Førstehjelp for en overfladisk forbrenning

  • Thomas Davis
  • 0
  • 4280
  • 493

Nesten alle har fått en overfladisk forbrenning på kroppen.. Ofte er dette produktet av mindre hjemmeulykker, spesielt på kjøkkenet., hvordan du utilsiktet berører en varm panne eller litt kokende olje.

Men forbrenningene kan også være et resultat av en ubeskyttet solrik ettermiddag, eller kontakt med et bredt utvalg av gjenstander, for eksempel et strykejern eller eksosrør.. Disse forbrenningene er vanligvis veldig enkle å behandle hjemme og trenger ikke legehjelp..

Men, Det er viktig å lære å skille mellom lys og dype brannskader.. Når det gjelder overfladiske forbrenninger, er det noen aktuelle virkemidler som kan være svært nyttige for å berolige forbrenningen og smertene som forårsaker.

Hva er en overfladisk forbrenning??

Ulike nivåer av forbrenninger

Forbrenninger klassifiseres etter graden av hudpåvirkning.. Det er brann i første, andre og tredje grad. Ifølge dem vil behandlingen variere i henhold til deres egenskaper..

  • De fleste husbrannskader er første grad, dvs. lesjonen er overfladisk og påvirker bare det ytre laget av huden.
  • Noen forbrenninger kan være andre grader, der det første laget av hud eller overhuden påvirkes, og også det andre laget eller dermis..
  • Tredje gradsforbrenning påvirker laget av fett under huden og er vanligvis mer alvorlige. De kan gå på akkord med nervene og forårsake nummenhet. Årsaker inkluderer varmekilder som brann, elektrisitet eller kjemikalier..

Overfladiske forbrenninger forårsaker vanligvis rødhet og smerter. Huden kan også se hoven ut og det kan dannes blemmer på fingrene, eller andre deler av kroppen som har blitt påvirket..

Det er noen grunnleggende forholdsregler som bør tas hjemme når mindre brannskader oppstår.. Det er noen aktuelle virkemidler som kan bidra til å lindre svie, smerter og hevelse..

Du kan være interessert i å lese også: Naturlig krem ​​for å behandle strekkmerker, rynker, brannskader og hudflekker

Førstehjelp i tilfelle overflatisk forbrenning

For det første, i tilfelle en overfladisk forbrenning, bør vi avkjøle huden. For å gjøre dette må du bruke kaldt, ikke-kaldt vann og ikke is i det hele tatt.. Ekstrem kulde kan føre til enda mer skade på huden. Hold helst skadet hud under en stråle med rennende vann i noen minutter.

Når du har fått bekreftet at lesjonen er overfladisk, kan du vaske området forsiktig med såpe og vann for å rengjøre den grundig.. Ved bobler er det veldig viktig å ikke sprenge dem.

Husk det en åpen blemmer kan bli smittet og det vil komplisere skaden mye. Skadet hud skal ikke dekkes med bandasjer som etterlater fibre, da de kan holde seg til forbrenningen.

Klassiske hjemmemedisiner som smør, tannkrem, olje eller eggehvite anbefales ikke alltid. Du kan bruke spesielle brennkremer, fordi i markedet er det mange alternativer tilgjengelig.

Hvis smerten fra forbrenningen vedvarer, kan du også ta smertelindrende middler som for eksempel acetaminophen eller ibuprofen for å lindre den. med rask oppmerksomhet ved forbrenning, vi vil effektivt kontrollere smerter og konsekvensene.

Aloe Vera-krem

Aloe vera har fantastiske egenskaper for å lindre irritasjon, hevelse og smerte.. I tillegg har den antibakterielle egenskaper. På den annen side er det et naturlig, trygt og effektivt alternativ å lindre ubehaget forårsaket av mindre forbrenninger..

Ringblomkrem

Ringblomstkrem er også en veldig effektiv naturlig måte å lindre irritasjonen og hevelsen forårsaket av brannskader. Inneholder ingen kunstige farger eller parfymer.

Ikke gå glipp av å lese: Ikke gå glipp av Aloe Veras egenskaper for helsen din

Krem for en overfladisk forbrenning

Endelig er helbredende krem ​​for huden et veldig kraftig naturlig middel og en av de mest solgte for behandling av overfladiske forbrenninger.. Det er en salve som ikke forårsaker svie eller ubehag, beroliger huden umiddelbart og hjelper til med å gjenopprette den..

vanligvis, Denne typen kremer er laget med essensielle oljer og andre ingredienser. med antioksidant, antiinflammatoriske og hudregenererende effekter. Effekten er veldig positiv på dermis..

Avslutningsvis skal det huskes at hvis vi har en alvorligere forbrenning, bør vi alltid behandles av helsepersonell. Den vil evaluere graden av påvirkning og den mest passende behandlingen i hvert tilfelle..

Hjelpemiddel mot solbrenthet



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.