Det beste rådet for å vaske ullklær

  • Peter Douglas
  • 0
  • 2914
  • 782

Hvis du har ullklær og risikerte vask uten riktige forholdsregler, kan du ha lidd konsekvensene. Hvorfor vaske ullklær er det nødvendig å vite noen tips.

Ullklærne

Ull er det perfekte valget for kalde dager, da det er en ideell isolator for å holde oss på en behagelig temperatur og uten fuktighet. Men, denne naturlige fiberen er veldig delikat og absorberende, Dette er grunnen til at det er nødvendig å lære å behandle og vaske det ordentlig..

Hvis vi ikke gjør det riktig, kan vi ødelegge, krympe eller deformere det. Og hvordan vi ønsker å opprettholde kvaliteten, komforten og mykheten til ull, vi deler noen uunnværlige tips for å oppnå det.

Sørg for å sjekke det ut: 10 triks for å holde klærne alltid friske

Råd for vasking av ulltøy

1. Følg produsentens etikett

For å vaske ullklær er det viktig å gå gjennom anbefalingene på etiketten. Dermed er det mulig å detaljere noe nødvendig omsorg.

For det første, når du vasker klær, enten det er ull eller andre stoffer, er det greit å ta hensyn til produsentens etikett. Der vil du finne informasjonen du trenger for å ta vare på klærne dine ordentlig. I tillegg vil du også finne ut kvaliteten på stoffet og om det er 100% ull.

Når det gjelder ullklær, er dette grunnleggende fordi ikke alle krever samme omsorg. Noen trenger noen ganger å renses og noen ganger håndvaskes. Enda mer, med noen er det mulig å bruke vaskemaskinen.

2. Vær oppmerksom på vaskemaskin

Er det mulig å vaske ullklærne i vaskemaskinen? ja! Imidlertid må du ta hensyn til programmet som vil bli valgt, fordi det har en sjanse til å ødelegge dem.

Noen automater har allerede et spesifikt program for ullklær. Hvis du ikke har det, må du velge valg av "delikate klær" eller "håndvask".

Sørg imidlertid alltid for at det er en kaldtvannssyklus med lav intensitet. Vær forsiktig, da varmt vann også kan krympe klær!

  • Vi anbefaler også la klær stå i kaldt vann før du vasker en halv time for å forhindre at den krymper.
  • Når du legger det i maskinen, kan du legge klærne i en nettpose slik at du ikke hekter eller skader med andre typer stoffer. Dette er imidlertid valgfritt..

3. Tørking av klær

Med tørketrommelen kan du ikke gjøre noen unntak, da vi risikerer å ødelegge tøyet. Varmen vil føre til at klærne krymper selv om vi har fulgt alle trinnene for riktig vask..

Når det er på tide å forlenge klærne, er det godt å gjøre det horisontalt over kledningen. Hvis du henger den, vil vekten på vannet på klærne strekke seg og deformere plagget..

også Du kan velge å pakke klærne dine med et håndkle og dermed fjerne litt av fuktigheten før du tørker det. Gjør det som om du bretter det eller til og med forsiktig pakk det inn og klemmer det for å drenere overflødig vann.

Les også: Hvite klær med visse triks

4. Generelle råd

Enten du vasker ullen for hånd eller med maskin, er det noen generelle tips du kan følge:

  • Vask ull når det er nødvendig, ikke regelmessig. Du kan ikke vaske dem så ofte som andre klær..
  • Vi anbefaler å vri stykket på innsiden ut før du vasker det..
  • Intensiteten skal alltid være myk.. Hvis det er på maskinen, velg programmet, hvis det er hånden, unngå å gni hardt.
  • Velg alltid et mildt vaskemiddel oppløst i vann., og om mulig det er spesifikt for ullklær.
  • Hvis du bare vil fjerne lukten fra stykket, kan du lufte den eller til og med suge den.
  • Hvis klærne til tross for all din pleie ser ut til å ha krympet kort tid etter vask, er tiden for å forlenge dem forsiktig når den fremdeles er fuktig..
  • Velg alltid å vaske for hånd når stykket er veldig delikat. For eksempel hvis du har broderi eller paljetter.

Vil du ta vare på ullstykkene dine som alltid ser nye ut? Følg disse enkle tipsene og nyt mykheten i dette naturlige stoffet..

9 måter å resirkulere gamle bomulls-t-skjorter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.