Overgangsalder 6 faktorer som fremskynder ankomst

  • Joseph Barber
  • 0
  • 4505
  • 1288

Alderen der overgangsalderen kommer er forhåndsbestemt fra fødselen og kan ikke utsettes..

Men, det er eksterne aggresjonsfaktorer som kan forutse utseendet deres. Selv om vi ikke kan endre den genetiske koden, kan vi beskytte oss selv og forhindre skadelige vaner..

Dessuten er det mulig å forberede seg på å leve denne nye fasen av livet med total helse og ro..

Alderen for verdens tendens til å gå inn i overgangsalderen er mellom 50 og 51 år gammel. Bare 1 av 100 kvinner starter overgangsalder i en alder av 40.

Denne situasjonen oppstår når kvinnen vedtar dårlige vaner i livet sitt, eller når hun presenterer elementer som fremskynder hennes ankomst..

Vil du vite hvilke ting du ikke bør gjøre og hvilke som vil påvirke deg ugjenkallelig? Les videre og finn ut.

1. Kromosomfeil

Genetiske problemer knyttet til sex X-kromosom, for eksempel Turnersyndrom og skjørt X-kromosomsyndrom, kan fremskynde ankomsten av overgangsalder.

Disse forholdene fører til at kvinner blir født med mangelfulle eggstokker. Disse vil inneholde færre sunne follikler og mange stuntede follikler..

Genetiske årsaker diagnostiseres vanligvis når kvinner fortsatt er veldig små, ofte lenge før puberteten..

Det kan være tilfeller av kvinner som utvikler seg normalt, starter menstruasjonen til rett tid, men til slutt kommer i overgangsalder tidlig..

Det er derfor, besøk din gynekolog regelmessig og utføre alle nødvendige eksamener.

Se også: 5 aspekter som påvirker helsen til eggstokkene dine

2. Strålebehandling og cellegift kan fremskynde ankomsten av overgangsalderen.

Begge behandlingene tar sikte på å forhindre cellevekst. Imidlertid angriper de ikke bare ondartede celler, men også sunne celler..

Derfor blant andre bivirkninger, kreftbehandling kan føre til for tidlig tap av eggstokkene.

På den annen side er det medisiner som kan generere den såkalte "kjemiske overgangsalderen", som kan oppstå uansett alder. Et eksempel er bruken av et medikament som vanligvis er indikert for endometriose tilfeller..

Husk at hvis du har spørsmål eller har symptomer på overgangsalder, er det viktig å snakke med legen din.. Spør og forstå alle bivirkninger av behandlinger du mottar.

3. Fjerning og eggstokkfjerningskirurgi

Kirurgisk fjerning av begge eggstokkene forårsaker øyeblikkelig overgangsalder. En kvinnes sykluser stopper etter operasjonen og hormoner reduseres raskt.

Alvorlige symptomer på overgangsalder oppleves vanligvis, som hetetokter og tap av seksuell lyst..

Noen kvinner gjennomgår en hysterektomi for å fjerne livmoren, men opprettholder eggstokkene..

Disse pasientene går ikke over i overgangsalderen umiddelbart., fordi eggstokkene fortsetter å lage hormoner. Det eneste du vil merke er at når livmoren er fjernet, vil de ikke lenger ha menstruasjonssykluser og ikke kunne bli gravid..

4. Legemidler og giftstoffer

Den vanligste årsaken til ankomst til overgangsalderen er forårsaket av bruk av medisiner og andre giftstoffer. Kontakt med sprøytemidler, alkohol og sigaretter er relatert til slitasje på eggstokkene. Kvinner som har disse vanene har høyere risiko for tidlig overgangsalder..

I gjennomsnitt kommer disse pasientene inn i denne tilstanden to år før de som ikke røyker eller drikker.

Det er derfor, å slutte å røyke og redusere alkoholforbruket er veldig viktig. Trening fremmer også helse og hjelper eggstokkene med å nå normale hormonnivåer..

Det er verdt å nevne at p-piller ikke er relatert til ankomst i overgangsalderen..

5. Epilepsi

Kvinner med epilepsi kan oppleve redusert seksuell appetitt og infertilitetsproblemer..

Dette problemet fører også til en konstant endring i østrogen- og progesteron-proporsjoner, forårsaker epilepsipasienter å nå overgangsalderen i forkant.

Dette kan skyldes effekten av anfall i områder av hjernen som regulerer reproduktive hormoner.. I tillegg favoriserer østrogen anfall og progesteron beskytter mot dem..

Derfor er en logisk forklaring at østrogen øker med hensyn til progesteron når disse angrepene oppstår..

6. Autoimmune sykdommer

Utbruddet og utviklingen av autoimmune sykdommer får kroppen til å produsere antistoffer som begynner å angripe vev og eggstokker så vel som østrogenreseptorer.. Alt dette forårsaker degenerasjon av eggstokkene og ankomsten av overgangsalder..

Skjoldbruskkjertelsykdom og diabetes er til stede i omtrent 20% av de tidlige overgangsalder. Så det er veldig viktig at hvis du lider av en av dem, følg behandlingene til punkt og prikke..

Det er også assosiert med ikke-endokrine autoimmune sykdommer som vitiligo, anemi, lupus, Sjögrens syndrom eller kronisk hepatitt, blant andre. Bekkeninfeksjoner som angriper eggstokkene kan også være en årsak..

Vi anbefaler å lese: Hva som forårsaker diabetes type 2?

Forbered deg på overgangsalderen

Overgangsalder betyr slutten av forplantningslivet, og det er tilfeller der det oppstår i en alder av 20 år. Vi har allerede nevnt seks faktorer som fremskynder ankomst til overgangsalderen..

Noen av dem er kontrollerbare eller forebygges, men andre vil sikkert påvirke det. Det vi anbefaler er å ta en sunn livsstil og helsehjelp.

Fokuser på tingene som kan kontrolleres og arbeid med dem.

5 naturlige produkter for å kontrollere overgangsalderen



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.