Hvorfor er glitrende vann farlig i svangerskapet?

  • David Snow
  • 0
  • 3884
  • 391

Glitrende vann er en drink som har blitt godt mottatt på grunn av de forskjellige fordelene. dessuten, Inneholder ingen kjemikalier, sukker eller ingredienser som normalt finnes i smaksatt kullsyreholdige drikker.. Så hvorfor kan det være farlig under graviditet?

Vannforbruk i svangerskapet

Vann er den viktigste komponenten i menneskekroppen. Faktisk, representerer omtrent halvparten av en kvinnes kroppsvekt. På en annen side kan vann utgjøre omtrent 75% av vekten hos et barn..

Imidlertid skjer det i graviditet en omfordeling av vann i kvinnens kropp. I laktasjonsperioden er omtrent 87 til 90% av melkesammensetningen laget av vann. Det er derfor, opprettholde en utmerket hydratiseringstilstand slik at ernæringsstatusen til barnet og moren er god.

All drikke er god?

Ikke alle drikker på markedet oppfyller ernæringskravene som gravide trenger. For eksempel: brus, sukkerholdige drikker, koffein, musserende vann, blant andre.

Vannet som vi tilfredsstiller kroppens etterspørsel kommer fra forskjellige kilder. Det kan komme av inntak av væsker og mat (2.300 ml per dag) eller fra vannproduksjon som følge av cellulær metabolisme (200 ml per dag)..

Generelt innebærer å drikke glitrende vann ingen risiko for kvinner under graviditet. Men, det er spesielle forhold under hvilke forbruket bør begrenses. I denne artikkelen vil vi snakke om disse grunnene.

Hva er glitrende vann?

Også kjent som kullsyreholdig vann, er vann som inneholder kullsyre og mineraler. Karboniseringsprosessen kan produseres kunstig eller naturlig ved å absorbere karbondioksid som er lagret i bergartene..

I noen land konsumeres imidlertid glitrende vann regelmessig, hovedsakelig i den europeiske regionen på grunn av dets fordeler. Nedenfor viser vi noen av dem.

Fordelene med kullsyreholdig mineralvann

  • Letter fordøyelsen, spesielt hos personer som lider av dyspepsi.
  • Stimulerer utskillelse av magesaft og nøytraliserer magesyren.
  • Senker Aldosteronkonsentrasjoner hos sunne kvinner.
  • Hjelper med å kontrollere og redusere dårlige kolesterolnivåer og kardiometabolsk risiko.

Hvorfor glitrende vann er farlig i svangerskapet?

Glitrende vann er en sunn drink. Imidlertid er det noen forholdsregler som bør tas, spesielt når kvinnen har helseproblemer. I det følgende skal vi forklare emnet kort..

hypertensjon

I følge den argentinske føderasjonen for kardiologi er hypertensjon en viktig årsak til mors død, prematuritet og perinatal dødelighet. Dessverre er årsaken til sykdommen ukjent. Men ettersom hypertensjon er relatert til glitrende vann?

Generelt er natrium nesten alltid til stede i alle typer vann, og musserende vann er intet unntak. I flere studier ble det konkludert med at Salt (natriumklorid) er en av de viktigste årsakene til blodtrykk..

I sin tur er risikoen for økt trykk avhengig av forskjellige genotyper eller arvelige mønstre, spesielt de som er relatert til utvikling av hypertensjon..

derfor, Hvis den gravide kvinnen har hypertensjon eller en familietendens når det gjelder høyt blodtrykk, bør hun unngå saltinntak., inkludert glitrende vann.

Nyresvikt

Nyresvikt er nyrens manglende evne til å filtrere blod fra skadelige kjemikalier i kroppen. Av denne grunn, hvis du drikker for mye kullsyreholdig vann, kan natrium endre balansen i nyrene..

Under graviditet trenger en kvinnes kropp omtrent 1 200 til 1 500 mg natrium per dag. Men, når det er overflødig salt i kroppen, akkumuleres det i vev og organer. Dette gjør nyrenes oppgave vanskelig, da det ikke lenger er mulig å filtrere blod riktig og eldes for tidlig..

Som et resultat, store mengder salt fremmer væske- og giftstoffretensjon, Dette gjenspeiles i hevelse i føttene (ødem), tretthet, forkjølelse og oppblåsthet..

Gravide kvinner bør unngå risikoen forbundet med saltinntak, spesielt hvis de har symptomer på nyresvikt. derfor, det vil alltid være å foretrekke å drikke naturlig vann.

Abdominal distensjon

Kliniske forhold som meteorisme, aerofagi og flatulens er endringer i tarmens mobilitet som ikke tillater absorpsjon av gasser produsert i tarmen. Som et resultat oppstår smerter og hevelse i mageregionen..

Generelt skyldes disse forholdene at du spiser for raskt, stresser eller spiser mat som forårsaker gass. Men, gassretensjon er også et av de første symptomene på graviditet.

Dette skyldes økt progesteron, et stoff som slapper av kroppens vev og bremser fordøyelsen, forårsaker gass, flatulens og oppblåsthet..

Som nevnt tidligere Kullsyreholdig vann inneholder karbondioksid, som kan forårsake røyk. Av denne grunn, hvis du allerede lider av en variant av oppblåsthet, gastroøsofageal refluks, irritabel eller betent tykktarm, anbefales det at du unngår å drikke kullsyreholdig vann for å unngå forverrende abdominal ubehag..

Som du kan se, er glitrende vann en sunn væske som gir forskjellige fordeler for sunne menn og kvinner. Imidlertid gravide bør konsumere dette produktet nøye, spesielt hvis de har et hjerte-, nyre- eller gastrointestinal helseproblem..

Alternativer for å drikke kvalitetsvann hjemme



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.