Hva er det sunneste og ikke-fetende brødet?

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 3190
  • 54

Brød, etter tradisjonen, er det en av de mest konsumerte matvarene i verden. Det praktiske gjør det til et perfekt akkompagnement, og antar en enkel løsning når du spiser. Den kan spises på et av de tre måltidene om dagen, og det er så mye variasjon at man alltid lurer på hvilket brød som er sunnere og ikke fetende..

Når en person bestemmer seg for å slutte å spise brød på egenhånd, eller ved utpekning av en ernæringsfysiolog, ser de etter andre alternativer.. Det er normalt at det oppstår tvil hva er det beste brødalternativet på markedet, spesielt for å forhindre vektøkning.

Næringsstoffer og sammensetning

Du må vite det ernæringseksperter anbefaler moderat brødforbruk. Dette er fordi brød er en mat sammensatt av forskjellige næringsstoffer som finnes i matpyramiden. For alt dette er dette produktet fullt av næringsstoffer og vitaminer..

Den grunnleggende sammensetningen er hvetemel, vann, gjær og salt. Da er det bare det brede spekteret av brøddiversitet som markedet tilbyr. Alle disse komponentene rommer visse næringsstoffer og vitaminer: karbohydrater, fiber, vitamin B3, vitamin E. Også tilbyr mineraler som kalsium og jern.

Ernæringsfysiologer i Verdens helseorganisasjon anbefaler det, og dette skyldes hovedsakelig to komponenter avledet fra brød: fiber og karbohydrat. Faktisk, å spise karbohydrater er kritisk for å opprettholde en god næringsbalanse.

fiber

Fiber er en av fordelene brød tilbyr. Regulerer tarmovergang og senker kolesterolnivået. I sin tur er det nødvendig med karbohydrater i 50% av kaloriene som er inntatt på en dag per person, og brød gir dem i en god porsjon..

Nå blir brød virkelig fett? Hvis vi ser på situasjonen, vil vi forstå det brød har også ingredienser som ikke er bra hvis du vil gå ned i vekt. For eksempel inneholder brød ofte gluten, stivelse og mel. Og det avhenger av hver enkelt enkeltes organisme..

En 30 gram brødskive kan inneholde 80 kalorier. Derfor brød alltid bør konsumeres i moderate mengder. Ellers blir fordelene til usunne problemer som til slutt gjør folk fete. Karbohydratkalorier er nødvendig, men foretrekker å ikke overspise.

Fortrinnsvis bør du konsumere disse karbohydratene fra noe annet enn mel for å få de nødvendige kaloriene fra kostholdet. Hvis vi overskrider daglige kalorier ved å spise brød, vil selv trening ikke være en alliert for å brenne dem..

Hva er det sunneste brødet?

Det er et bredt spekter av brød på markedet. Blant de mest kjente er hvite brød, fullkornsbrød og brød og brød. Men når det gjelder å velge det sunneste brødet, er det følgende alternativer:

  • Havrebrød. Det er et veldig sunt og lett brød. Den har et høyt fiberinnhold som hjelper til med å senke kolesterolet og minimere kalorier..
  • Multi-Cereal brød. Denne typen brød har et høyt vitamin- og mineralinnhold. De er perfekte for slanking, takket være det høye fiberinnholdet, som gir optimal muskelprestasjon..
  • Fullkornsbrød. I motsetning til vanlig hvitt brød, kommer melet som dette produktet tilberedes med, fra et fullkorn. Dette betyr mye mer sunne fordeler for kroppen og færre kalorier..
  • Rugbrød. Ingen tvil om at det er en av de sunneste. Hveten i dette brødet er mye mer kompakt og gjør at det kan være lite fett..
  • Mindre sunt brød. Brød er det minst sunne av alle. Ettersom de er industrialiserte produkter, er de laget med kunstige kjemiske ingredienser som gjør dem holdbare. Dette innebærer et høyt fettinnhold som eliminerer de ernæringsmessige fordelene med brød..
Hvorfor skal vi unngå raffinerte mel? Oppdag 7 negative effekter



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.