Kan man beregne forventet levealder for hver person?

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 4542
  • 1180

Du kan beregne forventet levealder for hver person. Faktisk er det formler designet spesielt for dette..

Ved å beregne en persons forventede levealder, kan du i gjennomsnitt kjenne årene du forventes å leve. Målingen varierer i henhold til helse, utdanning og andre sosiale aspekter av et land eller territorium.. Og i henhold til dataene som er samlet inn, kan du bestemme det beste tidspunktet for pensjonering..

Det er også mulig å sammenligne forventet levealder i forskjellige geografiske områder (nasjonalt eller internasjonalt). Takket være dette kan du kjenne til visse demografier og nyte befolkningsvekst over hele verden..

FN har valgt å beregne forventet levealder som en av hovedindikatorene for å måle menneskelig utvikling i land..

Tabeller for beregning av hver persons levealder

Avhengig av alder og kjønn, måler dødelighetstabeller, også kalt livstabeller, oddsen for en befolkning. De starter med ekte data. på dødsfall, fødsler og befolkning fordelt på territorium, kjønn og alder. 

En matematisk ligning konverterer dem til sannsynligheter for død og aktiverer tabellfunksjoner som bestemmer denne forventede levealderen..

Andre krav er konsistent statistikk over demografiske variabler som lar deg beregne og ikke estimere. Levealder ved fødsel (0 år) er den mest utbredte, selv om beregninger også er basert på tre grunnleggende data:

  • kjønn
  • alder
  • territorium

Det anbefales å jobbe i 3 år.. Årsaken ligger i kompleksiteten ved å bygge et bord og med det beregningen av denne forventede levealderen, som er følsom for økning eller reduksjon i dødsfall. Beregninger for territorier, for eksempel kommuner eller befolkningsoppgjør, anbefales ikke på grunn av ett års variasjoner.

Vi anbefaler at du leser: 6 livsstilsendringer som kan øke forventet levealder med 10 år

Hypotetisk eller ekte generasjon?

Avhengig av generasjon, om hypotetisk eller faktisk, beregningen har spesifikke mål. Hvis det er hypotetisk, blir det forsøkt å bestemme forventet levealder for en generasjon som i sin påfølgende alder har dødd ut med en lignende dødelighet som det året eller den perioden..

Hvis generasjonen er ekte, deles leveårene av en gruppe for å undersøke det gjennomsnittlige antall år som tilsvarer hver enkelt i den gruppen..

Matematiske operasjoner og formler

Matematiske operasjoner begynner med beregningen av det totale antall år levd etter generasjonen av en viss alder (x). ofte, blir analysert fra fødselen, når x = 0. Gjennomsnittet oppnås etter å ha fordelt de totale årene som levde fra en viss alder til den opprinnelige populasjonen i den alderen..

Formelen som brukes er ex = Tx / lx.

  • Tx er det totale antallet år levd siden alder x.
  • lx er de overlevende i nøyaktig alder x.

I tillegg må en annen kolonne beregnes spesifikt for hver eksakte alder, det totale antallet år levd fra den alderen (Tx). Det oppnås vanligvis med en tidligere kolonne med år levd i aldersområdet (Lx) som ved å legge til alder x rresultater i totalt levde år.

Fra de overlevende

Når beregningen gjøres fra overlevende (lx), vilDødsfall (dx) produsert i hver enkelt alder kan tilskrives å ha bodd i gjennomsnitt et halvt år i aldersgruppen..

I motsetning til den forrige, når formelen ikke er basert på komplette, men forkortede tabeller, er det vanlig at intervallene mellom aldre er fem år. Der de spesifiserer dødeligheten for de første og påfølgende år og et åpent intervall på slutten.

Se også: Slutt å fylle livet ditt med tomme mennesker

For å sammenligne forventet levealder

Fordelene med å beregne hver persons forventede levealder er forskjellige, og for å sette pris på dem er det applikasjoner. Bare skriv inn dato og fødselsland, pluss kjønn.

Population.io lar deg sammenligne forventet levealder av en person i forskjellige land eller vet omtrentlig dag de vil dø.

Hvor mange mennesker som lager år i verden på et bestemt sted eller akkurat samme dag, er annen informasjon som kan fås gjennom denne typen applikasjoner. Du kan fortelle om du bor i en ung eller gammel nasjon, eller antallet mennesker på planeten som du ber om informasjon fra..

Dette er estimater som kan variere av forskjellige årsaker.. Sannheten er at vi kan beregne forventet levealder.

6 livsstilsendringer som kan øke forventet levealder med 10 år



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.