Rhinopharyngitis hos barn handler om sykdommen

  • Jacob O’Brien
  • 0
  • 990
  • 64

Rhinopharyngitis hos barn er en veldig vanlig sykdom.. Det er hovedårsaken til medisinsk konsultasjon hos barn mellom 6 måneder og 8 år.. I gjennomsnitt i disse aldrene blir legen konsultert opptil seks ganger i året..

Det kan sies at denne sykdommen rammer alle barn. Rhinopharyngitis er betennelse i slimhinnen i rhinopharynx og kan ha flere årsaker, fra forkjølelse til influensa, som er uunngåelig i tidlig barndom. I de fleste noen ganger er det en tilstand som helbreder seg, selv om det noen ganger kan bli komplisert.

For alt dette, Rhinopharyngitis hos barn er den ledende årsaken til skolens fravær i løpet av barndommen. Det er faktisk veldig vanlig blant små barn som går i barnehage eller skole da det overføres direkte.

Hva er rhinopharyngitis hos barn?

rhinofaryngitt er en betennelse som skjer i luftveiene. dessuten, påvirker svelget og nesehulen. Det er nesten alltid en mild sykdom, selv om den er svært smittsom, siden den hovedsakelig er av viral opprinnelse..

Det er mest vanlig hos barn, siden de har et umodent immunsystem og derfor ikke er veldig effektive i å forsvare seg mot bakterier og virus.

Den viktigste funksjonen er betennelse i slimhinnen som dekker nesen og svelget., innsiden. Svelget ligger bak nesegangene og munnen; strekker seg videre til det første området i luftveiene like før strupehodet.

Årsaker til sykdommen

Rhinopharyngitis har forskjellige årsaker, men de hyppigste er:

  • smittsomme.
  • allergisk.

Infeksiøs rhinopharyngitis omfatter nesten alle tilfeller.. Den ansvarlige er nesten alltid et rhinovirus. Imidlertid er det mange andre virus som er i stand til å infisere rhinopharynx-slimhinnen, for eksempel adenovirus, coronavirus og parainfluenza, blant over 200.

Noen ganger kan sykdommen også være forårsaket av noen bakterier.. Generelt sett Haemophilus influenzae og Streptococcus pyogenes. I dette tilfellet fokuserer symptomene på halsen og snakker deretter om faryngitt eller faryngotonsillitt..

Allergisk rhinopharyngitis oppstår ved eksponering for et allergifremkallende middel., som vanligvis er en støv-, pollen- eller støvmidd. Hver pasient kan være allergisk mot forskjellige elementer, så man bør ikke generalisere. Denne typen rhinopharyngitis forverres ofte i løpet av våren av pollenutbredelse..

Rhinopharyngitis symptomer

Vanligvis utvikler sykdommen seg når barnet berører øynene, nesen eller munnen med hendene som tidligere har blitt smittet.. Tidlige symptomer vises raskt.. Disse inkluderer:

  • rennende nese.
  • Generell ubehag.
  • hodepine.
  • feber.
  • nysing.
  • Nasofaryngeal irritasjon.
  • hoste.
  • Pustevansker.

Vanligvis er barn apatiske og sinte. Rhinopharyngitis hos barn er en "selvbegrensende" sykdom.. Det er generelt, det helbreder seg selv. Det er imidlertid viktig å holde symptomene under kontroll, spesielt feber..

Noen ganger, sykdommen avsluttes med å svekke øre, bronkier, paranasale bihuler, mandlene og / eller svelget. I slike tilfeller er det bedre å søke lege. Søk også hjelp hvis feberen er veldig høy eller barnet har synlige pustevansker.

Behandling av rhinopharyngitis hos barn

Den grunnleggende behandlingen av sykdommen er å lindre symptomene. Generelt brukes over-the-counter medisiner med antihistamin, antipyretiske, betennelsesdempende og smertestillende effekter. Disse tjener til å kontrollere betennelse, smerter og febertopper..

Et av de mest belastende symptomene for barn er nesetetthet. Det kan lettes ved saltvannsnese skylling, eller ved å blåse barnets nese konstant. Hvis saken er veldig alvorlig, anbefales det å bruke neseavfallsstoff i spray, når legen din instruerer.

Når det forårsakende middelet er en bakterie, tyr leger ofte til antibiotika. De skal aldri tas på egenhånd, men bør overvåkes av en profesjonell..

I tilfeller av allergisk rhinopharyngitis, er det første trinnet som er å identifisere det allergeniske middelet.. Når du har gjort dette, er det riktig å unngå eksponering for midlet. Noen ganger foreskriver en lege medisiner for å forhindre at rhinopharyngitis utløses.

5 Naturlige midler for å lindre faryngitt



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.