledsaget av mediastinal blødning..

Les også: Farene ved hindring av koronararterie

Behandling av aortaskader

Det er for øyeblikket tre terapeutiske modaliteter:

  • Medisinsk behandling med betablokkere, kalsiumkjedeblokkere og vasodilatatorer for å redusere hyppigheten av blodtrykk assosiert med aggregerende / antikoagulasjonsmidler..
  • Endovaskulær reparasjon.
  • Åpne operasjonsreparasjoner.

Begge inngrep kan selvfølgelig være raskt, halvelektivt eller planlagt. I tillegg angående endovaskulær reparasjon utviklet de siste årene, markert reduksjon i operasjonsromstider, behov for transfusjon og sykehusopphold sammenlignet med de som gjennomgår åpen kirurgi.

Til slutt antyder disse dataene at de blir foreslått som førstelinjebehandling hos de med gunstig anatomi og til og med hos barn med thoraxisk aortaskade, når legen indikerer.

5 naturlige løsninger for behandling av flebitt



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.