Olivenolje kan beskytte oss mot brystkreft

  • Peter Douglas
  • 0
  • 5322
  • 504

Har du noen gang tenkt at en ingrediens som er så vanlig i hjemmet vårt som olivenolje, kan beskytte oss mot brystkreft? Vi snakker om dette i denne artikkelen..

I økende grad har vitenskapen funnet en sammenheng mellom kostholdet vi opprettholder i hverdagen vår og risikoen for å utvikle forskjellige sykdommer..

Blant dem, vi kan sitere kreft som en av de fryktede forholdene hvis risiko er sterkt påvirket av egenskapene til kostholdet vårt.

Vi er vant til å høre om mat med kreftfremkallende stoffer, noe som kan øke risikoen for å utvikle sykdommen i menneskekroppen, men i dag ønsker vi å snakke om den motsatte situasjonen..

En fersk studie identifiserte det Et kosthold basert på middelhavsdietten og spesielt inntak av ekstra virgin olivenolje kan redusere risikoen for brystkreft..

Les videre for å lære mer om denne interessante studien, og lær hvordan du kan integrere funnene dine i kostholdet ditt og få disse gode fordelene..

Studie på olivenolje og brystkreft

Studien ble utført av University of Navarre, Spania, og Center for Biomedical Research in Red-Pathophysiology of Obesity and Nutrition (CIBERobn), og publiserte funnene i tidsskriftet JAMA Indremedisin.

For forskning fulgte deltakende kvinner tre typer kosthold.

Den første gruppen holdt middelhavsdietten rik på ekstra jomfru olivenolje; den andre gruppen holdt også Middelhavsdietten, men rik på oljefrø; og den tredje gruppen opprettholdt ganske enkelt et lite fettdiett.

De tre gruppene hadde lignende risikofaktorer angående familiehistorie for sykdommen, alkohol- og tobakkforbruk, etc.. Mer enn 4000 kvinner ble analysert over en periode på nesten fem år., og resultatene var fantastiske.

Mer om studien

Gruppen av kvinner som holdt middelhavsdietten rik på ekstra jomfru olivenolje hadde 62% lavere risiko for å utvikle brystkreft. sammenlignet med kvinner som holdt dietten med lite fett.

Diettgruppen med høyt oljefrø viste også en reduksjon i risiko, men den var ikke statistisk signifikant.

Som grunn til dette resultatet, Forfatterne siterer tilstedeværelsen av noen antioksidantforbindelser i ekstra virgin olivenolje som er i stand til å drepe kreftceller. og forhindre tumorvekst.

Forskernes konklusjon er således at det å få minst 15% av de daglige kaloriene fra ekstra virgin olivenolje er avgjørende for forebygging av brystkreft..

Det er viktig at det er flere andre faktorer som påvirker risikoen for brystkreft hos hver enkelt person..

Vet: 5 sjeldne symptomer på brystkreft

Selv om mange av dem ikke kan kontrolleres av oss (for eksempel kreft i familiene våre), er kosthold noe vi kan endre, og dermed redusere sjansen for å utvikle sykdommen..

Middelhavsdietten

Middelhavsdietten regnes som en av de sunneste i verden., alltid assosiert med lang levetid og god kardiovaskulær helse, og gir mange andre fordeler.

Det er basert på forbruk av frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter og nøtter, fisk og sjømat, fullkorn og selvfølgelig den berømte ekstra jomfru olivenoljen..

Det er ingen begrensninger i fettinntaket, men dette bør være sunt fett fra plantekilder, og unngå forbruk av fett fra dyrekilder..

For å adoptere det i ditt daglige liv, må du være oppmerksom på følgende anbefalinger:

  • Bytt ut smør og margarin med ekstra jomfru olivenolje. Den kan brukes til matlaging, krydder salater og mat og medfølgende brød.
  • Øk forbruket av frukt og grønnsaker, rik på antioksidanter som er viktige for forskjellige funksjoner i kroppen.
  • Inkluder også grønnsaker som bønner, kikerter og linser i kostholdet ditt..
  • Den viktigste proteinkilden bør være fisk og sjømat. Som et sporadisk alternativ kan kylling og egg spises, men rødt kjøtt bør alltid unngås..
  • Kornblandinger er en del av kostholdet, men hele varianter bør prioriteres.
  • Meieriprodukter bør ikke konsumeres veldig ofte, og vi bør foretrekke skimmede versjoner.
  • den nøtter, frø og nøtter er vanligvis en kilde til sunt fett og er en del av middelhavsdietten.
  • For å krydre maten må du satse på naturlige urter og krydder, og unngå overdreven bruk av salt..
  • endelig, unngå søtsaker, sukker og raffinerte karbohydrater generelt.

Ved å følge disse anbefalingene og gjøre Middelhavsdietten til ditt daglige kosthold, vil du sikkert føle en stor forskjell i helsen din og velværet, samt forebygge sykdommer som brystkreft, hovedsakelig på grunn av inntak av ekstra virgin olivenolje..

Ingefær og olivenolje blandes for å berolige smerter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.