Psykiske sykdommer symptomer du bør kjenne til

  • Robert Patterson
  • 0
  • 3750
  • 608

Forstyrrelser som påvirker atferd, atferd og humør kan ha helsemessige konsekvenser. Hver har symptomer på mental sykdom forårsaket av forskjellige årsaker..

Disse situasjonene vil sannsynligvis være midlertidige; Men når tegn vedvarer over tid, kan de imidlertid være et tegn på psykisk sykdom.. Symptomer på mental sykdom behandlet i tide kan kontrolleres.

Noen symptomer kan oppdages av den som lider av dem. I andre tilfeller, er de tredjepartene som merker disse dysfunksjonene i oppførselen sin. Og de er assosiert med frykt, smerter, konflikter i sammenhenger, tap av autonomi, isolasjon, etc. ...

10 symptomer på mental sykdom som er et advarselstegn

Her er noen symptomer som kan være indikerer eksistensen av en mental sykdom:

Søvnforstyrrelser

Manglende evne til å få avslappet søvn er et av de vanligste symptomene.. Inkluderer forskjellige ytterpunkter som søvnløshet eller kontinuerlig søvnfølelse. I tillegg kan de manifestere seg gjennom søvnganger eller mareritt..

fobier

Blant symptomene på psykisk sykdom, opptar fobier et veldig viktig sted. Helt klart mest kjent er frykten for å forlate hjemmet, samhandle med andre eller dele et sted med folkemengdene. Det er også spesifikke fobier for ethvert dyr, objekt eller situasjon..

Ikke glem at fobier direkte påvirke atferd og evnen til å tilpasse seg miljøet, av pasienten som lider av disse symptomene.

Du kan være interessert i å lese: 12 år gammel jente lager app for å kommunisere med bestemoren sin med Alzheimers

Tilsynelatende meningsløse humørsvingninger

Tristhet, angst, nervøsitet, irritabilitet, sinne eller motløshet for å glede seg over glade ting er andre viktige symptomer å vurdere. Disse statene forårsake rare eller problemer i forhold med kjære.

Virkelighetsforvrengning

De som lider av en psykisk sykdom kan se en annen virkelighet enn den som oppfattes av resten av folket. Dette er ikke politiske, seksuelle eller religiøse forskjeller, men en reell dysfunksjon. Et mer ekstremt eksempel på dette er de kjente vrangforestillinger eller hallusinasjoner..

Endringer i spisevaner

Spiseforstyrrelser faller også under mental sykdom. Noen mennesker begynner å spise uten grenser, uansett kropp og helse forverres. Andre, tvert imot, forlater mat fordi de tror de alltid er overvektige. Dermed dukker spiseproblemer som anoreksi opp.

avhengighet

Et annet symptom på psykisk sykdom er rus eller andre aktiviteter som ikke kan kontrolleres. Avhengighet kan reverseres med arbeid og støtte..

I praksis, det er veldig vanskelig for den rusavhengige selv å være den som oppfatter dysfunksjonen eller lidelsen. I denne kategorien er røyking, rusavhengighet, alkoholisme, tvangsmessig spilling, etc..

Husk å lese: Vitenskapelige forskningspunkter: Å ta vare på barnebarn hjelper til med å forhindre demens

Seksuelle ønsker

Nedsatt seksuell lyst kan ha sammenheng med noen sykdommer., som depresjon. I tillegg er det andre tegn relatert til seksuelle vaner som også indikerer en mulig sykdom. De mest tilbakevendende er for tidlig utløsning, sadomasochisme og andre tegn på parafilier..

Kognitive eller hukommelseshemming

Vanskeligheten med å forstå eller relatere oppgaver, mennesker eller situasjoner Det er også en advarsel. Det samme er tilfelle med progressivt hukommelsestap..

Noen ganger begynner noen pasienter å oppdage at de har glemt lysene på, ikke husker kjente personer, etc.. Det er et symptom som bør behandles raskt., for å forhindre ulykker og videre psykiske skader.

Overdreven fiendtlighet og sinne

Unnlatelse av å takle stress forårsaker ukontrollerbart sinne. Dermed er sinneutbruddene større, og kan ende med voldshandlinger.. Hvis impulsene ikke mestres, vil de ende med å forårsake alvorlige konsekvenser. i arbeids-, personlige og sosiale forhold.

Selvmordstanker

Det gjentatte ønsket om å avslutte livet er et av de tydeligste symptomene. Utvilsomt, angst, en følelse av verdiløshet eller manglende evne til å tilpasse seg tiltrekker ideen om selvmord.. Det er viktig å ha mot til å snakke om det i tide, be om hjelp og ikke isolere deg.

For å ta hensyn til

Det er noen risikofaktorer som kan påvirke symptomene, men er ikke bestemmende:

  • Opplevelse av traumatiske situasjoner
  • Miljø med vold eller forlatelse
  • Tidligere psykiske sykdommer
  • En skade som har forårsaket hjerneskade
  • Stressfulle situasjoner

Avslutningsvis er mental sykdom mer vanlig enn vi tror. De vises i enhver alder, sosial klasse, yrke eller kultur. I de fleste tilfeller er det nødvendig med hjelp til å kontrollere eller kurere tilstanden..

Hva er de vanligste psykiske lidelsene?



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.