Hvorfor samler fett seg i magen, og hvordan kan du eliminere det?

  • Richard Robertson
  • 0
  • 3871
  • 502

Mange mennesker har magefett, uansett om de er overvektige eller ikke., og for dem er det veldig vanskelig å eliminere det selv ved å gjøre dietter og behandlinger av alle slag. Lær hvorfor fett bygger seg opp i magen og hvordan du kan eliminere det.

Hvis du har prøvd mange ting, men ikke kan eliminere fettet som bygger seg opp i magen, kan det hende du gjør feilkjørt innsats, og løsningen er kanskje ikke så komplisert..

Bli kjent med noen problemer som kan forårsake en lokal økning i magefett, som, et proteinunderskudd, hormonelle forandringer, mangel på trening av en viss intensitet eller dårlig holdning.

Hvorfor akkumuleres fett i magen?

Når vi snakker om overvekt, forstår vi at personen har overflødig fett. Imidlertid kan det også være væskeansamling i visse deler av kroppen, for eksempel: mage, lår, armer, rygg, rumpe, etc..

Det er viktig å forstå hvorfor fett bygger seg opp i magen, slik at du kan ta de riktige trinnene for å eliminere det..

Men, et av de vanligste problemene er fett som samler seg i magen. Det er veldig vanlig hos både menn og kvinner over en viss alder..

Det er til og med veldig tynne mennesker som lider av det og ikke kan eliminere det, selv om de lett går ned i vekt i andre deler av kroppen..

Finn ut hvorfor dette kan skje.

Ubalansert mat

Når vi lurer på hvorfor vi har fett som bygger seg opp i magen og hvordan vi kan bli kvitt det, synes vi ofte at vi bør kutte ned på kaloriinntaket..

Imidlertid ideen om at vi bør velge bedre matvarer som er av høyere kvalitet og mindre bearbeidet, i stedet for å senke fett- og kaloriinntaket.

Les også: Kanel, sitron og ingefærte for å eliminere magefett

Et balansert kosthold som hjelper oss med å redusere fett som bygger seg opp i livet, bør følge disse anbefalingene:

  • Hver av de tre hovedmåltidene skal inneholde en porsjon proteiner. Animalsk protein (helst organisk) kan alterneres med vegetabilsk protein (grønnsaker, oljefrø, avokado).
  • Velg fullkorn og unngå det raffinerte.
  • Fjern hvitt sukker fra kostholdet og konsumere moderate mengder honning, melasse, brunt sukker, etc..
  • Unngå bearbeidet og hydrogenert fett til stede i stekt mat, margariner eller søtsaker, og øke forbruket av sunt fett, til stede i kaldpressede vegetabilske oljer i premium kvalitet (oliven, kokosnøtt, sesam, linfrø), avokado, oljefrø, frø, fet fisk og smør, eller ghee.

Matintoleranser

Det er mennesker som lider av matintoleranse og ennå ikke vet det. Dette problemet forårsaker ubehag, for eksempel oppblåsthet i mageregionen, så vel som fordøyelsessykdommer..

Hvis vi mistenker at dette kan være vårt tilfelle, Det er forskjellige typer eksamener som kan bekrefte problemet.. De vanligste intoleransene er gluten og laktose..

Fysisk inaktivitet

Trening er viktig for å ha en balansert vekt. Imidlertid, spesielt for å begrense midjen, som fysisk inaktivitet forårsaker gradvis fettakkumulering i mageregionen.

De mest passende øvelsene er kardiovaskulære øvelser med middels eller høy intensitet. Det er tilstrekkelig å holde to til tre halvtimes økter per uke..

Lær mer: 7 øvelser for å oppnå en slank midje på kort tid

Hormonelle forandringer

Hormonelle forandringer fører også til at fett samler seg i midjeområdet. Det skjer spesielt hos kvinner som går gjennom klimakterie og overgangsalder. Men, Unge kvinner med høye østrogennivåer kan også ha problemet.

Det balanserte kostholdet vi diskuterte er også nøkkelen til å regulere hormoner, i tillegg til noen spesifikke kosttilskudd, for eksempel maca eller yam..

For kvinner i overgangsalderen kan det også være veldig gunstig å bruke kveldslysolje.

Noen hormonelle lidelser forsvinner også over tid., siden kroppen naturlig kan balansere seg selv.

En dårlig holdning

Noen ganger ser det ut til at ingen av disse problemene er relatert til saken vår. deretter vi bør også se på om fett i livet kan ha å gjøre med dårlig holdning.

Mange mennesker med ryggmargsavvik, som lordose eller skoliose, har også overflødig fett på sine sider. I disse tilfellene kan det være at kroppens naturlige intelligens jobber for å hjelpe oss med å opprettholde balanse..

Løsningen her er postural rehabiliteringsøvelser som hjelper oss med å slappe av, flexere og styrke musklene i ryggen og magen, samt hjelp av en massør eller omstillingsterapeut, som Rolfing-utøvere..

Mat som hjelper til med å redusere lokalt fett



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.