Advarselstegn om kreft i livmorhalsen

  • David Cobb
  • 0
  • 1882
  • 285

Enhver type kreft er ekstremt farlig og bør ha tidlig diagnose, riktig behandling og nøye overvåking. Blant alle eksisterende kreftformer, i denne artikkelen vil vi spesifikt adressere livmorhalskreft eller livmorhalskreft. 

Vi bør alltid være våken når det gjelder livmorkreft og i tillegg ha regelmessige og relevante forebyggende kontroller, og følge nøye med på symptomene den kan gi i kroppen.. Deretter tar vi en dypere titt på hva disse symptomene er og hva livmorkreft innebærer.

Advarselstegn for livmorkreft

Flere kreftforskningsgrupper er enige i: Det er en rekke advarseltegn som alle burde vite om. Så å være I tilfelle et lite tegn, bør en lege besøkes så snart som mulig..

Det er syv advarseltegn for å oppdage kreft generelt:

  • Modifiserte tarm- eller urinvaner
  • Uhelet hudsår
  • Blødning eller utflod uten årsak
  • Tilstedeværelse av knuter
  • Vedvarende hoste eller snorking
  • Fordøyelsesbesvær eller svelgevansker
  • Endringer eller endringer i en halvliter

Les mer: Livmorhalskreft: Alt vi trenger å vite

Viktige risikofaktorer for livmorhalskreft

Det burde vi alle vite En risikofaktor er noe som vanligvis øker sjansene for sykdomsutbrudd., I dette tilfellet livmorkreft. Risikofaktorer er vanligvis varierende i henhold til hver type kreft, for eksempel hudkreft, blant andre..

Når du oppdager risikofaktorer vi må fokusere på de vi kan endre eller unngå. Disse er vanligvis røyking eller tilstedeværelse av humant papillomavirus (eller HPV), for eksempel..

Imidlertid er det noen faktorer som vi dessverre ikke kan endre, så vi bør ikke fokusere på disse, for eksempel alder eller familiebakgrunn.. Her er noen risikofaktorer som påvirker utviklingen av livmorhalskreft..

Livmorhalskreft, som alle andre typer, har advarseltegn på at vi må være våkne for å forhindre at det oppstår..

Humant papillomavirus eller HPV

Det anses som den viktigste risikofaktoren for utvikling av livmorhalskreft. Imidlertid blir isolert utilstrekkelig.

Leger antar at en kvinne må være smittet med HPV før hun utvikler livmorkreft, men anerkjenner at andre faktorer som genetikk, immunitet, seksuell atferd, alder og usunn livsstil vanligvis er assosiert med virusinfeksjonen..

Opptil 80% av seksuelt aktive kvinner kan få HPV, fordi kondomer ikke garanterer full beskyttelse mot denne infeksjonen, i motsetning til andre seksuelt overførbare sykdommer..

Kontakt med bittesmå hudlesjoner av vulva, perineal region, perianal region eller pungen er kanskje ikke ansvarlig for smitte. Blant de forskjellige HPV-typene forårsaker 16 og 18 omtrent 2/3 (to tredjedeler) av alle livmorkreft..

røyke

Kvinners røykere lider mer av livmorkreft. De er til og med dobbelt så sannsynlige som røykfrie kvinner; da de utsetter kroppen for mange kreftfremkallende kjemikalier som kan påvirke andre organer, utover lungene.

Dessverre når disse stoffene blodomløpet gjennom gassutveksling. I tillegg gjør røyking immunforsvaret mindre effektivt for å bekjempe HPV.

Studier viser at risikoen for å utvikle denne kreften øker i forhold til antall sigaretter som er røkt per dag og den alderen hvor individet begynner å røyke..

immunsuppresjon

Viruset som forårsaker AIDS, HIV, forårsaker en stor skade på immunforsvaret, slik at det gjør kvinner mer utsatt for HPV-infeksjon..

Dette kan bidra til å forklare den høye risikoen for livmorkreft hos kvinner med AIDS.. I tillegg til AIDS, kan andre sykdommer også forårsake immunsuppresjon. For eksempel autoimmune sykdommer og bruk av noen medisiner, noe som letter inntreden av HPV i kroppen..

Klamydiainfeksjon

Det er katalogisert som en arter av bakterier som kan infisere forplantningssystemet og kan bli påført ved seksuell kontakt, så det er en seksuelt overført sykdom (STD).. I tillegg viser studier at kvinner som har eller har hatt klamydia, har en høyere risiko for å utvikle livmorhalskreft..

mat

Kvinner med dårlige spisevaner, som mangler frukt, salater og grønnsaker har høyere risiko for livmorkreft. 

P-piller

Mange studier om emnet sier at kvinner som bruker langvarige p-piller er mer sannsynlig å utvikle livmorkreft, selv om risikoen avtar når kvinner slutter å bruke pillene.. Risikoen er høyere når bruk tilsvarer eller overstiger 5 år.

Les også: 5 typer gynekologisk kreft vi bør vite om

Tegn og symptomer på livmorhalskreft

Symptomer begynner vanligvis ikke før en risikofaktor blir invasiv kreft og har en tendens til å vokse inn i tilstøtende vev.. Når dette oppstår, er symptomene som blir mer vanlige:

  • Spontan vaginal blødning etter coitus eller anstrengelse
  • Unormal vaginal utflod
  • Bekkensmerter
  • Smerter under sex

I mer avanserte tilfeller kan urin- eller tarmplager være assosiert.

Disse symptomene betyr ikke nødvendigvis utvikling av livmorhalskreft. Dette er fordi de også er assosiert med andre typer patologier. allikevel, Kontakt alltid en kvalifisert medisinsk fagperson eller sykepleier. 

7 faktorer som kan påvirke begynnelsen av livmorhalskreft



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.