Helserisiko ved amalgamfylling

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 1159
  • 219

Visste du at amalgamfylling hovedsakelig er laget av kvikksølv og at dette tungmetallet er veldig giftig for helsen? Visste du at i noen land er de forbudt på grunn av risikoen de kan medføre?

Hva er amalgamfyllinger?

Amalgam er et sølvfarget materiale dannet av kombinasjonen av forskjellige metaller, hovedsakelig kvikksølv. Tannleger bruker den til å fylle hulrom som vises i tennene på grunn av tannråte..

Andre materialer brukes i dag i de fleste land som Tallrike studier har vist kvikksølvetoksisitet, både for de som har den i tennene og for tannleger som jobber med den..

I tillegg er det en økologisk tendens til i økende grad å redusere bruken av noe kvikksølvprodukt, da det har en veldig negativ miljøpåvirkning på planeten..

Siden 2008 har bruken vært forbudt i land som Sverige, Norge og Danmark..

Et amalgamfyllstoff inneholder mellom 120 og 570 mg kvikksølv., som frigjør over tid som et resultat av spytt, gastrisk surhet, mat, høye temperaturer, etc..

Genererte kvikksølvdamp er en viktig kilde til kontinuerlig toksisitet da de blir absorbert dag etter dag gjennom livet..

Det er også viktig å huske på at eksponering for kvikksølv kan forekomme ved kontakt med produkter som inneholder det, for eksempel noen termometre, lamper, batterier, vaksiner, kosmetikk, kremer for hudlys, maling, sprøytemidler etc..

I tillegg er det rapportert at store blå fisk som tunfisk, laks eller sverdfisk er de mest kvikksølvholdige matvarene. Derfor bør de ikke konsumeres veldig ofte..

Helserisiko

En av de største risikoene for kvikksølv er at selv om en del av det naturlig blir eliminert, er en betydelig andel av dette tungmetallet akkumuleres i hjernen og blir der i flere år.

Dette fører til progressiv nevrodegenerasjon, som er relatert til sykdommer som Alzheimers og Parkinsons sykdom..

Et annet alvorlig problem med kvikksølv er at det er det i stand til å krysse morkaken barriere. På denne måten kan det nå sentralnervesystemet til fosteret under graviditet..

Kvikksølv akkumuleres også i mage-tarmkanalen, munnhulen, lungene, skjoldbruskkjertelen, hypofysen, etc..

Amalgamfyllinger kan fjernes?

Når folk som har amalgamfylling oppdager risikoen for kvikksølv, stiller mange det samme spørsmålet: Kan de fjernes for å forhindre disse helseproblemene??

Denne tvilen oppstår hovedsakelig hos mennesker som allerede lider av noen helseproblemer som de ikke finner noen årsak til..

Svaret er det ja, de kan fjernes. Men prosessen må gjøres ved å følge en veldig streng protokoll..

Ellers er det bedre å la fyllene ligge. Dette skyldes at hvis oppgaven ikke blir utført veldig nøye, vil både pasienten og tannlegen bli utsatt for en betydelig og veldig plutselig mengde kvikksølv som kan være helseskadelig..

Les også: Hvordan kan jeg eliminere plakk og forbedre oral helse?

Vi bør søke en profesjonell som spesialiserer seg på amalgamutvinning og sørge for at problemer som følgende blir vurdert underveis i prosessen:

  • Riktig isolering av hele munnhulen for å unngå inntak av amalgamrester
  • Øyevern
  • Oksygenmaske
  • Arbeid med kalde temperaturer
  • Fjern raskt blokkeringsamalgamer
  • Nytt materiale for skodde av god kvalitet

Klorellabehandling

For både de som er utsatt for kvikksølv og de som har vært, anbefaler vi en behandling med det mest effektive naturlige middelet for å fjerne tungmetaller fra kroppen: klorella..

Les også: Chlorella, et veldig effektivt naturlig middel

Denne tang har en veldig kraftig avgiftende effekt og virker mot alle slags skadelige stoffer, ikke bare tungmetaller. Dette er mulig hovedsakelig på grunn av det høye klorofyllinnholdet..

10 giftstoffer som skader barna våre



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.