Frø som ikke bør gå glipp av på kjøkkenet vårt

  • Peter Sherman
  • 0
  • 3072
  • 408

I følge noen filosofier er frø livet. For andre kan det være en mat med alle næringsstoffene vi trenger (hvis de blir spist rå).

Mange av frøene er spiselige og tilbyr mer oljer enn vi pleier å tilberede mat. I denne artikkelen vil vi snakke om noen frø som aldri skulle mangle på kjøkkenet vårt og om gode måter å bruke dem på..

Hemmeligheten ligger i frøene

Frøene er enkle å konservere og konsumere, og tilbyr mange næringsstoffer.. De er de eldste matvarene, og samtidig den minst brukte i dag.. Mange myter dreier seg om forbruk av frø, for eksempel dyre frø..

Noen mennesker tror at de eneste som spiser frø er fugler, men det gode er at flere og flere har utnyttet sine egenskaper..

Vi bør ikke bekymre oss for dens lille størrelse, siden i dette lille rommet er mineraler, proteiner, vitaminer, enzymer, fettsyrer og mye mer..

Nesten alle frø er tilrådelig, men oljefrø er best fordi de tilbyr en god mengde sunt fett..

Fordi de er lette å bære, kan du spise dem som en matbit for når sult streiker på jobb eller andre steder.

Den eneste tilrådelige måten å konsumere dem på er når de er rå, siden alle næringsstoffene deres kan fås. Når de er våte, aktiveres de eller blir lettere å innta. Du kan også spise dem malt, i juice, vitaminer, pulver eller som en puré..

De beste frøene til maten vår

Chia frø

Disse mørkfargede frøene tilbyr en god mengde mineraler, vitaminer og fiber, samt proteiner og antioksidanter. De er perfekte for de som ikke spiser fisk; fordi de tilbyr mer omega 3 fettsyrer enn noen annen mat av planteopprinnelse.

Reduserer leddsmerter, beskytter mot sykdommer som diabetes eller hjertesykdom. Det hjelper deg også å miste vekt og gir energi. Glutenfri og forbedrer hjernens funksjon, samt beskytter leveren.

Hampfrø

Den er lysebrun i fargen og inneholder aminosyrer (inkludert de som kroppen ikke kan produsere), kan hjelpe til med å behandle immunsykdommer og tuberkulose..

Den har en god mengde omega 6 og 3 fettsyrer, i tillegg til at den gir utmerket kvalitet og lett fordøyelige proteiner..

Inneholder fytostatika for å beskytte blod, celler, vev, hud, mitokondrier og organer.

Å spise hampefrø hjelper med å opprettholde god helse.

Granateplefrø

Av en rødlig farge er den utmerket kilde til antioksidanter, hjelper til med å beskytte kroppen mot frie radikaler, som forårsaker for tidlig aldring; da det gir oksygen til blodet og forhindrer dannelse av blodpropp.

Den er rik på polyfenoler, som reduserer risikoen for kreft så vel som hjertesykdommer. Den er rik på vitamin C og kalium..

Likevel inneholder den få kalorier, senker kolesterolet og er bra for å unngå forstoppelse.

Kan redusere bruskskader hos personer med leddgikt og redusere betennelse.

linfrø

Gyllenbrun i fargen, og tilbyr kostholdsfibre som kan kontrollere appetitten og hjelpe deg å gå ned i vekt.. Lindrer magesmerter, er betennelsesdempende og reduserer risikoen for å utvikle kreft..

Har antioksidantegenskaper, fremmer tarmfunksjon og reduserer risikoen for hjerte- og karulykker..

Gresskarfrø

Grønnaktig eller gulaktig i farge, alkalisk og høy i protein, tilbyr vitamin B, bidrar til å redusere trykket takket være et kjemikalie som kalles L-tryptofan.

Forbedrer humøret generelt, forhindrer utvikling av nyrestein og eliminerer parasitter, spesielt rundorm eller enslig.

Les også: Jasmine Rice with Pumpkin Recipe

Sesamfrø

Lys i fargen, den har blitt brukt som en krydder i hundrevis av år. Oljen din er motstandsdyktig mot harskning. Det er en god kilde til kobber, mangan, kalsium, jern, vitamin B, sink, fosfor og kostfiber..

Sesame Seed inneholder unike, kolesterolsenkende fibergrupper som balanserer blodtrykket og beskytter leveren mot oksidativ skade..

Solsikkefrø

Den er liten og hvit i fargen, og barken er mørk. Solsikkefrø er en flott kilde til vitamin E som nøytraliserer frie radikaler og forhindrer hjerne- og celleskader..

I tillegg senker de kolesterolet, forbedrer immunforsvaret og senker risikoen for kreft. I tillegg til at de er en god kilde til magnesium, reduserer de astma og høyt blodtrykk, forhindrer hodepine og forhindrer hjerneslag..

Quinoa Seed

Den er gulaktig i fargen og rund. Brukes i årtusener i Amerika og kjent blant svært gamle sivilisasjoner som "moderkorn." Inneholder jern, fosfor og proteiner.

Fordi den inneholder mye fiber, forhindrer den forstoppelse og er bra for de som ønsker å gå ned i vekt, fordi det gir en følelse av mettet.

I tillegg kan den spises i forskjellige retter, for eksempel i paier, supper, granola, brød eller småkaker..

Les mer: Grunner til å spise Quinoa regelmessig

Kumminfrø

Disse frøene har blitt brukt siden antikken og er kjent for sine helsemessige fordeler. De hjelper til med å forbedre fordøyelsessykdommene, er antiseptiske, jernrike og øker leverenergien..

I tillegg hjelper de med å lindre forkjølelsessymptomer og sår hals, er veldig nyttige for å øke kroppsvarmen og kan gjøre metabolismen mer effektiv..

Dessuten øker de immunforsvaret, behandler astma og leddgikt og beskytter nyrene..

7 fordeler med å spise papaya frø



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.