Symptomer på en venøs trombose i bena

  • Daniel Chandler
  • 0
  • 3885
  • 556

Vi skal aldri undervurdere dem og ikke ta hensyn til tilstanden til åreknuterne våre. Enten de er store eller små, må vi holde dem under kontroll og konsultere legen med jevne mellomrom slik at vi kan forhindre venøs trombose..

Mange kvinner lider hver dag av ubehagelige åreknuter, som i tillegg til å være estetisk stygge, også kan være veldig farlige.. 

Som du allerede vet, dannes åreknuter på grunn av dårlig blodsirkulasjon, men noen ganger kan blod kondensere og danner en liten koagulering, som fullstendig forhindrer riktig sirkulasjon i kroppen.

Hvordan kan vi forhindre denne situasjonen? Hvilke symptomer har vanligvis en venøs trombose?

Hva er en venøs trombose

Det enkle uttrykket skremmer oss allerede: dyp venetrombose, eller DVT. Opphavet til dette problemet er alltid en blodpropp som har sin opprinnelse i en blodåre i kroppen vår..

Det er vanligvis dypt og nesten alltid plassert der sirkulasjonen vanligvis er verre, for eksempel leggene og lårene..

Den største risikoen er at denne trombusen kan løsne fra denne delen av beinet og komme inn i blodomløpet i kroppen vår til den for eksempel kommer., til en lungearterie, blokkerer sirkulasjonen vår og forårsake det som er kjent som en lungeemboli. Det er en veldig alvorlig risiko verdt å ta hensyn til..

Mer om trombose

Det er det faktum Dette problemet rammer ofte personer mellom 50 og 60 år, men yngre kvinner bør også være veldig årvåken., siden alt vil avhenge av tilstanden til våre åreknuter.

Som legene forteller oss, vil det alltid være større sannsynlighet for at blodpropp eller trombe vil komme av hvis de befinner seg på de øvre delene av beina, dvs. lårene..

Dette er grunnen til at det er så viktig å foreta periodiske vurderinger, og hvis ekspertene føler at et inngrep er viktig, bør vi gjøre det for vår egen sikkerhet og helse..

Symptomer på en venøs trombose i bena

Hvilke symptomer kan varsle oss om at vi lider av venøs trombose? Vel, først må vi vite at vi kan ha to forskjellige typer trombose; en mer overfladisk og en mer alvorlig som utvilsomt vil føre til en høyere risiko.

Les også: 9 matvarer du bør inkludere i kostholdet ditt for å forhindre trombose og emboli

Husk symptomene som er forbundet med hvert problem:

1. Overfladisk venøs trombose: som legene forklarer oss, vil vi umiddelbart legge merke til denne saken.

Vi vil merke en økning i størrelse i noen del av åreknuter til den blir en slags veldig hard ledning å ta på, og har en blåaktig farge. Kan lett merkes og ofte veldig smertefullt..

Vi føler at denne regionen er veldig varm og med nesten uutholdelig press på slutten av dagen. Vi bør være forsiktige med denne typen overfladisk trombose fordi infeksjoner, foruten å være det første trinnet av dyp trombose, er vanlige, kjent som “flebitt”..

2. Dyp venetrombose: Dessverre må vi si at i de fleste tilfeller, i det øyeblikket en overfladisk trombose blir til en dyp trombose, skjønner vi ikke at dette har skjedd. Vel, vi må alltid være på vakt mot følgende sensasjoner:

  • Et veldig høyt trykk i denne delen hvor vi har den mest åpenbare og betente “blå ledningen”.
  • Nesten uutholdelig varme i denne delen av bena.
  • En kriblende som kan stige fra beinet til lysken
  • Benet er veldig stivt og stivt, noe lett blir lagt merke til når vi normalt berører det.
  • Vær veldig forsiktig når huden på beinet begynner å bli blåaktig eller til og med misfarget og veldig blekt. Denne siste saken vil være et tegn på at blodet har vanskelig for å nå denne regionen.

Vi kan forhindre en venøs trombose?

For det første må vi si at problemet med åreknuter nesten alltid har genetisk opprinnelse..

Den arvelige faktoren kombinert med uriktige livsstilsvaner, der fysisk inaktivitet ofte tilfører dårlig kosthold eller overvekt, vil utvilsomt føre til utvikling av fryktede åreknuter..

Når du innser at de har begynt å vises på beina, er det på tide å gjøre det rette all sin innsats slik at de ikke blir til overfladisk venøs trombose.

Noen tips

  • Gjør øvelser hver dag; Å gå en tur i en halvtime hjelper for eksempel allerede mye. Svømming eller sykling er også to veldig effektive alternativer..
  • La kaldt dusjvann falle på beina
  • Unngå salt i kostholdet ditt, så vel som sukker, fett, godteri, brus, raffinert hvitt mel ..., alle disse matvarene som kan føre til at vi har dårlig blodsirkulasjon.
  • Drikk rikelig med væske, naturlig juice og te som kjerringrokk, pennyroyal eller rosmarininfusjon.
  • Det er en veldig passende plante for å behandle åreknuter, som det opprettes forskjellige kremer som kan være veldig effektive. Det er hestekastanje. Du finner den i apotek, og som vi nevnte, bruk den til å behandle åreknuter som fremdeles er overfladiske..

I tilfelle du allerede har primær venøs trombose og venene dine allerede har en veldig merkbar lettelse og en blåaktig farge som lett kan bli lagt merke til, må du kontakte legen din om kirurgi..

Derfor vil risikoen for å lide av en mulig trombe alltid være til stede: det er som et slags "Damocles-sverd". Følg alltid legen din.

5 ting du kan gjøre for å forhindre trombose



Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Et magasin om gode vaner og helse.
Lær hvordan du utvikler gode vaner og gir opp dårlige. Lær hvordan du kan ta vare på helsen din og bli lykkelig.