Kalde hender mulige årsaker vi bør vite

  • Joseph Barber
  • 0
  • 2180
  • 49

Prøver du å berøre noen og personen klager over at du har kalde hender? Det er veldig vanlig og har flere årsaker. Vil du oppdage noen av dem? Vi vil forklare nedenfor!

Årsaker til kalde hender, noe alvorlig?

Det er tider hvor vi uten å vite hvorfor føler de kaldeste hendene. Om vinteren må vi bruke hansker for å varme hendene, mens det om sommeren, selv i veldig varmt vær, er det tider når de forblir kalde..

Du er en av de menneskene som når kjærtegnet eller berører noen hører den typiske frasen:Wow, hvilke kalde hender!"?

Vel, først og fremst må vi si at denne funksjonen ikke krever mye oppmerksomhet, fordi hver person føler kulden og varmen på forskjellige måter; noen er mer følsomme enn andre. Så langt så bra, men det er én faktor å vurdere: hvis vi ikke bare føler oss kalde hender, føler vi oss også veldig slitne.

I dette tilfellet bør vi kontakte legen vår, slik at han kan gjøre de spesifikke testene og diagnostisere problemet og dets årsaker, dvs. forholdet mellom tretthet og lav kroppstemperatur, som i noen tilfeller kan indikere et problem. i blodomløpet. Her er noen problemer som kan være relatert til disse faktorene..

1. Kalde hender: hypotyreose?

Vi har snakket om hypotyreose ved andre anledninger.. I dette tilfellet lider vi en endring i skjoldbruskkjertelen, slik at hormonet frigjøres i kroppen i små mengder, noe som senker metabolismen vår.

Av denne grunn får kroppen flere effekter, som vektøkning, endringer i hud og hår, og økt følsomhet for kulde, spesielt i hender og føtter. Legen er det beste alternativet for å diagnostisere og bestemme den beste behandlingen, men i mellomtiden er det lurt å ta vare på kostholdet, noe som øker jodforbruket litt..

Les også: Kosthold mot hypotyreose

2. Kalde hender: mulig Raynauds syndrom?

Navnet kan skremme litt, men ikke bekymre deg, fordi denne sykdommen ikke er av ekstrem alvorlighetsgrad. Det er en veldig egenartet sykdom.. Den består av innsnevring av blodårene i fingrene og tærne, spesielt når kroppstemperaturen synker og i tilfeller av stress eller angst. Dette problemet er veldig tydelig fordi det, foruten fingertuppene blir blåaktig, også forårsaker ubehag og prikking.

Når blodstrømmen kommer tilbake, blir fingrene rødere og kriblingen er større, noe som noen ganger skaper en følelse av varme.. Det er forskjellige grader av Raynauds syndrom, lettere og mer akutt..

Det er vanligvis ikke en vanlig sykdom, det er bedre å huske at hvis du har kalde hender, bare vær oppmerksom på fargene på fingrene; hvis de er blå, er mer oppmerksomhet nødvendig og oppsøk lege..

3. Kalde hender: en mulig anemi?

Det kan betraktes som en av de viktigste årsakene til følelsen av kulde i hendene til bestemte tider, som oppstår når jernnivået i kroppen synker.. Føler meg trøtt, tynnende hår, sprø negler… Dette er veldig vanlige tegn på anemi..

Bare en enkel blodprøve kan oppdage den. Hvis dette er tilfellet, ikke bekymre deg, legen vil indikere den beste behandlingen i henhold til hver type anemi..

4. Kalde hender: mulige sirkulasjons- eller vektproblemer?

Hvis du er veldig tynn, er det mulig at kroppen din kanskje ikke opprettholder den indre temperaturen på grunn av det lave kroppsfettet, noe som gjør at du alltid blir kald.. En annen mulighet er problemer relatert til sirkulasjon, forårsaker prikking i hendene, det er nødvendig å gni dem mot hverandre og utføre små massasjer for å stimulere sirkulasjonen..

Vanligvis, når hendene er kalde, så er føttene også, da de er de mest ekstreme punktene i kroppen, og ofte tar blodene lenger tid å nå og fornye seg, noe som øker muligheten for å utløse problemer..

Hvis du er en anbefaling, bør du kontakte lege i tillegg til disse symptomene. Det anses ikke som alvorlig, men for sin ro og for å utelukke mulige sykdommer, er en eksperts mening grunnleggende..

Hvordan opprettholde en god blodstrøm?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.