Naturlige midler for å behandle angst

  • Robert Patterson
  • 0
  • 4191
  • 171

Angst er en fysisk og emosjonell reaksjon på stress. Med andre ord gir det kvalme, kvalme, hjertebank, nervøsitet, tretthet, spenning, irritabilitet, kval og søvnproblemer som forstyrrer normal levestandard.. Det er en rekke midler og behandlinger som kan hjelpe deg med å behandle angst og symptomer..

Kosthold for å behandle angst

For det første er det viktig å si at det er veldig viktig å ha et balansert kosthold, begrense og unngå noen matvarer, for eksempel for å behandle angst..

Mat tillatt

  • vann. Økende vanninntak kan bidra til å lindre angst da dehydrering, uansett hvor svak, kan påvirke humøret;
  • karbohydrater. Tilsetningen av karbohydrater øker serotoninnivået i hjernen, noe som kan forbedre humøret og redusere angstnivået. Det er imidlertid viktig å konsumere komplekse karbohydrater som fullkorn og unngå enkle karbohydrater som søtsaker;
  • proteiner. De hjelper til med å produsere kjemikalier, som dopamin, som lindrer irritabilitet og øker humøret, så det er viktig å inkludere minst en del av protein i hvert måltid, enten det er av plante- eller animalsk opprinnelse;
  • Thiamine rik mat. De hjelper til med å stabilisere stemningen. Disse matvarene er for eksempel grønnsaker, nøtter, kjøtt, appelsiner, ris og svinekjøtt..
  • Tryptophan rik mat. De har en avslappende effekt og hjelper personen til å føle seg bra. Disse matvarene er for eksempel bananer, havre, kalkun, meieri, soya, nøtter, kakaosmør og sesamfrø..

Mat å unngå

  • Koffeinholdige matvarer. Slik som kaffe, te, energidrikker, brus og sjokolade, for eksempel fordi de stimulerer nervesystemet og øker angsten;
  • alkohol. Opprinnelig kan det ha en beroligende effekt, men når det metaboliseres kan det forårsake eller øke angstsymptomer..

Medisinplanter

kamille

Kamille fungerer som et mildt beroligende middel og kan være til stor hjelp ved sengetid. Det har muskelavslappende effekter og har evnen til å lindre fordøyelsessykdommer, og dermed bidra til å regulere peristaltikk og redusere nervøsitet, som vi kaller "sommerfugler i magen"..

vendelrot

Denne planten slapper av, lindrer, lindrer angst og induserer søvn.. Det anbefales for behandling av stress og emosjonell spenning samt søvnløshet forårsaket av angst. Det har beroligende og krampeløsende effekter og hjelper deg med å sove raskere. Det er også nyttig for alvorlige angstanfall, så vel som panikkanfall..

sitronmelisse

Det er en god beroligende middel for nervesystemet, da det hjelper til med å gjenopprette følelsesmessig balanse. dessuten, har sterk antispasmodisk virkning, lindrer og stabiliserer.

Passiflora (Passion Flower)

Lidenskapsfrie lindrer nervøsitet og rastløshet, så er effektiv i behandling av angst. Begrenser symptomene på generalisert angstlidelse. Noen ganger kan det gi bivirkninger som døsighet eller forvirring. Imidlertid er det kontraindisert for de med hypotensjon, gravide og ammende kvinner..

Lær mer om pasjonsfrukt, lidenskapens frukt.

Johannesurt

Denne planten kan hjelpe med angst, rastløshet og søvnløshet problemer forårsaket av stress og kan samtidig lindre depresjon.. Det er kontraindisert for gravide og bør ikke kombineres med alkohol eller beroligende midler..

Avslapningsteknikker

Etter hvert kan det være behov for mer umiddelbare alternativer, for eksempel plutselige angstanfall.. Dermed finnes det avslapningsteknikker for å behandle angst, for eksempel. Kort sagt, pusteteknikken er som følger:

- Pust dypt inn og hold pusteprosessen i fem sekunder; La den sakte ut og hvile fem sekunder. Gjenta pusteøvelsen flere ganger til du føler deg avslappet..

Bildekreditter: Manu Morante

De beste angstteknikkene



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.