Dårlig humør og kronisk apati den skjulte depresjonen du trenger å vite

  • Thomas Davis
  • 0
  • 3623
  • 618

den Moodiness og kronisk apati gjemmer ofte en sykdom det tar lang tid å diagnostisere.

Langvarige perioder går når noe ord påvirker, og dagen begynner med ubehag og ingen energi. Du har ikke humør, og du mister evnen til å se den lyse siden av ting..

Det mest komplekse av disse tilstandene er at man til tross for alt fortsetter med funksjonalitet. Det er mulig å jobbe, fortsette å gå, snakke og til og med late som om jeg “smiler”..

Det er imidlertid kjent at det er noe som skjer, men inntil du får riktig diagnose, går det en veldig komplisert tid på et personlig nivå.

Dette problemet heter: dysthymia, en sykdom du trenger å vite om..

Dårlig humør og kronisk apati, en sykdom som kan være arvelig

Alle kan oppleve humør og apati som omgir og kveler om noen dager. Det er normalt fordi negative følelser er en del av livet.

Imidlertid har disse humøretilstandene som er preget av ubehag, en tendens til å være av lav intensitet og av kort varighet. Bare ombestem deg, slutt å bry deg om hva som ikke er verdt, og føl deg gradvis mye bedre..

På den annen side er det mennesker som opplever denne uorden hver dag, selv i flere år. Når en slik "oppfatning" av negativt ladet ubehag varer mellom seks måneder og to år, står vi allerede overfor en depresjon.

Vi snakker om henne.

Les også: 4 tips for å overvinne motløshet og tristhet

Dysthymia, den vanligste humørsykdommen

Vi står overfor en type mild depresjon, men veldig vanlig blant mennesker. I følge DSM-V (Manual of Diagnosis of Mental Disorders) er den preget av:

  • Strømbrudd.
  • Følelser av negativitet og apati.
  • Dager med søvnløshet og andre med stor søvnighet.
  • Mangel på matlyst.
  • Følelse av fortvilelse, vi tror ikke lenger på fremtiden.
  • Kan ikke konsentrere meg.
  • Føler at ingen forstår.

Akkurat som vi snakket i begynnelsen, et av kjennetegnene ved dysthymia er at du kan leve med det i mange år uten å ha en diagnose.

Vi anbefaler å lese: Jeg foretrekker en ensomhet som er verdig enn et falskt selskap

Vekten av genetikk i dysthymia

Viktige data å vurdere: Dysthymia har sin opprinnelse i en endring i hjernens nevrokjemi.

  • Det vil si at det ikke er behov for å søke unnskyldninger for denne vanskeligheten.. Det kjemiske drivstoffet med godt humør mangler ofte på grunn av mangel på dopaminnivå..
  • Det er vanlig at dystymi går fra foreldre til barn. Som barn ser vi mødrene eller fedrene våre triste eller i dårlig humør, og det koster oss mye å forstå hva som skjer. Når vi blir store og blir ungdommer og tidlig voksen alder, begynner vi å gå gjennom det samme.

Vekten av genetikk er der, og det samme er denne lille endringen i nevrotransmittere. Alt dette må overbevise om behovet for å følge riktig medisinsk behandling.

Kontroller dysthymia dag for dag

Selv om denne lidelsen er en "mild" depresjon, hvis den ikke behandles godt, kan føre til alvorlig depresjon.

Moodiness og apati har alltid en kilde som må tas opp. Hvis du finner ut at nesten uten å vite hvordan alt påvirker deg, og du føler en følelse av dyp tristhet der alt mister glansen og interessen, er det på tide å be om hjelp..

Behovet for en diagnose

Å høre at du har en depresjon skremmer deg alltid. Imidlertid er det ingenting bedre enn å kjenne vår "fiende" til å kjenne svakhetene og overvinne ham..

  • Diagnosen ledsages på sin side av medisinsk behandling..
  • Det er mulig at det i begynnelsen ikke gir det resultatet vi forventer.
  • Derfor vil helsepersonell tilby en rekke behandlinger som til slutt vil passe dine behov..

Vi anbefaler å lese: 10 ting glade par gjør sammen

Finn det “vitale drivstoffet” som lar deg komme deg videre.

Farmakologisk behandling skal alltid ledsages av at vi klarer å komme ut av brystplaten som permanent har skapt en "skorpe" i hjernen vår.

  • Søk nye drømmer for din hverdag. Noen ganger er det ikke nok til å gjøre en liten endring, det er viktige tider når vi trenger å snu siden..
  • Familiestøtte er viktig. Husk imidlertid at det er mennesker som langt fra forstår depresjon, tror at vi føler oss slik fordi vi er svake.

Velg godt hvem du vil ha ved siden av.

Depresjon, i stedet for å bli kurert, overvinnes..

Vi står ikke overfor en forkjølelse som er nok til at forsvaret vårt kan bekjempe og beseire viruset.. Depresjon krever personlig styrke, mot, god behandling og vilje som kommer frem fra vårt eget interiør.

Les også: 6 trinn for å overvinne en kjærlighetsavvisning

Til slutt, alltid ta hensyn til følelsene dine.. Hvis du opplever at humør og apati danner hverdagens vegger som tar fra deg energien og trivselen din, kan du søke hjelp..

Uansett fortjener du å føle deg bedre og kan få det.

Behandling mot dårlig humør



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.